NRK > Nyheter

Thursday, 01 June, 10:11

NRK - 14 mar 23 kl. 04:19

Marin åpner for diskusjon om kampfly til Ukraina

Finlands statsminister Sanna Marin avviser at hun har forespeilet Ukraina å få finske Hornet jagerfly når de skal skiftes ut om noen år. – Hva som skal skje med Hornet-flyene er en diskusjon jeg har løftet fram flere ganger, sier Marin ifølge kringkasteren Yle. Marin var i Kyiv i forrige uke. Der fikk hun spørsmål om videre våpenhjelp til Ukraina. – Det er helt klart at Ukraina trenger tyngre våpen og det er bra at vi sammen med andre land kan bli enige om å levere stridsvogner.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sanna Marin, Ukraina, Hornet, Marin, Yle, Kyiv

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Marin, åpner, for, diskusjonom , kampfly, til, Ukraina
Klartale - 05 apr 23 kl. 10:36

Finlands statsminister Sanna Marin slutter som partileder

Sanna Marin var partileder for sosialdemokratene (SDP). Hun var også Finlands statsminister før de valgte ny statsminister på søndag. Nå slutter hun også som partileder for SDP.

NRK - 02 dec 22 kl. 12:00

Sanna Marin hevdar Europa ikkje hadde klart seg utan USA

Finlands statsminister Sanna Marin meiner Europa ikkje er sterkt nok til å stå opp mot Russland utan hjelp frå USA. – Eg seier det rett ut: Europa er ikkje sterkt nok til å stå imot Russland, sa Marin i ein tale under eit besøk til Australia og New Zealand denne veka. Australia er den største bidragsytaren til Ukraina utanfor Nato.

NRK - 03 mar 23 kl. 09:09

FN: Menneskerettssituasjonen i Belarus er forverret

Menneskerettssituasjonen i Belarus, som fra før var elendig, har den siste tiden blitt enda verre, slår FNs spesialrapportør Anais Marin fast. – Min vurdering er at situasjonen for menneskerettigheter er dramatisk forverret, sier Marin. – Det går fra vondt til verre, legger hun til.

NRK - 05 apr 23 kl. 10:05

Sanna Marin trekker seg som partileder i Finland

Sanna Marin fortsetter ikke som leder for sosialdemokratene, SDP, i Finland. Det kunngjorde hun på en pressekonferanse onsdag. I tillegg varsler Marin at hennes regjering går av torsdag.

NRK - 13 apr 23 kl. 11:21

Drapssiktet mann var i diskusjon

Mannen som kjørte på flere personer i Steinkjer søndag, var i en diskusjon ved åstedet rett før hendelsen. Politiet undersøker om dette kan være et motiv. – Det er ingen holdepunkter i etterforskningen på at dette var en handling som var planlagt over lengre tid.

NRK - 02 feb 23 kl. 06:46

Marin til Sverige med Nato på agendaen

Finlands statsminister Sanna Marin reiser torsdag til Sverige for å møte statsminister Ulf Kristersson. Møtet vil dreie seg mest om landenes Nato-søknader. Det er første gang siden Kristersson ble statsminister i høst at han tar imot en regjeringssjef på statsbesøk.

NRK - 20 mar 23 kl. 04:00

Finland vil teste kortere arbeidstid

Statsminister Sanna Marin i Finland sier at kortere arbeidstid bør testes «fordomsfritt», skriver YLE. Marin peker på at kortere daglig arbeidstid fører til at folk har det bedre, får lavere sykefravær og at produktiviteten øker. Hun kom med forslaget på landsstyremøtet i det sosialdemokratiske partiet søndag.

Klartale - 03 apr 23 kl. 09:25

Vant valget i Finland

Det har vært valg i Finland. Sanna Marin har vært statsminister med partiet SDP. Nå skal Finland få en ny leder.

NRK - 03 dec 22 kl. 02:50

Marin: Europa er i trøbbel uten USAs støtte

Finlands statsminister Sanna Marin sier til BBC at Europa ville være i trøbbel uten amerikansk støtte. Hun sier at Europa ikke er sterke nok alene til å stå opp mot Russlands invasjon i Ukraina, og at Europa er avhengig av støtte fra USA. USA er det landet som bidrar mest med militærhjelp til Ukraina.

