NRK > Nyheter

Saturday, 25 June, 20:02

NRK - 16 maj 22 kl. 23:23

Marin: Tyrkias motvilje er urovekkende

Finlands statsminister Sanna Marin sier det er urovekkende at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan nå er negativ til Sveriges og Finlands søknader om opptak i Nato. – Det er klart at budskapet er urovekkende. Spørsmålet er hva som er annerledes nå. Tidligere har Finland fått forsikringer om at Tyrkia ikke vil legge noen hindringer i veien for Finlands og Sveriges eventuelle Nato-medlemskap eller forsinke prosessen, sier Marin til finske YLE. Hun stiller seg også undrende til Erdogans uttalelser om at en finsk og svensk delegasjon til Tyrkia for å drøfte saken ikke er velkommen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sanna Marin, Tyrkias, Recep Tayyip Erdogan, Sveriges, Finlands, Nato, Finland, Tyrkia, Marin, YLE, Erdogans, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Marin, Tyrkias, motviljeer , urovekkende
NRK - 19 maj 22 kl. 12:49

Finland: Nato skal ikke ha base eller atomvåpen i landet

Nato har ikke uttrykt interesse for å ha permanente baser eller utplassere atomvåpen i Finland, sier landets statsminister Sanna Marin. Det skriver Reuters, som siterer et intervju med Marin i italienske Corriere della Sera. Finland søker om Nato-medlemskap sammen med Sverige, som har gjort det klart at de ikke ønsker baser eller atomvåpen på sitt territorium.

NRK - 27 maj 22 kl. 13:43

Tyrkias utenriksminister: Sverige og Finland må ta konkrete steg

Tyrkia forventer at Sverige og Finland avslutter sin påståtte støtte til terrorisme for å få en slutt på innvendingene mot landenes Nato-medlemskap. Utenriksminister Mevlut Cavusoglu sa fredag at de svenske og finske delegasjonene hadde reist hjem med en liste over Tyrkias svar etter diplomatiske samtaler denne uken. – Konkrete steg må tas i lys av Tyrkias bekymringer.

NRK - 22 feb 22 kl. 18:45

Finland revurderer Russland-samarbeid

Finland vil revurdere et samarbeidsprosjekt med russiske Rosatom om et kjernekraftverk i landet, sier statsminister Sanna Marin. – Det vil bli gjennomført en vurdering av Fennovoima fra et sikkerhetsperspektiv, slik økonomi- og arbeidsdepartementet har kunngjort tidligere i dag, sa Marin på en pressekonferanse tirsdag. Hun sier initiativet kom fra forsvarsdepartementet i landet.

NRK - 04 maj 22 kl. 16:47

Håper rask Nato-prosess vil beskytte dem mot russiske reaksjoner

Finlands statsminister Sanna Marin ber Nato-landene svare raskt dersom Finland og Sverige søker om medlemskap. – Det er vår beste sikkerhetsgaranti, sier hun. Marin varsler at landet vil ta en avgjørelse om å søke medlemskap i løpet av uker.

NRK - 28 feb 22 kl. 17:57

Finland sender våpen til Ukraina: – Historisk øyeblikk

Finland vil sende våpen og ammunisjon til Ukraina, opplyser landets statsminister Sanna Marin til journalister mandag. Leveransen vil inkludere 2500 automatgevær, 150.000 kuler, 1500 panservernvåpen og 70.

NRK - 24 mar 22 kl. 17:54

Finland sender igjen våpen til Ukraina

Finland skal igjen sende våpen til Ukraina, men vil ikkje gje detaljar om kva slags våpen det er snakk om. Leveransen skjer tre veker etter at Finland for første gong braut med den etablerte praksisen sin om ikkje å sende våpen til krigssoner, og sende ein leveranse som inkluderte 2.500 automatvåpen, 150.

NRK - 03 apr 22 kl. 12:21

Finland vil raskt ta stilling til Nato-medlemskap

Finlands regjering vil i løpet av få uker ta stilling til spørsmålet om Nato-medlemskap og om det bør holdes folkeavstemning, melder flere finske medier. – Finland må seriøst revurdere sine sikkerhetsløsninger og en militærallianse, sa statsminister Sanna Marin under et møte i det sosialdemokratiske partiet lørdag. – Vi må nå seriøst vurdere vår egen beliggenhet og holdning til en militærallianse.

