NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:30

NRK - 27 jul 23 kl. 17:55

Mattilsynet innfører ferdselsforbud i tre naturreservater

Mattilsynet innfører ferdselsforbud i tre naturreservater som et ledd i å begrense spredningen av fugleinfluensa. Hornøya og Reinøya naturreservat, Andotten naturreservat og Eidvågen naturreservat, skriver Mattilsynet i en pressemelding. Ferdselsforbud betyr at mennesker ikke har lov til å ferdes på land i disse områdene. – Ferdselsforbudet skal hindre at mennesker tar med seg smitte via klær og sko inn i disse naturreservatene. Det er viktig at alle som skal besøke disse områdene, på forhånd setter seg inn i hvor ferdselsforbudet gjelder, sier Ingunn Midttun Godal, administrerende direktør i Mattilsynet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Reinøya, Eidvågen, Mattilsynet, Ingunn Midttun Godal

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mattilsynet, innfører, ferdselsforbudi , tre, naturreservater
NRK - 31 mar 23 kl. 23:26

Politiet vil ikke innføre ferdselsforbud i fjellet i Troms

Til tross for den høye snøskredfaren og flere dødsfall, er det ikke aktuelt for politiet å innføre ferdselsforbud. – Jeg vurderer ikke det som aktuelt, ei heller juridisk, opplyser fungerende politimester Einar Sparboe i Troms politidistrikt til Nordlys fredag kveld. Totalt fire personer har i løpet av dagen mistet livet etter at det har gått flere skred i fylket.

NRK - 08 sep 23 kl. 16:10

Nordfjord Kjøtt-hamburger – mulig kilde til E.coli-utbrudd

Hamburgere fra Nordfjord Kjøtt er mistenkt kilde til et pågående E. coli-utbrudd, opplyser Mattilsynet. – På grunnlag av mistanke fra Mattilsynet om bakterier i råstoff tilbakekaller Nordfjord Kjøtt AS fryst Hamburger Classic best før 24.

NRK - 09 apr 23 kl. 09:48

Rød faregrad for snøskred på Svalbard

Norges vassdrags- og energidirektorat melder om snøskredfaregrad 4 for snøskredregionene Svalbard sør og Svalbard vest for søndag. Det er den nest høyeste faregraden for snøskred. – Kraftig vindøkning vil føre til stor vindtransport av snø inn i leheng.

NRK - 08 apr 23 kl. 11:39

Ferdselsforbud på Svalbard

Sysselmesteren har besluttet å innføre ferdselsforbud på oversiden av Vei 100, fra det gamle sykehuset til og med Nybyen. Dette ble bestemt etter at Syssemesteren vurderte skredfaren med NGI og Longyearbyen Lokalstyre. Forbudet gjelder ikke ferdsel langs selve Vei 100.

Klartale - 05 maj 23 kl. 16:30

Denne drikken kan bli forbudt

Drikkene Prime Hydration og Prime Energy har blitt svært populære. Særlig blant barn og unge. Men drikkene kan ikke selges i Norge, sier Mattilsynet.

NRK - 30 jun 23 kl. 09:21

Bonde brukte øyedråper på to sauer – må avlive 170 dyr

Etter å ha brukt øyedråper på to sauer må bonde Kjetil Hovde avlive 170 dyr. Det har Mattilsynet konkludert med i saken mot Hovde i Lillesand. Fordi bonden brukte kloramfenikol øyedråper på søyer, krever Mattilsynet at alle dyr født etter 31.

NRK - 04 jul 23 kl. 15:10

Mattilsynet: Avl på katterasen scottish fold i strid med dyrevelferdsloven

Det er i strid med dyrevelferdsloven å avle på kattetypen scottish fold, slår Mattilsynet fast. Finn.nos maskotkatt Pusefinn er blant kattene av rasen.

NRK - 19 nov 23 kl. 20:09

Mattilsynet mistenker laksesykdom i to nye anlegg på Helgeland

I september skrev Mattilsynet at de hadde mistanke om laksesykdommen pankreassykdom (PD) ved en av LetSeas oppdrettsanlegg i Alstahaug kommune. Nå har Mattilsynet varslet om to nye anlegg i kommunen. Denne gangen er det snakk om to lokaliteter på Mefaldskjæret og Blomsøyråsa.

NRK - 22 sep 23 kl. 13:03

Svalbard: Rederi brøt ferdselsforbud i fuglereservat

Et norsk rederi er ilagt et forelegg på 100.000 kroner for å ha overtrådt bestemmelsen om ferdselsforbud i et fuglereservat på Svalbard. All ferdsel i fuglereservater på Svalbard er forbudt i tiden 15.

NRK - 18 jun 23 kl. 03:58

Mattilsynet: – Beitedyr blir brukt som levende fôr

Mattilsynet mener tapstallene for beitedyr i enkelte deler av landet er så høye at det å ha dem på beite utgjør et brudd på dyrevelferdsloven I en rapport om siste beitesesong ber Mattilsynet om at rovdyrforliket evalueres på nytt. De mener forliket ikke fungerer når beitedyr i realiteten brukes som levende fôr til rovvilt, skriver Nationen. I tillegg mener Mattilsynet at tapstallene er så store i enkelte områder at de i seg selv innebærer et brudd på dyrevelferdsloven.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 15 minutter siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 45 minutter siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 45 minutter siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 30 minutter siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 30 minutter siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 1 time siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 1 time siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 1 time siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com