NRK > Nyheter

Tuesday, 21 September, 20:23

NRK - 22 jun 21 kl. 19:04

Mangel på utenlandske arbeidere

Fire av ti reiselivsaktører mangler nødvendig arbeidskraft fra utlandet, ifølge NHO Reiseliv. – Etter halvannet år med nedstenging har nå flere reiselivsbedrifter gode bookingtall for sommeren, men ikke nok ansatte til å ta imot gjester, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv..
Les mer på NRK


Les mer om:
NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mangel, utenlandske, arbeidere
VG - 18 mar 21 kl. 14:55

Utenlandske arbeidere kommer ikke inn i Norge: – Norske ansatte vil bli permittert

Problemer med å få utenlandske arbeidere inn i Norge, gjør at norske verft varsler at det kommer permitteringer av norske ansatte..

E24 - 18 mar 21 kl. 15:28

Utenlandske arbeidere kommer ikke inn i Norge: – Norske ansatte vil bli permittert

Problemer med å få utenlandske arbeidere inn i Norge, gjør at norske verft varsler at det kommer permitteringer av norske ansatte..

NRK - 07 apr 21 kl. 23:37

Ketchup-mangel i USA

Koronapandemien fører til ketchup-mangel i USA. På grunn av nestengingen av samfunnet leverer resturantene langt mer take away enn vanlig. Det har ført til mangel på de små porsjonspakkene med den populær tomatsausen, melder BBC..

E24 - 28 jun 21 kl. 12:48

Brikkemangel kan føre til mangel på bankkort

Global mangel på mikrobrikker kan føre til mangel på bank- og kredittkort, frykter Smart Payment Association (SPA).

NRK - 10 sep 21 kl. 20:45

Britisk mangel på lastebilsjåfører

Britiske myndigheter gjør prøven for lastebilsertifikat enklere for å takle en omfattende mangel på lastebilsjåfører som fører til tomme butikkhyller. Mangelen skyldes at tusener av sjåfører fra EU-land forlot Storbritannia etter brexit, og også til en viss grad tiltak mot koronaviruset. For å rekruttere flere briter til yrket vil myndighetene åpne opp for 50.

Aftenposten - 03 maj 21 kl. 18:28

Opp mot 73.000 europeiske arbeidere i Norge fikk innreisenekt. Nå vil en av dem klage regjeringen inn for Strasbourg.

Titusener av utenlandske arbeidere fortviler over at de ikke får komme tilbake til Norge for å jobbe..

NRK - 30 apr 21 kl. 10:12

300 skal testes ved Vard Brattvaag

Over 300 arbeidere ved Vard Brattvaag blir i dag testet for korona. Det sier kommuneoverlege Olav Mestad. Så langt har åtte arbeidere ved verftet fått påvist smitte, og verftet ble stengt i går.

NRK - 05 maj 21 kl. 18:08

Statsborgerskap til 2000 arbeidere

Den franske regjeringen har gitt statsborgerskap til over 2000 utenlandskfødte arbeidere i den såkalte «førstelinjen» mot koronaviruset. Helsearbeidere, vektere, butikkansatte og renovasjonsarbeidere belønnes for «innsats for Frankrike», melder AFP..

E24 - 24 maj 21 kl. 14:28

Pålegg til Equinor etter at arbeidere kan ha blitt eksponert for kreftfremkallende asbestfiber

To tilfeller av arbeid uten verneutstyr eksponerte trolig arbeidere på Veslefrikk og Gullfaks A for de kreftfremkallende fibrene, ifølge Petroleumstilsynet..

NRK - 18 jun 21 kl. 08:09

11 arbeidere drept i flom

Skred og flom ble utløst etter kraftig regn over hele Nepal. Kinesiske, indiske arbeidere er blant de 11 drepte i flommene, mens 25 personer er savnet, melder Reuters..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Bilde av grensevakt vekker oppsikt

Bilder i sosiale medier av ridende vakter med pisk langs grensa mellom USA og Mexico, der tusenvis av migranter har samlet seg, vekker oppsikt. USAs minister for innenlands sikkerhet, Alejandro Mayorkas, sier han blir forferdet av å se bildene. Flere påpeker at bildene av en hvit maktperson med pisk på hest som kontrollerer mørkhudede personer er som et glimt tilbake til slavetiden.

