NRK > Nyheter

Tuesday, 07 December, 12:40

NRK - 24 maj 21 kl. 08:02

Marokko åtvarar Spania

Marokko seier dei har fått eit dårlegare forhold til Spania etter at leiaren for sjølvstenderørsla i Vest-Sahara fekk reise til Spania for medisinsk behandling. Marokko meiner han reiste med falske papir. Forholdet mellom Marokko og Spania er spent etter at fleire tusen menneske har teke seg inn i den spanske enklaven Ceuta på kysten av Marokko. Dei fleste er sende tilbake til Marokko..
Les mer på NRK


Les mer om:
Spania, Vest-Sahara, Marokko, Ceuta

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Marokko, åtvarar, Spania
NRK - 25 aug 21 kl. 01:59

Algerie kutter bånd til Marokko

Regjeringen i Algerie kutter de diplomatiske båndene til Marokko og anklager nabolandet for medvirkning til påtenning av skogbranner. – Historien har vist at Kongedømmet Marokko aldri har sluttet med sine fiendtlige handlinger mot Algerie, sier Algeries utenriksminister Ramtane Lamamra. Minst 90 mennesker, blant dem over 30 soldater, omkom i voldsomme skogbranner i Algerie tidligere denne måneden.

NRK - 17 maj 21 kl. 15:53

Åtvarar mot å la Nato sleppa til

Russland åtvarar Vesten mot å militarisera Arktis, og åtvarar Noreg mot å la Nato få innpass i farvatnet her i nord. I framkant av møtet denne veka i Arktis råd, kjem Russland sin utanriksminister Sergej Lavrov med kritikk av Vesten, og spesifikt at Noreg lar Nato sleppa til i Arktis. – Vi har spørsmål til naboane våre, som Noreg, som prøver å rettferdiggjera at Nato slepper til i Arktis, seier Lavrov..

NRK - 18 maj 21 kl. 12:19

EU ber Marokko stoppe migranter

EU-kommissær Ylva Johansson ber Marokko stanse migranter som forsøker å ta seg inn i den spanske enklaven Ceuta. 6000 migranter tok seg inn i Ceuta mandag. 1500 av dem er allerede returnert til Marokko..

NRK - 24 aug 21 kl. 20:34

Marokko og Algerie bryter bånd

Algerie besluttet i dag å bryte alle diplomatisk ebånd til nabolandet Marokko. Det melder AFP. Avgjørelsen kommer etter flere uker med spenninger mellom de to landene, som strides om tilhørigheten til den ikke-anerkjente staten i Vest-Sahara.

NRK - 29 sep 21 kl. 16:24

EU opphever Marokko-avtale

EUs øverste domstol har opphevet to handelsavtaler med Marokko som har muliggjort eksport fra omstridte Vest-Sahara. Avtalene dreier seg om handel med fisk og landbruksprodukter. Organisasjonen Polisario, som kjemper for uavhengighet for Vest-Sahara, gikk til retten for å stanse handelsavtalene.

NRK - 27 aug 21 kl. 16:17

Spania avslutter evakuering

Spania har avsluttet evakueringen fra Kabul. Den spanske ambassadøren var med på siste fly ut av byen. De gjenværende 81 spanjolene som var i Afghanistan, ankom Dubai med et militærfly fredag.

NRK - 01 mar 21 kl. 18:00

Åtvarar mot redusert bistand

Generalsekretær i FN, António Guterres, åtvarar sterkt mot å redusere bistanden til Jemen. – Å redusere bistanden er ein dødsdom for heile familiar, sa han ved opninga av ein internasjonal givarkonferanse for Jemen måndag..

NRK - 06 mar 21 kl. 22:44

Åtvarar småbåteigarar om vind

Redningsselskapet åtvarar om svært sterk vind i Trondheimsfjorden og deler av Nordland. Dei ber småbåteigarar sjekke båtar både på land og på sjøen, og vere forsiktige når dei beveger seg ut på brygger og moloar..

NRK - 02 apr 21 kl. 18:48

Åtvarar om vêromslag

Raudekrossen åtvarar om skiftande ver i store delar av Sør-Noreg dei neste dagane. Det er difor viktig for turgåarar å vere ekstra merksame før dei går ut, skriv Raudekrossen i ei pressemelding..

NRK - 24 maj 21 kl. 09:45

Kina åtvarar om Taiwan

Det kinesiske utanriksministeriet åtvarar USA og Sør-Korea mot å blande seg inn i Taiwan. Dei to landa hadde møte i førre veke der dei blei einige om å samarbeide for å skape fred og stabilitet i Taiwanstredet. – Kina godtek ikkje innblanding frå utlandet i Taiwan-saker, sa talsmann for kinesisk UD, Zhao Lijian på ein pressekonferanse, skriv Reuters..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt