NRK > Nyheter

Thursday, 09 February, 00:27

NRK - 01 dec 22 kl. 02:45

Mange savnet etter at skred gikk over vei i Brasil

Minst to mennesker er døde og flere titall savnet etter at et jordskred gikk over en riksvei i Sør-Brasil. Rundt 20 biler og lastebiler ble tatt av skredet. Gjørma veltet mandag ned en bratt åsside etter flere dager med mye regn i delstaten Paraná og la en større strekning av riksveien BR 367 under søla. En leder for redningsarbeidet, Manoel Vasco, sier det er vanskelig å vite hvor mange savnede det er, fordi en bil kan ha en eller fem passasjerer. Men de regner med at mellom 30 og 50 mennesker er savnet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sør-Brasil, Paraná, BR, Vasco, Ntb-afp, Brasil

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mange, savnet, etterat , skred, gikk, over, veii , Brasil
NRK - 22 jan 23 kl. 13:10

Skiheis tatt av skred i Trysil - ingen skadd

– Omkring klokken 11.00 i dag gikk det et skred i området i overkant av setetrekket, utenfor skianlegget, bekrefter turistsjef Gudrun Sanaker Lohne i SkiStar til VG. Hun understreker at det dreier seg om et område der man kjører inn på eget ansvar.

NRK - 25 jan 23 kl. 10:03

Riksveg 80 vil være stengt utover dagen

Riksveg 80 mellom Bodø og Fauske vil være helt stengt utover dagen etter et sørpeskred ved Kleivberget på Kistrand i morges, skriver Statens vegvesen. Geolog er i området, og Statens vegvesen vil gjøre en ny vurdering klokka 14. – Det er imidlertid lite sannsynlig at riksveg 80 kan åpne før i ettermiddag.

Klartale - 27 sep 22 kl. 14:45

Her flykter de fra Russland

Russere er redde for å bli sendt til krigen. Det har ført at mange rømmer landet. Mange rømmer til Finland, Mongolia, Georgia og Kasakhstan.

NRK - 31 dec 22 kl. 20:37

Skiløper meldt savnet etter skred

Det pågår en stor leteaksjon etter en savnet skiløper i Hemsedal, og politiet sier skiløperen ble meldt savnet etter at det hadde gått et skred i området i ettermiddag. Politiet sier redningsaksjonen fortsatt pågår med full styrke..

NRK - 18 jan 23 kl. 20:37

Minst åtte omkom i snøskred i Tibet

Minst åtte mennesker omkom og et ukjent antall er savnet etter at et stort snøskred tok en rekke kjøretøy i Tibet. Snøskredet gikk ved en tunnelåpning langs hovedveien mellom Nyingchi og Mainling i rundt 3.000 meters høyde sørøst i Tibet.

Klartale - 17 sep 22 kl. 06:00

Hvorfor bryr vi oss mer om noen dyr enn andre?

I sommer fikk mange se hvalrossen Freya i Oslofjorden. Hvalrosser pleier ikke å oppholde seg langs Norskekysten. Hun fikk mye oppmerksomhet.

Klartale - 15 dec 22 kl. 08:41

Stor fare for snøskred flere steder i landet

Det er sendt ut farevarsel på nivå tre for snøskred. Det er fra Lofoten og nordover, viser oversikten hos Varsom.no.

NRK - 25 jan 23 kl. 13:14

Nordlandsbanen stengt på tre steder på grunn av snøskred

To nye skred har gått over Nordlandsbanen. Også tidligere onsdag gikk et skred over toglinjen. De to nye snøskredene har gått på strekningene mellom Bjerka og Mo i Rana og mellom Dunderland og Bolna, skriver Bane Nor.

NRK - 25 dec 22 kl. 20:25

Stort snøskred i Østerrike – video tyder på at rundt ti er tatt

Det er satt i gang et stort redningsarbeid etter at det gikk et stort snøskred i Trittkopf-fjellet, som ligger i Zürs i Alpene vest i Østerrike. – Vi vet ikke med sikkerhet om noen er tatt av skredet og ligger under snøen. Men ifølge øyevitner og en video vi har sett, ser det ut som om ti personer kan ha blitt tatt, sier Herman Fercher i turistpolitiet i Zürs til NTB.

NRK - 26 dec 22 kl. 07:41

Alle funnet etter snøskred i Østerrike

Alle de ti personer som var savnet etter et snøskred i Trittkopf-fjellet i Østerrike, er funnet, opplyste politiet mandag morgen. Fire personer ble skadd, en av dem alvorlig. I utgangspunktet trodde myndighetene at rundt ti skiløpere lå begravd i snømassene, men det viste seg at seks personer ikke var tatt av raset, som gikk søndag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

Takplater fra skole i Lakselv flyr

Brannvesenet i Finnmark har rykket ut til Lakselv ungdomsskole etter meldinger om at løse gjenstander kommer flygende rundt skolen. – Det er takplater som har blåst av skolen. Det er snakk om 70 til 100 kvadratmeter, sier vaktleder Kjartan Lunøe ved 110-sentralen i Finnmark til NTB.

NRK - 15 minutter siden

Flere kutter ut Disney+

De siste tre månedene av 2022 så Walt Disney Cos strømmetjeneste sitt første fall i abonnenter. Årsaken er at folk vil spare penger. I siste kvartal falt andelen Disney+-abonnenter med 1 prosent til 168,1 millioner kunder, sammenlignet med de tre månedene før.

NRK - 1 time siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..

NRK - 1 time siden

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag.

NRK - 1 time siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.

NRK - 1 time siden

Feil på vannledning i Namsos er lokalisert

Vannet er på vei tilbake etter at 5.000 husstander i Namsos mistet vannforsyningen etter et vannledningsbrudd onsdag kveld. – Vi har nå isolert problemet – som er en hovedledning mellom Larsheimen og Daltrøa.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj har ankommet Paris

krainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag kveld Frankrike, som han besøker for første gang siden Russland invaderte hjemlandet. Zelenskyj skal i Paris møte sin franske kollega Emmanuel Macron, opplyser den franske presidentens kontor. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til møtet i Paris, bekrefter Macrons kontor.

NRK - 2 timer siden

FN: Spår at flytrafikken rister av seg pandemien i 2023

Etterspørselen etter kommersielle flyreiser på verdensbasis ventes å ta seg opp i år og overstige tallene fra 2019, ifølge FNs luftfartsorganisasjon (ICAO). I en prognose som ble lagt fram onsdag, skriver ICAO at de forutser en «fullstendig og bærekraftig» bedring for flytrafikken, og at etterspørselen vil nå nivåer fra før pandemien på de fleste ruter innen utgangen av første kvartal. (NTB).

NRK - 2 timer siden

Journalist dømt til åtte års fengsel i Belarus

Den polsk-belarusiske journalisten og aktivisten Andrzej Poczobut er dømt til åtte års fengsel i Belarus, opplyser menneskerettsgruppa Vjasna. 49 år gamle Poczobut er en fremtredende representant for den polske minoriteten i Belarus. Han er korrespondent for den polske avisa Gazeta Wyborcza og har rapportert kritisk om president Aleksandr Lukasjenkos regime.

NRK - 3 timer siden

Strynefjellet stenger i natt

På grunn av fare for skred vil rv. 15 Strynefjellet stenge kl. 05 natt til torsdag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com