NRK > Nyheter

Sunday, 14 April, 09:06

NRK - 03 mar 24 kl. 18:05

Masseflukt fra fengsel i Haiti

Bevæpnede gjengmedlemmer stormet søndag hovedfengselet i Haitis hovedstad Port-au-Prince. Et stort flertall av fengselets rundt 4000 innsatte har rømt, sier en lokal journalist til BBC. Fengselet skal blant annet ha huset gjengmedlemmer som var involvert i drapet på president Jovenel Moïse i 2021. Volden i Haiti, det fattigste landet i Amerika, har forverret seg de siste årene. Statsministeren reiste tidligere denne uken til Kenya for å dra i land en avtale om å la kenyansk politi bistå i kampen mot gjengmedlemmene..
Les mer på NRK


Les mer om:
Haitis, Port, prince, BBC, Jovenel Moïse, Haiti, Amerika, Kenya

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Massefluktfra , fengseli , Haiti
NRK - 14 mar 24 kl. 00:23

FN evakuerer og sender nødhjelp til Haiti

FN vil opprette en såkalt luftbru for å få mer nødhjelp inn i kriserammede Haiti fra nabolandet Den dominikanske republikk, opplyser FNs Haiti-kontor. – FN i Haiti etablerer en luftbru mellom Haiti og Den dominikanske republikk for å sikre sømløs innførsel av hjelp, og for å tilrettelegge for forflytning av personell, skriver FNs Haiti-kontor på X. Kontoret skriver videre at det venter at annet krisehåndteringspersonell vil ankomme landet.

Klartale - 20 feb 24 kl. 06:00

Kommer ikke fram med mat i Haiti

Haiti har slitt med voldelige gjenger. De angriper vanlige mennesker. Folk må flykte.

NRK - 01 mar 24 kl. 12:34

Kenya og Haiti signerer «gjensidig» avtale om politiutplassering

De to landene signerte fredag en «gjensidig» avtale om å utplassere politi fra Kenya på den karibiske øynasjonen Haiti, skriver AFP. Politistyrkene skal lede et FN-oppdrag, opplyser Kenyas president William Ruto fredag. Nyheten kommer etter at kenyansk høyesterett tidligere i år blokkerte en FN-støttet politiutplassering for å hjelpe Haiti med å få gjengvolden i landet under kontroll.

Klartale - 12 mar 24 kl. 08:32

Haitis statsminister slutter

Gjengene har truet med å starte krig i landet. Gjengene kontrollerer store deler av landet. Sammen vil de tvinge Henry til å slutte.

NRK - 09 feb 24 kl. 11:23

FN: Mer voldelig på Haiti enn på to år

Januar var den voldeligste måneden i Haiti på to år, rapporterer FN. Mer enn 1.100 ble drept, skadet eller kidnappet på Haiti i januar.

NRK - 13 mar 24 kl. 18:47

FN-ansatte forlater Haiti

EU evakuerte alle sine diplomater og diplomatisk personell fra Haiti på mandag, nå følger FN etter. Alle ikke-essensielle ansatte skal forlate Haiti i løpet av onsdag, skriver Reuters. Ansatte som driver med livreddende tiltak blir enn så lenge værende i landet.

NRK - 18 mar 24 kl. 18:46

USA håper på overgangsstyre i Haiti

USA håper et overgangsstyre kan være på plass i Haiti om kort tid, sier en talsperson for amerikansk UD, melder Reuters. – Etter hva jeg forstår er de involverte aktørene svært nær å bli enige om sammensetningen av et overgangsråd og i samtaler med Caricom-ledere, sier Vedant Patel. Caricom er en samarbeidsorganisasjon for 15 karibiske stater, blant dem Haiti.

NRK - 16 feb 24 kl. 06:44

Medium: Egypt bygger flyktning­leir omringa av betong­veggar

I påvente av masseflukt frå Rafah, er Egypt i gang med å bygge ein flyktningleir omringa av betongveggar. Det melder Wall Street Journal. Årsaka for byggeprosjektet er frykt for masseflukt frå Rafah sør på Gazastripa om Israel innleier den varsla bakkeinvasjonen sin der, skriv avisa..

