NRK > Nyheter

Thursday, 30 June, 08:55

NRK - 21 apr 22 kl. 20:47

Mann dømt til forvaring etter voldtekt

En 36 år gammel mann bosatt på Romerike er dømt til forvaring etter en voldtekt på Jessheim i august i fjor, skriver Romerikes Blad. Etter å ha vært sammen en hel ettermiddag fikk mannen lov til å vente på bussen inne i kvinnens leilighet. Da tok han telefonen hennes og voldtok henne, og først fire timer senere reiste mannen fra kvinnens bolig. Det går fram av en nylig avsagt dom i Romerike og Glåmdal tingrett. Den tidligere voldtektsdømte mannen erkjente straffskyld for voldtekten da han møtte i retten i begynnelsen av april.
Les mer på NRK


Les mer om:
Romerike, Jessheim, Romerikes Blad, Glåmdal

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mann, dømt, til, forvaring, etter, voldtekt
NRK - 09 mar 22 kl. 10:20

Ambulansekaprar er dømt til 13 år forvaring

Ein mann i 30-åra er dømt til 13 år forvaring, med minstetid på 9 år, for ambulansekapringa på Torshov i Oslo hausten 2019. Det er klart etter ankesaka i Borgarting lagmannsrett. I tingretten vart han dømt til tolv år forvaring med ei minstetid på åtte år for sju drapsforsøk.

NRK - 09 mar 22 kl. 10:20

Ambulansekaprar er dømt til 13 år i forvaring

Ein mann i 30-åra er dømt til 13 år i forvaring, med minstetid på 9 år, for ambulansekapringa på Torshov i Oslo hausten 2019. Det er klart etter ankesaka i Borgarting lagmannsrett. I tingretten vart han dømt til tolv år forvaring med ei minstetid på åtte år for sju drapsforsøk.

NRK - 03 feb 22 kl. 10:41

Krever forvaring etter Varaldsøy-drap

Statsadvokaten har tiltalt en 48 år gammel mann for drap på Renate Strand Normann (42) på Varaldsøy i Kvinnherad i april i fjor. Mannen er også tiltalt for vold og trusler mot en tidligere samboer. Det kan bli lagt ned påstand om forvaring når saken kommer opp for Haugaland og Sunnhordland tingrett.

NRK - 16 feb 22 kl. 13:17

20 års forvaring for Thea-drapet

Agder lagmannsrett har funnet den 47 år gamle Jarl Ronny Lundberg skyldig i å ha drept Thea Halvorsen Braavold i Sandefjord for to år siden. 47-åringen er dømt til 20 års forvaring med en minstetid på 13 år. Lundberg ble i tingretten dømt til 21 års forvaring med en minstetid på 10 år, men anket saken til lagmannsretten..

NRK - 14 jun 22 kl. 14:59

Betew slipper forlenget forvaring

NOKAS-dømte Metkel Betew slipper forlenget forvaring. Det skriver Dagbladet. I en ny dom fra Eidsivating lagmannsrett kommer det fram at det ikke foreligger en nærliggende og reell fare for at Betew på nytt vil begå et alvorlig lovbrudd.

NRK - 28 mar 22 kl. 15:05

Mann tiltalt for å ha knivstukket tilfeldig kvinne ti ganger

En mann i 50-årene er tiltalt for å ha knivstukket en tilfeldig kvinne ti ganger på Rosenhoff i Oslo i fjor sommer. Påtalemyndigheten vil be om forvaring. Det var i 22.

VG - 27 sep 21 kl. 12:54

Mann dømt til ti års forvaring for flere voldtekter

En mann i 50-årene er dømt til ti års forvaring for flere voldtekter, deriblant en gruppevoldtekt høsten 2018..

NRK - 04 mar 22 kl. 13:04

Mann dømt til forvaring i 14 år

En mann dømt til forvaring i 14 år for seksuelle overgrep over nettet og misbruk av overmaktsforhold, skriver NTB..

NRK - 27 sep 21 kl. 14:19

Realitydeltaker dømt for voldtekt

En mann i 50-årene fra Østlandet er i tingretten dømt til ti års forvaring for flere voldtekter. Også to andre menn er dømt til fengsel. Minstetiden for realitydeltakeren som ble dømt til forvaring, er satt til seks år og åtte måneder av tingretten som ligger på Østlandet.

