NRK > Nyheter

Thursday, 18 July, 06:22

NRK - 10 maj 24 kl. 21:24

Massedemonstrasjon i Jemen

2 millioner mennesker deltok fredag i en demonstrasjon i Sana til støtte for palestinerne, ifølge houthiene som har makten i Jemens hovedstad. Dronebilder viser en enorm folkemengde på al-Sabeen-plassen, der houthiene har arrangert støttemarkeringer for palestinerne hver eneste fredag siden Israel innledet angrepene mot Gazastripen i oktober. «Med Gaza til seier» var et av fredagens slagord, ifølge bilder og meldinger i sosiale medier. Houthiene har angrepet flere skip i Rødehavet og Adenbukta med raketter og droner siden krigen startet, med henvisning til at de har hatt israelsk tilknytning. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Sana, Jemens, sabeen, Israel, Gazastripen, Gaza, Rødehavet, Adenbukta, NTB, Jemen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Massedemonstrasjoni , Jemen
Klartale - 12 jan 24 kl. 11:00

Hva er houthi-bevegelsen?

Houthiene er en politisk bevegelse. De har kontrollert store deler av Jemen siden 2014.De representerer Zaidene i Nord-Jemen.

NRK - 12 jan 24 kl. 15:32

Store demonstrasjoner i Jemen etter nattens angrep

Titusenvis av mennesker har samlet seg i flere byer i Jemen fredag for å høre landets ledere fordømme nattens amerikansk-britiske angrep mot Houthi-bevegelsen. – Deres angrep mot Jemen er terrorisme. USA er djevelen, sa Mohammed Ali al-Houthi, medlem av houthienes øverste politiske råd, fredag ettermiddag.

NRK - 02 feb 24 kl. 02:44

FN ber om 4 milliarder dollar til å hjelpe Jemen

FN og flere samarbeidspartnere har startet en kampanje for å samle inn bistand for 4 milliarder dollar til Jemen. – Over 18 millioner sivile i Jemen har et prekært behov for hjelp etter enorme lidelser i over ni år som følge av konflikt, økonomisk nedgang, ødelagt infrastruktur og offentlige tjenester, i tillegg til klimaendringer, sier FNs nødhjelpskoordinator for Jemen, Peter Hawkins. FNs nødhjelpskontor OCHA sier deres humanitære responsplan for 2024 viser et behov for 2,3 milliarder dollar i livreddende bistand og assistanse.

NRK - 21 feb 24 kl. 03:47

Angrepet lasteskip har nådd kai i Jemen

Tørrlastskipet Sea Champion, som mandag ble utsatt for rakettangrep fra houthiene i Jemen, har nådd kai i havnebyen Aden. Det amerikanskeide bulkskipet, som seiler under gresk flagg, ankom havnen i Aden tirsdag, opplyste shipping- og militærkilder natt til onsdag. Den amerikanske sentralkommandoen (CENTCOM) uttalte natt til onsdag at houthiene hadde skutt to raketter mot Sea Champion.

NRK - 06 mar 24 kl. 20:26

Houthi-kanal melder om amerikansk-britisk angrep mot flyplass i Jemen

Den Houthi-drevne nyhetskanalen Al-Masirah melder om amerikansk-britiske luftangrep mot flyplassen i Hodeida i Jemen. Houthiene, som har kontroll i store deler av Jemen, inkludert Hodeida, har siden november rettet angrep mot skip i Rødehavet og Adenbukta til støtte for palestinerne i Gaza. USA og Storbritannia har de siste månedene svart med angrep på houthienes stillinger.

NRK - 12 jun 24 kl. 10:03

Handelsskip utenfor Jemen skal være truffet i rakettangrep

Et handelsskip utenfor kysten av Jemen skal være truffet i et rakettangrep fra Houthi-militsen, melder det britiske sikkerhetsfirmaet Ambrey. Skipet ligger i Rødehavet omtrent 67,7 nautiske mil utenfor byen Hodeidah i Jemen, ifølge Ambrey. Flere opplysninger om angrepet er ikke kjent.

NRK - 23 dec 23 kl. 19:08

Partene i Jemen «forplikter seg til» ny våpenhvile

Jemens krigførende parter har «forpliktet seg til en ny våpenhvile og blitt enige om å ta del i en FN-ledet fredsprosess,» ifølge FNs spesialutsending for Jemen Hans Grundberg. Kunngjøringen kommer etter at Grundberg har hatt møter med representanter for både den saudiarabiskstøttede regjeringen og de iranskstøttede Houthi-opprørerne. Blant grepene partene har forpliktet seg til er å betale statsansattes lønn, åpne ruter til den beleirede byen Taez, og gjenoppta oljeeksport.

NRK - 02 jan 24 kl. 14:59

Skipsgigant holder seg unna Rødehavet

Det tyske transport- og logistikkselskapet Hapag-Lloyd vil unngå Rødehavet i en uke til, av frykt for angrep fra houthimilitsen i Jemen. – Vi overvåker situasjonen nøye fra dag til dag, men vil fortsette med å omdirigere våre fartøy til 9. januar, sier en talsmann for selskapet, som er verdens femte største på konteinerfrakt til havs.

Dagbladet - 12 jan 24 kl. 00:32

Amerikansk-britisk angrep mot Jemen

USA og Storbritannia er ventet å gå til angrep mot Houthiene i Jemen i natt. Like etter midnatt meldes det om eksplosjoner i Jemen..

NRK - 12 jan 24 kl. 06:22

Fordømmer britiske og amerikanske angrep mot Jemen

Hizbollah fordømmer USA og Storbritannias angrep mot houthi-opprørarar i Jemen, melder Reuters. Angrepet starta natt til fredag etter at houthiane i lengre tid har angripe kommersiell skipsfart gjennom Rødehavet. Også Iran fordømmer det britisk-amerikanske angrepet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

CNN: Pelosi har sagt til Biden at han ikke kan slå Trump

Demokratenes tidligere leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, skal i et privat møte, ha sagt til president Joe Biden at målingene viser at han ikke kan slå Donald Trump, sier kilder til CNN. Pelosi skal også ha sagt at Biden kan ødelegge Demokratenes sjanse for flertall i Huset ved valget i november. – Biden svarte med å gå imot Pelosi og si at han hadde sett målinger som viste at han kan vinne, sier en kilde om samtalen de to toppolitikerne hadde nylig.

NRK - 1 time siden

Landsmøtedeltakere går med ørebandasje til støtte for Trump

Ørebandasje er blitt symbolsk mote på Republikanernes landsmøte, der noen deltakere med antatt friske ører har bandasjert dem i sympati med Donald Trump. Mens Trump har bandasjert det høyre øret fordi han ble skadet i lørdagens attentat, velger noen landsmøtedelegater å bandasjere seg som en støtteerklæring til presidentkandidaten. Det var riktignok ikke veldig mange som kom med bandasje på høyre øre på møtets tredje dag, men de var mange nok til å bli lagt merke til.

NRK - 2 timer siden

Korrupsjonsdømt senator avviser at han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez avviser medieoppslag om at han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon. Onsdag meldte NBC News at to personer med kjennskap til saken sier Menendez har informert noen av støttespillerne sine om at han akter å trekke seg. Menendez hevder det ikke er noe hold i påstandene og sier det fremstår som et forsøk på å tvinge ham til å uttale seg.

NRK - 2 timer siden

Klimaaktivist dømt til fengselsstraff i Tyskland

En tysk domstol har dømt en klimaaktivist til 16 måneders fengsel etter flere aksjoner der det er brukt maling og veier er sperret. Den 32 år gamle kvinnen, som tilhører klimagruppen Siste generasjon (Letzte Generation) ble dømt for skadeverk og for å ha hindret politiet, sier en talsperson for domstolen i Tiergarten i Berlin. Kvinnen er tidligere bøtelagt i Hamburg og Berling for lignende forhold.

NRK - 2 timer siden

Mange unge mener det er greit å bruke anabole steroider

I en fersk studie fra Antidoping Norge svarer 18 prosent av unge mellom 13 og 19 år at det er greit å bruke anabole steroider i sammeheng med trening. Blant gutter svarte 26 prosent at det var greit. Det melder TV 2.

NRK - 3 timer siden

Innbruddstrend i Stockholm – bruker syre til å smelte låser

Svensk politi undersøker om en bølge av innbrudd der tyvene bruker syre for å smelte låser, henger sammen med lignende saker andre steder i Europa. Siden 20. mai har politiet registrert 49 saker i den svenske hovedstaden, primært i sentrum, der salpetersyre er brukt til å ødelegge låser, sier talsperson Ola Österling.

NRK - 3 timer siden

Secret Service sjef sier ja til å forklare seg

Direktøren for Secret Service går med på å forklare seg for en komité i Representantenes hus om attentatet mot ekspresident Donald Trump i helgen. Kimberly Cheatle har takket ja til å komme til høringen, som skal holdes 22. juli, opplyser komiteen.

NRK - 4 timer siden

Nasa dropper månerobot

Etter forsinkelser og budsjettsprekk kutter Nasa en robot som skulle lete etter vann ved månens sørpol. Den har allerede kostet 450 milliarder dollar å utvikle. – Slike beslutninger er aldri lette å ta.

NRK - 5 timer siden

Korrupsjonsdømt senator sier han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez sier han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon, sier kilder til NBC. Presset mot senatoren fra New Jersey har økt etter at han tirsdag ble funnet skyldig i 16 tiltalepunkter, inkludert bestikkelser. Både senatsleder Chuck Schumer og den andre New Jersey-senatoren Cory Booker har bedt Menendez trekke seg.

NRK - 5 timer siden

Schumer skal ha bedt Biden trekke seg

Toppdemokraten Chuck Schumer skal ha bedt president Joe Biden om å trekke seg i et møte lørdag, melder ABC News. Schumer skal ha sagt til Biden at det er bedre for landet og det demokratiske partiet om han trekker sitt kandidatur, ifølge Reuters..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com