NRK > Nyheter

Thursday, 09 February, 00:16

NRK - 23 nov 22 kl. 20:40

Matapour har byttet forsvarer

– Han har tatt kontakt med mitt kontor og spurt om jeg kan forsvare han. Det har jeg akseptert å gjøre, sier Marius Dietrichson til NRK. – Det skjedde for om lag en uke siden, opplyser Dietrichson. Hittil har den terrorsiktede Zaniar Matapour hatt John Christian Elden som forsvarer. Det var Nettavisen som først omtalte endringen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Marius Dietrichson, NRK, Dietrichson, Zaniar Matapour, John Christian Elden, Nettavisen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Matapourhar , byttet, forsvarer
NRK - 21 jul 22 kl. 15:36

Terrorsiktede Matapour blir likevel ikke tvangsinnlagt

Retten slo fast at den siktede etter skytingen i Oslo i juni, Zaniar Matapour, skulle tvangsinnlegges for å få gjennomført en prejudisiell observasjon. Årsaken var at Matapour ikke samtykket til en slik vurdering. Nå har partene funnet en løsning der den siktede samarbeider med de sakkyndige Det var Bergens Tidende som først omtalte saken.

NRK - 14 nov 22 kl. 08:45

Zaniar Matapour fremstilles for ny varetektsfengsling

Terrorsiktede Zaniar Matapour fremstilles mandag for ny varetektsfengsling. Forsvarer Bernt Heiberg sier til NRK at Matapour begjærer seg løslatt, men at han samtykker til at spørsmålet kan avgjøres som kontorforretning, det vil si uten at partene er til stede i retten. Matapour er fortsatt ikke avhørt av politiet.

NRK - 14 nov 22 kl. 09:37

Matapour ferdig med tvangsinnleggelse - tilbake i fengsel

Politiadvokat Børge Enoksen bekrefter at man vil be om fire ukers fengsel med brev og besøksforbud for terrorsiktede Zaniar Matapour i dagens fengslingsmøte. Matapour nekter fortsatt avhør. Matapour har vært tvangsinnlagt ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen, for å få sin psykiske helsetilstand vurdert av tre sakkyndige.

Klartale - 02 aug 22 kl. 10:48

Har funnet svar på om Matapour fikk nok hjelp

To personer døde. Flere ble skadd. Det skjedde da Zaniar Matapour skjøt mot utesteder i Oslo.

NRK - 23 aug 22 kl. 17:15

Forkaster anken – siktet etter Oslo-skytingen blir tvangsinnlagt

Borgarting lagmannsrett har forkastet Zaniar Matapour anke over Oslo tingretts beslutning om tvungen observasjon. Det er besluttet at det skal gjennomføres en full rettspsykiatrisk undersøkelse av Matapour, som er siktet etter skytingen i Oslo sentrum 25. juni der to personer ble drept og 21 skadd.

NRK - 19 sep 22 kl. 20:04

Terrorsiktede Zaniar Matapour fengsles i fire nye uker

Oslo tingrett har besluttet at varetektsfengslingen av Zaniar Matapour, som er siktet etter skytingen i Oslo 25. juni, forlenges med fire nye uker. Han undergis brev- og besøksforbud i hele fengslingsperioden, som varer fram til 17.

NRK - I førrgår: 14:52

Zaniar Matapour fengslet i åtte nye uker

Den terrorsiktede 43-åringen Zaniar Matapour er i Oslo tingrett varetektsfengslet i åtte nye uker. Han er ilagt brev- og besøksforbud de fire første ukene. 43-åringen er siktet for terrorhandling utenfor to utesteder i Oslo natt til 25.

NRK - 02 jan 23 kl. 18:42

Matapour har fortsatt ikke latt seg avhøre

Over et halvt år etter terrorskytingen i Oslo sentrum natt til 25. juni i fjor har terrorsiktede Zaniar Matapour (43) ikke latt seg avhøre. Det bekrefter mannens forsvarer, advokat Marius Dietrichson overfor NTB.

NRK - 01 aug 22 kl. 14:55

Matapour har hatt samtaler med sakkyndige

Den siktede etter skytingen i Oslo 25. juni, Zaniar Matapour, har hatt samtaler med de rettsoppnevnte sakkyndige. Det bekrefter forsvarerne til NRK.

NRK - 22 aug 22 kl. 10:57

Terrorsiktede Matapour varetektsfengsles i fire nye uker

Terrorsiktede Zaniar Matapour er varetektsfengslet i fire nye uker. Han er siktet for Oslo-skytingen natt til 25. juni der to personer ble drept og 21 skadd.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Flere kutter ut Disney+

De siste tre månedene av 2022 så Walt Disney Cos strømmetjeneste sitt første fall i abonnenter. Årsaken er at folk vil spare penger. I siste kvartal falt andelen Disney+-abonnenter med 1 prosent til 168,1 millioner kunder, sammenlignet med de tre månedene før.

NRK - 1 time siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..

NRK - 1 time siden

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag.

NRK - 1 time siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.

NRK - 1 time siden

Feil på vannledning i Namsos er lokalisert

Vannet er på vei tilbake etter at 5.000 husstander i Namsos mistet vannforsyningen etter et vannledningsbrudd onsdag kveld. – Vi har nå isolert problemet – som er en hovedledning mellom Larsheimen og Daltrøa.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj har ankommet Paris

krainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag kveld Frankrike, som han besøker for første gang siden Russland invaderte hjemlandet. Zelenskyj skal i Paris møte sin franske kollega Emmanuel Macron, opplyser den franske presidentens kontor. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til møtet i Paris, bekrefter Macrons kontor.

NRK - 2 timer siden

FN: Spår at flytrafikken rister av seg pandemien i 2023

Etterspørselen etter kommersielle flyreiser på verdensbasis ventes å ta seg opp i år og overstige tallene fra 2019, ifølge FNs luftfartsorganisasjon (ICAO). I en prognose som ble lagt fram onsdag, skriver ICAO at de forutser en «fullstendig og bærekraftig» bedring for flytrafikken, og at etterspørselen vil nå nivåer fra før pandemien på de fleste ruter innen utgangen av første kvartal. (NTB).

NRK - 2 timer siden

Journalist dømt til åtte års fengsel i Belarus

Den polsk-belarusiske journalisten og aktivisten Andrzej Poczobut er dømt til åtte års fengsel i Belarus, opplyser menneskerettsgruppa Vjasna. 49 år gamle Poczobut er en fremtredende representant for den polske minoriteten i Belarus. Han er korrespondent for den polske avisa Gazeta Wyborcza og har rapportert kritisk om president Aleksandr Lukasjenkos regime.

NRK - 2 timer siden

Strynefjellet stenger i natt

På grunn av fare for skred vil rv. 15 Strynefjellet stenge kl. 05 natt til torsdag.

NRK - 2 timer siden

Stoltenberg: – Kina trapper opp sine etterretningsaktiviteter

Nato-sjef Jens Stoltenberg sa på pressekonferansen i Washington D.C. onsdag, at han mener ballongen som ble skutt ned over USA, bekrefter et mønster i kinesisk politikk, nemlig at de trapper opp sine etterretningsaktiviteter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com