NRK - 17 jun 22 kl. 11:35

Aktor ber om forvaring i 16 år: – Eit angrep i avsindig sinne

Benedikte Høgseth, aktor i rettssaka etter drapet på Renate Strand Normann, har lagt ned påstand om at ein 48 år gammal mann må dømmast til forvaring i 16 år. Ho la også ned påstand om ei minstetid på ti og eit halvt år. Ho meinte at det ikkje var noko fornuftig grunn til at 48-åringen skulle angripa Normann med ein trestokk og slå ho i hel.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 minutter siden

Et skip med 7.000 tonn korn har forlatt ukrainsk havn, ifølge prorussere

Prorussiske tjenestemenn sier at et skip lastet med 7.000 tonn korn har forlatt havna Berdjansk. Kornet skal sendes til det som omtales som «vennlige land».

NRK - 10 minutter siden

Flere ofre for seksuallovbrudd i fjor

I løpet av 2021 er nær 5.800 personer registrert som ofre for seksuallovbrudd. Det er 570 flere enn året før.

NRK - 45 minutter siden

– Slipp ut torsk du får på kroken

Fiskeridirektoratet oppfordrer hobbyfiskere i Oslofjorden som får torsk på kroken, om å slippe den ut igjen. Det er forbudt å fiske torsk i fjorden, likevel får direktoratet meldinger fra publikum om at folk ikke respekterer forbudet. – Det er veldig viktig at forbudet blir repektert for å kunne bygge opp igjen en torskebestand i Oslofjorden, sier kommunikasjonsrådgivar Olav Lekve i Fiskeridirektoratet.

NRK - 45 minutter siden

SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt som er basert på data fra Avinor og Flightstats. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 45 minutter siden

VG: SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 1 time siden

Putin mener alt går etter planen

President Vladimir Putin hevder den «spesielle militæroperasjonen» fortsetter å gå etter planen, mer enn fire måneder inn i Russlands krig i Ukraina. Putin beskrev de russiske soldatene som helter da han møtte journalister under et besøk i Turkmenistan onsdag. Han sa at den «spesielle militæroperasjonen» går som den skal, og at troppene har nådd flere milepæler.

NRK - 1 time siden

Finland kan sette opp grensegjerde mot Russland

Det er ventet at Finland vil åpne for å bygge kraftige grensegjerder langs deler av den 134 mil lange grensa mot Russland. En ny lov som gjør det mulig å sette opp grensegjerdet er ventet å bli stemt gjennom i Finlands nasjonalforsamling Eduskunta denne uka, melder Radio Ekot. – Ting kan endre seg raskt og vi må være forberedt på alle slags situasjoner, sier Finlands innenriksminister Krista Mikkonen.

NRK - 2 timer siden

Marcos tatt i ed som president på Filippinene

Ferdinand Marcos junior, sønn av Filippinenes tidligere diktator ved samme navn, er tatt i ed som landets nye president. Etter å ha blitt satt inn som president, lovpriset han sin fars tidligere styre i øynasjonen. – Jeg kjente en gang en mann som så hvor lite som var blitt oppnådd siden landets uavhengighet.

NRK - 3 timer siden

Kritisk for tenåring etter badeulykke

Situasjonen for gutten i tenårene som ble fløyet til St. Olavs Hospital i Trondheim etter en badeulykke i Rotevatnet i Volda i går ettermiddag, er kritisk og ustabil. Det sier Erik Dyb ved operasjonssentralen i Møre og Romsdal politidistrikt til NRK.

NRK - 3 timer siden

Lite kontakt mellom politi og psykiatri

Helse- og omsorgsdepartementet sier de arbeider med å bedre kontakten mellom politi og psykisk helsevern. En psykiater som jobber med sikkerhetspasienter, sier til NRK at han etterlyser bedre dialog med politiet for å avverge alvorlige hendelser. Han mener også at terskelen for å kunne tvangsinnlegge psykotiske personer er for høy, og at det er viktig at politiet varsler helsetjenesten dersom de er bekymret for at personer med alvorlige psykiske lidelser kan komme til å utøve vold..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com