NRK - 02 feb 23 kl. 17:54

Sveriges Nato-forhandler besøker USA

Lederen for Sveriges Nato-forhandlinger Oscar Stenström er i USA, der han blant annet skal treffe den nasjonale sikkerhetsrådgiveren Jake Sullivan. Stenström reiste til USA sammen med Sveriges nasjonale sikkerhetsrådgiver Henrik Landerholm tidligere i uken. Hovedtema for besøket er Nato og sikkerhetssituasjonen, men nøyaktig hva de skal snakke om, er ikke kjent.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Millionstøtte til anlegg på Rjukan

Aker Horizons Asset Development (AAD), hydrogenselskapet til Aker Horizons, får inntil 135 millionar kroner i tilskot og lån frå Innovasjon Noreg til å utvikle eit storskala produksjonsanlegg for grønt hydrogen på Rjukan. Anlegget som skal etablerast på Rjukan er forventa å føre til auka sysselsetjing og mogleg tilvekst av nye bebuarar i Tinn. – Produksjonsanlegget vil bidra til at Rjukan kan styrkjast kraftig som ein viktig industrilokasjon i Noreg, seier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik..

NRK - 30 minutter siden

Omstridt sensurkrav for retten i USA

Et omstridt sensurkrav for biblioteker i den amerikanske delstaten Arkansas havner i retten. Både biblioteker, fagforeninger og forfattere reagerer på kravet. Bakgrunnen er en ny lov som etter planen skal tre i kraft 1.

NRK - 1 time siden

Redd Barna avlyser pride-barnefestival søndag etter trusler om vold

Redd Barna avlyser pridefestival for barn etter å ha mottatt flere trusler om trakassering og vold, opplyser de. Det er barnefestivalen under pride i Bergen som avlyses. – Vi hadde gledet oss til lek, moro, regnbuer, feiring av mangfold og god stemning.

NRK - 1 time siden

Follobane-kaos dro ned Vys punktlighet

Vy rapporterer om en punktlighet på 85 prosent i sin rapport for første tertial. Follobanen får hovedskylda for tallene, som ligger langt under målet. Det er 3 prosentpoeng lavere enn samme periode i fjor, og 5 prosentpoeng under målet på 90 prosent, ifølge en pressemelding fra selskapet – som vedgår at lav punktlighet gir dårlige opplevelser.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj på politisk toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Han var den første av opptil 47 europeiske ledere til å ankomme møtet, ifølge AFP.

NRK - 1 time siden

Zelenskyj besøker toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) deltar også på møtet, som er en del av the European Political Community.

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke på E6 ved Ulven i Oslo

Det har vært en trafikkulykke på E6 inngående på Ulven i Oslo. Tre bilister er involvert. En person har smerter i brystet, og blir sjekket av ambulanse på stedet.

NRK - 1 time siden

AFP: Åtte skadd i «uavbrutt bombing» av russisk grenseby

Åtte mennesker skal være skadd i byen Shebekino i den russiske regionen Belgorod på grensen til Ukraina etter «uavbrutt bombing». Det hevder guvernøren i området på Telegram, ifølge nyhetsbyrået AFP. Guvernør Vyacheslav Gladkov anklager Ukraina for å stå bak angrepene.

NRK - 2 timer siden

Signalfeil på Oslo S skapte forsinkelser

Det var forsinkelser på Follobanen og Østfoldbanen i rushtida på grunn av en signalfeil på Oslo S. Bane Nor varslet om feilen like etter klokka 7.30.

NRK - 1 time siden

Sveriges utenriksminister: Ikke en sprint, men et maraton

Dette er ikke en sprint, men et maraton, sa Sveriges utenriksminister på spørsmål om Sverige er frustrerte over prosessen. Han sa også at det er på tide at Tyrkia og Ungarn nå begynner ratifiseringen av Sverige som medlem..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com