NRK - 30 okt 23 kl. 17:25

FN: 40.000 mennesker fordrevet fra hjemmene sine i Haiti

Rundt 40.000 mennesker har blitt tvunget til å forlate hjemmene sine i Haiti siden august som følge av den pågående voldsbølgen, ifølge FNs matvareprogram (WFP) Mengden fordrevne mennesker forverrer en allerede kompleks humanitær krise i Haiti, der nesten halvparten av innbyggerne står overfor akutt matusikkerhet, opplyser WFP. Voldelige gjenger kontrollerer deler av landet, og FN advarte forrige uke om en økning i tilfeldige drap, kidnappinger, voldtekter og angrep i flere nabolag som tidligere har vært regnet som trygge.

NRK - 11 mar 24 kl. 13:10

EU har evakuert sine ansatte fra Haiti

EU har evakuert alle sine diplomater og diplomatisk personell fra Haiti, opplyser en talsperson for unionen. Årsaken er den dramatiske forverringen av sikkerhetssituasjonen der, sier talsperson for EU-kommisjonen Peter Stano, og viser til de væpnede gjengene som kontrollerer store deler av hovedstaden Port-au-Prince. – Vi har hentet ut, flyttet og evakuert alle EU-ansatte fra Haiti, sier han.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Iran truer med større angrep

– Vår respons vil være mye større enn nattens militæraksjon hvis Israel gjengjelder, sier sjefen for de væpnede styrkene, generalmajor Mohammad Bagheri til stalig TV..

NRK - 30 minutter siden

G7-ledere vil ha videokonferanse om angrepet

G7-landenes ledere skal holde en videokonferanse om Irans angrep på Israel. Det opplyser kilder til Reuters. G7-landene er Canada, Frankrike, Italia, Japan, Storbritannia, Tyskland og USA..

NRK - 15 minutter siden

Iran advarer mot gjengjeldelse

Iran advarer USA, og sier at basene deres vil bli angrepet om de støtter Israels gjengjeldelse. Det kommer fram i en melding som er sendt fra Iran til USA via Sveits, melder Reuters. Irans revolusjonsgarde sier de vil hevne enhver form for angrep fra Israel..

NRK - 15 minutter siden

Israel: Hamas har avvist forslag til våpenhvile

Hamas har avvist det seneste forslaget fra internasjonale meklere om en våpenhvile i Gaza, melder Israels etterretningstjeneste Mossad. – Avvisningen av forslaget beviser at Sinwar ikke ønsker en humanitær avtale, sier Mossad i en uttalelse gjengitt av den israelske statsministerens kontor. Yahya Sinwar er Hamas' øverste leder på Gazastripen.

NRK - 45 minutter siden

Barth Eide: – Vi har advart sterkt mot dette

– Det er et veldig alvorlig tegn på at dette kan eskalere kraftig. Vi har advart sterkt mot dette, og vi fordømmer dette angrepet. Det er ikke rom for denne typen hevn i folkeretten, sier utenriksminister Espen Barth Eide til NRK..

NRK - 1 time siden

Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine

Både Israel og Jordan har gjenåpnet luftrommene sine etter den iranske angrepsbølgen. I Israel har farevarselet for angrep blitt opphevet. Israels luftrom har vært åpent igjen siden klokken 6.

NRK - 1 time siden

EU-topp fordømmer angrepet

Ursula Von der Leyen, president for EU-kommisjonen, sier hun fordømmer Irans angrep på Israel, skriver Reuters. Den israelske hæren sier Iran sendte ut over 300 droner og raketter mot mål i Israel. 99 prosent av dem skal ha blitt avskåret, ifølge Israel..

NRK - 1 time siden

VG: Mann funnet omkommet etter brann i båt

Én person var savnet etter båtbrann utenfor Hvaler. Nå er en mann funnet omkommet, skriver VG. De pårørende er varslet.

NRK - 1 time siden

Forsvarsministeren skal besøke USA

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) besøker USA fra 15.-18. april.

NRK - 2 timer siden

Netanyahu: – Sammen skal vi vinne

Søndag morgen skriver Israels statsminister Benjamin Netanyahu på X at de avverget de fleste av Irans drone og rakettangrep. – Sammen skal vi vinne, skriver Netanyahu ved 06-tiden søndag morgen. Det melder nyhetsbyrået Reuters Den israelske hæren melder at 99 prosent av Irans droner og raketter ble avverget..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com