NRK - 30 minutter siden

Nye sprekker på La Palma

Ein ny sprekk der lava veltar ut, har tvunge ytterlegare 500 menneske til å evakuera etter vulkanutbrotet på øya La Palma på Kanariøyene. Utbrotet som starta søndag, har så langt ført til at minst 190 bygningar er øydelagde. 6000 menneske er evakuerte..

NRK - 30 minutter siden

Vil ta imot NATO-ansatte afghanere

Norge vil ta imot og bosette om lag 80 afghanere som jobbet for NATO i landet, skriver VG. – Det var tidlig et ønske om at NATO -land og partnerland skulle gi beskyttelse til de som ikke jobbet spesifikt for et enkeltland i Afghanistan. Der har vi alle et ansvar, hvor Norge tidlig sa seg villig til å bidra, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) til VG.

NRK - 45 minutter siden

Tidlegare Sp-leiar vil ha SV med

Tidlegare kulturminister og stortingsrepresentant for Sp, Anne Enger, håpar på ei fleirtalsregjering med SV. Sp-ordførar Dag Håvard Johnsen er ikkje einig. Torsdag skal Ap, Sp og SV møtast til regjeringssonderingar på Hurdalsjøen Hotell.

NRK - 45 minutter siden

Macrons koronapass på avveie

Den franske presidenten Emmanuel Macrons koronapass, med hans personlige QR-kode, sirkulerer i sosiale medier, skriver NTB. QR-koden i koronapasset er personlig for hver enkelt bruker og kan skannes og gi informasjon om hvorvidt personen er vaksinert eller har hatt korona nylig. Nå deles den franske presidentens koronapass i sosiale medier i Frankrike.

NRK - 1 time siden

Löfven: – En sterk tale

Sveriges statsminister Stefan Löfven mener at Biden holdt en sterk tale. – Forståelsen av behovet for et internasjonalt samarbeid – mer av det. Og at USA skal gjøre sin del av det, og ikke handle ut fra sin kraft, men samarbeide, sier han til NRK.

NRK - 1 time siden

Søreide: – Et framoverlent budskap

– Jeg vil si det var et ganske framoverlent budskap, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) til NRK om Bidens tale. – Han peker på veldig mange av de utfordringene verden står i, som for eksempel pandemibekjempelse og klimaendringer, men sa samtidig veldig klart at det er mulig, sier hun..

NRK - 1 time siden

Camilla Stoltenberg med bok

Boka «Året som aldri tok slutt» fokuserer på Camilla Stoltenbergs opplevelse av pandemihåndteringen som direktør for Folkehelseinstituttet. Forfatter og NRK-journalist Lilla Sølhusvik skriver om flere faglige uenigheter mellom FHI og Helsedirektoratet underveis, særlig rundt skoletiltak og barns rolle i smittespredningen..

NRK - 1 time siden

Nakstad med betydelig aksjeformue

Nettavisen skriver at verdien av Espen Nakstads eierandel i en transportkuvøse anslås å være til over 25 millioner kroner etter pandemien. Det var i 2014 han var en av oppfinnerne som lagde en kuvøse for ebola-pasienter. Etter utbruddet av covid-19 skjøt salget av isolatoren kraftig fart.

NRK - 1 time siden

Stoltenberg med bok

Boka «Året som aldri tok slutt» fokuserer på Camilla Stoltenbergs opplevelse av pandemihåndteringen som direktør for Folkehelseinstituttet. Forfatter og NRK-journalist Lilla Sølhusvik om flere faglige uenigheter mellom FHI og Helsedirektoratet underveis, særlig rundt skoletiltak og barns rolle i smittespredningen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt