NRK > Nyheter

Saturday, 25 June, 19:28

NRK - I førrgår: 13:04

Mattilsynet: Ikke ta på døde fugler

– Vi ber alle om å la syke eller døde fugler være i fred. Ikke ta på dem. Ikke ta med deg en syk fugl hjem for å stelle den eller gi den mat, sier Anne Marie Jahr, seksjonssjef for dyrehelse i Mattilsynet. Den siste tiden har det blitt funnet mange døde villfugler som er smittet med fugleinfluensa. Fuglene er funnet fra Rogaland i sør til Finnmark i nord.
Les mer på NRK


Les mer om:
Anne Marie Jahr, Mattilsynet, Rogaland, Finnmark

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mattilsynet, Ikketa på , døde, fugler
NRK - Igår: 10:28

Portforbud for å hindre smitte av fugleinfluensa

Mattilsynet innfører portforbud for fjørfe og andre fugler i fangenskap i Rogaland for å hindre spredning av fugleinfluensa. Portforbudet gjelder ikke for fuglehold med 50 eller færre fugler, dersom enkelte krav til innhegning møtes, skriver de i en pressemelding. Den siste tiden er det funnet mange døde villfugler som er smittet med fugleinfluensa.

NRK - Igår: 10:28

Portforbud for fjørfe for å hindre smitte av fugleinfluensa

Mattilsynet innfører portforbud for fjørfe og andre fugler i fangenskap i 17 kommuner i Rogaland. Dette gjør de for å hindre spredning av fugleinfluensa. Den siste tiden er det funnet mange døde villfugler som er smittet med fugleinfluensa.

NRK - 09 apr 22 kl. 17:38

Fraråder bruk av Oasis-produkter i sykehus

Mattilsynet fraråder sykehus bruk av produkter fra Vernacare merket med «Oasis». Årsaken er at produktene knyttes til bakterieutbrudd ved flere norske sykehus, skriver NTB. – For å beskytte sårbare pasienter og andre forbrukere ber nå Mattilsynet om at ingen bruker Oasis-produkter inntil videre.

Klartale - 25 apr 22 kl. 11:03

Advarer mot å kjøpe planter fra utlandet

Hagesesongen er i gang. Folk kjøper planter i butikker der de bor. Men mange bestiller også på nett fra utlandet.

NRK - 19 jun 22 kl. 13:02

Fugleinfluensa påvist på Haugalandet

To stadar på Haugalandet bekreftar Mattilsynet at daude fuglar hadde fugleinfluensa, skriv Haugesunds avis. NRK har tidlegare omtalt at ornitologar frykta nett dette. – Det var ikkje overraskande.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 08 apr 22 kl. 23:49

Flykninghunder må i karantene

Kjæledyr som kommer med flyktninger fra Ukraina kan ha med seg smittsomme sykdommer og parasitter, noe som bekymrer Mattilsynet. Det er anslått at det kan komme 60.000 flyktninger fra Ukraina til Norge, og at over 4000 av dem har med seg kjæledyr.

NRK - 26 apr 22 kl. 17:32

Advarer mot kjøp av planter fra utlandet

Mattilsynet er bekymret og advarer mot kjøp av planter fra utlandet. Slike planter kan ha blindpassasjerer som truer norsk plantehelse. – Kjøper du planter fra utlandet, så risikerer du at det følger med skadedyr og plantesykdommer som kan gjøre stor og uopprettelig skade.

NRK - 30 apr 22 kl. 08:18

588 dyr har «flyktet» til Norge

Til nå har 588 kjæledyr kommet til Norge sammen med ukrainske flyktninger. I noen av Mattilsynets avdelinger må veterinærene bruke all sin tid på dyrene, skriver E24. – Det er per nå ikke mulig å si noe om kostnader for midlertidige karantenefasiliteter, transport og veterinærbehandling, men håndteringen av situasjonen krever betydelige ressurser, skriver Ole-Herman Tronerud i Mattilsynet i en epost til E24.

NRK - 20 maj 22 kl. 16:12

Trekker ris og nudler fra markedet

Gao Tam Brutt ris fra Hiep Long trekkes fra markedet av Asia Engros AS. Årsaken er funn av plantevernmiddel over grenseverdien, som kan utgjøre akutt helsefare. Det dreier seg om plantevernmiddelet Tricyclazole, som ikke er godkjent i EU, opplyser Mattilsynet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Luftambulanse til Halden: MC-fører kritisk skadd

Luftambulanse ble sendt til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten beskrives som kritisk – men ikke livstruende – skadd, skriver politiet på Twitter. Nødetatene har avsluttet arbeidet på stedet og veien er åpnet.

NRK - 30 minutter siden

Stoltenberg: Nato fortsetter å stå imot ekstremisme og terrorisme

Nato-sjef og tidligere statsminister Jens Stoltenberg er trist over skytingen i Oslo. – Dypt trist over skytingen i Oslo, hovedstaden til vår allierte Norge og min hjemby, skriver han på sin Twitter-side. Han sier at det frie og åpne samfunnet må beskyttes.

NRK - 45 minutter siden

Putin vil ruste opp belarusisk luftforsvar til å kunne bære atomvåpen

Russlands president Vladimir Putin tilbyr seg lørdag å oppgradere Belarus luftforsvar til å kunne bære atomvåpen. Det skjer mens Russland krigen i Belarus naboland Ukraina, skriver nyhetsbyrået AFP. Putin sier moderniseringen burde finne sted i russiske fabrikker, og at treningen av personell burde starte opp på samme tid..

NRK - 45 minutter siden

Tysklands statsminister om Oslo: – Kampen mot terror forener oss

– Angrepet på det skeive samfunnet i Oslo sjokkerer meg dypt, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz. – Mine tanker går til ofrenes familier. Jeg håper de skadde blir raskt bedre.

NRK - 1 time siden

To personer skadd etter trafikkulykke med buss

En buss og to biler er involvert i en trafikkulykke i Drangedal. Politiet opplyser at 20 personer er involvert. Én person er kritisk skadd og én er alvorlig skadd.

NRK - 1 time siden

Luftambulanse til Halden etter MC-ulykke

Luftambulanse er på vei til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten ses til av ambulanse. Skadeomfanget er per nå ukjent, men føreren skal være ved bevissthet, skriver politiet på Twitter.

NRK - 1 time siden

Melding om paragliderulykke

Nødetatene rykker ut etter melding om en paragliderulykke på Hvittingfoss, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 1 time siden

Sørgegudstjeneste i Oslo domkirke søndag

Oslo domkirke holder sørgegudstjeneste søndag klokken 11.00. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen deltar.

NRK - 1 time siden

EU-sjefen sjokkert over angrepet i Oslo

Ingen skal trenge å frykte for liv eller helse bare fordi de er den de er, sier EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen etter masseskytingen i Oslo. – Jeg er sjokkert over det avskyelige angrepet på uskyldige mennesker i Oslo i går kveld, tvitrer von der Leyen lørdag. – Ingen skal måtte frykte for sitt liv eller sin helse simpelthen på grunn av hvem de er, sier hun og legger til at hun har medfølelse med ofrenes familier og venner.

NRK - 2 timer siden

Politiadvokat: Siktede fremstilles trolig for varetektsfengsling mandag

Politimester Beate Gangås og politiadvokat Børge Enoksen holder lørdag ettermiddag en pressekonferanse på politihuset i Oslo. Situasjonen er fortsatt uavklart, men etterforskningsskritt er iverksatt, opplyser Gangås. – Vi mener fortsatt at det ikke er grunn til å tro at det er flere gjerningspersoner involverte.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com