Klartale - 08 apr 22 kl. 14:32

Finland kan bli med i Nato – Russland truer dem

Hva skjer hvis 100.000 russiske soldater står ved grensa til Finland? Folk lurer på dette, sier utenriksminister Pekka Haavisto.

NRK - 13 apr 22 kl. 12:40

Varsler finsk Nato-avgjørelse om uker

Ifølge statsminister Sanna Marin vil Finlands avgjørelse Nato-medlemskap komme i nær fremtid. – Jeg kan ikke gi et eksakt tidspunkt for en avgjørelse, men det vil gå fort. Det er snakk om uker – ikke måneder, sier Sanna Marin på en pressekonferanse med den svenske statsminister i Stocholm i dag.

NRK - 13 apr 22 kl. 13:58

– Har dramatisk endret sikkerhetssituasjon

Russlands invasjon av Ukraina har dramatisk endret Finlands sikkerhetssituasjon, ifølge en finsk regjeringsmelding utstedt onsdag. NATO-medlemskap vil øke Finlands forsvarsbudsjett med 1-1,5 prosent, ifølge dokumentet. Ifølge statsminister Sanna Marin vil Finlands avgjørelse om å bli medlem komme i nær fremtid.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Leteaksjon etter mann i Gjerstad

En mann er ikke kommet tilbake etter en tur i Gjerstad i Agder. Det er iverksatt leteaksjon, hvor politiet er på stedet med ressurser i tillegg til redningshelikopter og frivillige letemannskaper, tvitrer politiet..

NRK - 30 minutter siden

Macron: – Står sterkere mot hatet sammen

Frankrikes president Emmanuel Macron uttrykker medfølelse med ofrene og det norske folk i en Twitter-melding på norsk etter skytingen i Oslo. – Oslo ble i natt rammet av en grusom handling utført av en islamistisk terrorist. Min medfølelse går til ofrene og til deres pårørende, til de skadde og til det norske folk, skriver den franske presidenten på Twitter.

NRK - 1 time siden

Luftambulanse til Halden: MC-fører kritisk skadd

Luftambulanse ble sendt til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten beskrives som kritisk – men ikke livstruende – skadd, skriver politiet på Twitter. Nødetatene har avsluttet arbeidet på stedet og veien er åpnet.

NRK - 1 time siden

Stoltenberg: Nato fortsetter å stå imot ekstremisme og terrorisme

Nato-sjef og tidligere statsminister Jens Stoltenberg er trist over skytingen i Oslo. – Dypt trist over skytingen i Oslo, hovedstaden til vår allierte Norge og min hjemby, skriver han på sin Twitter-side. Han sier at det frie og åpne samfunnet må beskyttes.

NRK - 1 time siden

Putin vil ruste opp belarusisk luftforsvar til å kunne bære atomvåpen

Russlands president Vladimir Putin tilbyr seg lørdag å oppgradere Belarus luftforsvar til å kunne bære atomvåpen. Det skjer mens Russland krigen i Belarus naboland Ukraina, skriver nyhetsbyrået AFP. Putin sier moderniseringen burde finne sted i russiske fabrikker, og at treningen av personell burde starte opp på samme tid..

NRK - 1 time siden

Tysklands statsminister om Oslo: – Kampen mot terror forener oss

– Angrepet på det skeive samfunnet i Oslo sjokkerer meg dypt, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz. – Mine tanker går til ofrenes familier. Jeg håper de skadde blir raskt bedre.

NRK - 2 timer siden

To personer skadd etter trafikkulykke med buss

En buss og to biler er involvert i en trafikkulykke i Drangedal. Politiet opplyser at 20 personer er involvert. Én person er kritisk skadd og én er alvorlig skadd.

NRK - 1 time siden

Luftambulanse til Halden etter MC-ulykke

Luftambulanse er på vei til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten ses til av ambulanse. Skadeomfanget er per nå ukjent, men føreren skal være ved bevissthet, skriver politiet på Twitter.

NRK - 1 time siden

Melding om paragliderulykke

Nødetatene rykker ut etter melding om en paragliderulykke på Hvittingfoss, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Sørgegudstjeneste i Oslo domkirke søndag

Oslo domkirke holder sørgegudstjeneste søndag klokken 11.00. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen deltar.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com