NRK > Nyheter

Onsdag, 23 Juni, 10:57

NRK - 10 april 21 kl. 12:20

Mange drept i harde kamper i Jemen

Kampene om den strategisk viktige Marib-provinsen i Jemen blir stadig hardere. Det siste døgnet er 53 stridende drept, blant dem både krigere som støtter regjeringen, og houthi-opprørere, opplyste kilder som støtter regjeringen..
Les mer på NRK


Les mer om:
Marib, Jemen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mange, drepti , harde, kamperi , Jemen
Aftenposten - 06 april 21 kl. 22:33

Mange sivile drept i kamper i Etiopia

Rundt 100 sivile er drept de siste dagene i kamper på grensen mellom regionene Afar og Somali i Etiopia, opplyser en….

VG - 02 mai 21 kl. 21:57

Over 100 Taliban-opprørere drept siste døgn, melder afghanske myndigheter

USA iverksatte formelt uttrekningen fra Afghanistan lørdag. Søndag har det vært harde kamper i landet..

NRK - 24 mai 21 kl. 17:46

Harde kamper øst for Kabul

Taliban-opprørere har gått til angrep på Mihtarlam, hovedstaden i Laghman-provinsen, som ligger rundt 120 kilometer øst for Afghanistans hovedstad Kabul. Kampene startet søndag kveld, og den afghanske hæren har sendt forsterkninger. Ifølge hærledelsen er minst 50 Taliban-opprørere drept, men dette er ikke bekreftet fra annet hold.

NRK - 27 feb. 21 kl. 18:26

50 drept i kamper i Jemen

Minst 50 soldater er drept i kamper mellom regjeringsstyrker og houthi-opprørere i Marib-provinsen i Jemen, ifølge regjeringskilder. Houthi-styrker gjennopptok denne måneden offensiven for å ta kontroll over det strategisk viktige området, melder AFP..

NRK - 26 mai 21 kl. 22:48

Hamas: 80 militante ble drept

Hamas' ledelse sier at 80 militante ble drept i den elleve dager lange krigen med Israel som tok slutt i forrige uke. Til nyhetsbyrået AP sier Hamas-leder Yehiyeh Sinwar at de 80 omfatter 57 fra Hamas' militære fløy, 22 medlemmer av Islamsk jihad og ett medlem av en mindre gruppe ved navn Folkets motstandskomiteer. Israels statsminister Benjamin Netanyahu har sagt at rundt 200 militante ble drept, men han har ikke dokumentert dette tallet.

VG - 07 mai 21 kl. 21:38

Israel: Harde kamper ved hellig moské

Israelsk opprørspoliti ble møtt med steinkasting og skjøt tilbake med gummikuler, da de barket samen med palestinere samlet ved al-Aqsa moskeen..

NRK - 08 mai 21 kl. 01:15

USA og EU ber Taliban om møte

USA og EU ba fredag Taliban og den afghanske regjeringen gjenoppta fredsforhandlingene som har gått i stå, uten å sette betingelser om Afghanistans framtid. Partene må lage kompromisser om maktdeling som kan gi en legitim regjering, og at Taliban ikke må bruke tilbaketrekningen som et påskudd til å suspendere fredsprosessen, heter det i en uttalelse. Forhandlingene mellom Taliban og regjeringen i Kabul startet i september i fjor, men det har vært lite framgang.

NRK - 18 mai 21 kl. 19:51

Hamas: Klar for våpenhvile

Etter ni dager med harde kamper mellom Israel og Hamas i Gaza var det tirsdag små tegn til at en våpenhvile kan være i emning. En Hamas-representant i Qatar, Moussa Abu Marzouk, sier til New York Times at Hamas er klar for våpenhvile. Ifølge ham krever Israel at Hamas stanser rakettangrepene i to-tre timer før de bestemmer seg for det samme.

NRK - 05 juni 21 kl. 00:24

Taliban erobret to nye distrikter

Taliban har erobret ytterligere to distrikter i to forskjellige afghanske provinser. Taliban tok fredag kontroll over Shenkai-distriktet i Zabul-provinsen sør i Afghanistan etter en uke med harde kamper og beleiring, ifølge to lokale rådsmedlemmer. Taliban-krigerne inntok distriktet etter at de klarte å kutte alle forsyningsrutene.

NRK - 05 juni 21 kl. 11:23

Taliban erobrer nye distrikter

Taliban har erobret ytterligere tre distrikter i tre forskjellige afghanske provinser. Fredag tok Taliban kontroll over Shenkai-distriktet i Zabul-provinsen sør i Afghanistan. Samme dag tok de også kontroll over Gizab-distriktet i Uruzgan-provinsen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Kvinne funnet omkommet i Lakselv

Politiet i Finnmark skriver på Twitter at de har funnet en kvinne omkommet i Lakselv onsdag morgen. Det ble startet en leteaksjon etter kvinnen som ble meldt til politiet 08.19.

NRK - 15 minutter siden

Bergström-utredning avsluttes

Sveriges justisombudsmann stanser en utredning av «e-post-affæren», melder Aftonbladet. Aftonbladet har tidligere skrevet at Sveriges vaksinekoordinator Richard Bergström skal ha håndtert sikkerhetsklassifisert informasjon på på en privat e-post-server. Det var ekspertene kritiske til, ifølge den svenske avisen.

NRK - 30 minutter siden

«Free Britney»-markering i Oslo

«Free Britney»-bevegelsen i Norge varsler på Instagram at de skal demonstrere foran den amerikanske ambassaden i Oslo onsdag kveld. Den amerikanske ambassaden ønsker ikke å kommentere saken, skriver VG. Det skjer i forbindelse med at Britney Spears for første gang skal uttale seg om rettstvisten med faren sin.

NRK - 45 minutter siden

Oppgang på Oslo Børs

Rundt en time etter åpning peker pilene på Oslo børs oppover. Klokka 10.08 er hovedindeksen oppe 0,66 prosent.

NRK - 1 time siden

WHO-ekspert: Kommer flere varianter

WHO-ekspert David Nabarro sier til Sky News at det kommer til å komme flere varianter av koronaviruset framover. – Vi kommer til å gå fra delta til lambda og så til andre greske bokstaver. Det er uungåelig.

NRK - 1 time siden

Tyskland kritiserer UEFA

Den tyske utenriksministeren Heiko Maas kritiserer onsdag UEFAs beslutning om å ikke la et fotballstadion i Tyskland lyse opp i Pride-farger. Det melder AFP. – Det er sant at fotball ikke handler om politikk.

NRK - 1 time siden

Koronarammede kommuner får mer

Kommuner som er hardt rammet av koronapandemien får mer penger. 1,5 milliarder kroner skal fordeles på en rekke kommuner i landet. Det skriver kommunal- og moderniseringsdepartementet i en pressemelding.

NRK - 1 time siden

Flertall vil gi barn koronavaksine

Et flertall av landets befolkning ønsker at barn ned til 12 års alder skal få koronavaksine. Bare fjorten prosent mener barna ikke bør få vaksinen. Det viser en måling gjennomført av Kantar for NRK..

NRK - 1 time siden

OL-publikum bes unngå «high five»

Publikum på OL i Tokyo bes om å unngå å gi hverandre «high fives» eller snakke høyt under lekene, melder Reuters. Årsaken er å forhindre smittespredning..

NRK - 1 time siden

45 nye smittede på Nord-Jæren

Det er registrert 45 nye tilfeller av koronasmitte i kommunene på Nord-Jæren det siste døgnet. 27 av smittetilfellene er registrert i Stavanger. 19 av de smittede i Stavanger er nærkontakter, mens seks har ukjent smittevei.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt