NRK > Nyheter

Monday, 27 June, 14:24

NRK - 16 maj 22 kl. 01:02

Mali trekker seg fra antiterrorstyrke

Mali trekker seg fra en vestafrikansk militærstyrke som bekjemper jihadister i regionen. Det skjer i protest mot at landet ble avvist som leder for de såkalte G5-landene i Vest-Afrika, Burkina Faso, Tsjad, Mali, Mauritania og Niger. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
G5, Vest-Afrika, Faso, Niger, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mali, trekker, segfra , antiterrorstyrke
NRK - 07 apr 22 kl. 04:32

Mali gransker angivelig massakre

Militære etterforskere har startet gransking etter en angivelig massakre i landsbyen Moura, begått av lokale styrker og fremmedkrigere, melder NTB. Hæren i Mali kunngjorde 1. april at den hadde drept 203 opprørere i Moura i slutten av mars.

NRK - 28 apr 22 kl. 02:59

Mali forbyr franske medier

De franske radiostasjonene RFI og France 24 forbys i Mali. De er to av de mest populære radiokanalene i landet, og ble tatt av lufta i mars. Da anklaget militærjuntaen, som kuppet makten i landet i mai i fjor, kringkasterne for å komme med falske anklager om at regjeringshæren i landet begår overgrep.

NRK - 28 apr 22 kl. 02:59

Mali forbyr franske radiokanaler

De franske radiostasjonene RFI og France 24 forbys i Mali. De er to av de mest populære radiokanalene i landet, og ble tatt av lufta i mars. Da anklaget militærjuntaen, som kuppet makten i landet i fjor, de franske mediene for å komme med falske anklager om at regjeringshæren begår overgrep.

NRK - 27 apr 22 kl. 14:38

Mali skuldar Frankrike for spionasje

Mali reagerer kraftig på at det franske forsvaret publiserte ein video som vart teken av ein fransk drone i Mali. Det skriv den franske radiokanalen RFI. Videoen viste russiske leigesoldatar som grov ned fleire lik i sanden, utanfor ein militærbase der franske soldatar var stasjonerte inntil nyleg.

VG - 17 feb 22 kl. 12:09

Frankrike og samarbeidspartnere trekker seg ut av Mali

Frankrike og landets allierte opplyser at de trekker seg ut av Mali på grunn av problemer med militærjuntaen som styrer landet..

NRK - 17 feb 22 kl. 09:11

Frankrike trekkjer seg ut av Mali

Frankrike og deira europeiske samarbeidspartnarar har bestemt seg for at dei skal trekkje sine styrkar ut frå Mali, melder Reuters. Styrkane har vore i Mali for å styrke regjeringshæren i landet i kampen mot islamistiske militante. Innan juni skal landa ha klar ei plan for korleis styrkane framleis skal vere til stades i regionen, mellom anna i Niger og Guineabukta..

NRK - 13 apr 22 kl. 06:05

Pågrepne europeere anklages for terrorisme i Mali

Tre europeere er pågrepet sentralt i Mali i forbindelse med en operasjon mot jihadister, ifølge det maliske militæret. De anklages for terrorisme. – Den maliske militærutsendelsen fra Diabaly gjorde 10.

NRK - 05 mar 22 kl. 10:02

27 drept i angrep mot militærleir i Mali

Minst 27 soldater er drept og 33 er såret i et angrep på en militærleir i Mali. Sju soldater er savnet etter fredagens angrep i Mondoro-området, nær grensa til Burkina Faso. Militante islamister mistenkes for å stå bak.

NRK - 07 mar 22 kl. 14:09

Al-Qaida-topp drept i Mali

Franske styrker har drept en sentral al-Qaida-leder i Mali, opplyser det franske forsvaret. Yahia Djouadi skal ha vært en høytstående leder i al-Qaida i Islamsk Maghreb (AQIM) og ha hatt ansvar for finansiering og logistikk i gruppen. Djouadi var algerisk statsborger, og han var også kjent under navnet Abu Ammar al-Jazairi.

NRK - 23 mar 22 kl. 12:08

Regjeringssoldater drept i Mali

16 regjeringssoldater ble drept og 18 ble såret i to separate angrep i Mali denne uka, opplyser forsvarsledelsen. Ifølge militærjuntaen i Mali, som kom til makten i et kupp i mai i fjor, ble 37 «terrorister» også drept i angrepene. Både Den islamske staten i Stor-Sahara (ISGS) og den al-Qaida-tilknyttede Støttegruppen for islam og muslimer (GSIM) er aktive i området..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Norge vil opprette en havmiljølov

Den nye loven skal bygge på naturmangfoldsloven. Den gjør det mulig å verne havområder til 200 nautiske mil fra land..

NRK - 15 minutter siden

BT: Drapssiktet fikk ikke forsvarlig helsehjelp

Mannen som drepte faren sin i et parkeringshus i Loddefjord tidligere i år, fikk ikke forsvarlig helsehjelp fra januar i år, ifølge BT. Det konkluderer Statsforvalteren i Vestland med. Mannen var pasient på distriktspsykiatrisk senter (DPS) to år før drapet i Loddefjord i Bergen, ifølge avisen..

NRK - 15 minutter siden

Styrtregn førte til nye lekkasjer på Stortinget

Det er ikke uvanlig med lekkasjer i det politiske miljøet, men øsregnet i Oslo førte med seg lekkasjer av det mer bokstavelige slaget på Stortinget i dag. – Det har oppstått vannlekkasje flere steder i bygningsmassen, trolig som følge av styrtregnet, får NRK opplyst av administrasjonen på Stortinget. Både i Nedre Vollgate 18, i tunnelløpet under Wessels plass samt ved vaskeriet i kjelleren i selve stortingsbygningen er det oppdaget vannlekkasje.

NRK - 30 minutter siden

PST og politiets håndtering skal evalueres

Politidirektøren og sjef PST har besluttet gjennomgang av hendelsen og hendelsesforløpet frem til skytingen, opplyser politiet..

NRK - 30 minutter siden

Frankrike vil ha olje fra Iran og Venezuela

USA diskuterte alt i mars muligheten for å lette på sanksjonene mot Venezuela og gjenoppta oljeimporten derfra, men dette har ennå ikke skjedd. Sanksjonene mot Iran og Venezuela må oppheves, og olje fra de to landene må tilbake på markedet, mener Frankrike, ifølge kontoret til Frankrikes president Emmanuel Macron..

NRK - 30 minutter siden

Nato gjør opptrapp i reaksjonsevnen

Nato skal gjøre sitt største opptrapp av organisasjonens forsvarsevne siden den kalde krigen, sier generalsekretær Jens Stoltenberg. Forsvarsalliansen vil bygge opp antallet soldater i reaksjonsstyrken til godt over 300.000, sa Stoltenberg under et pressemøte mandag..

NRK - 45 minutter siden

Bærum kommune hedrer de døde etter Oslo-skytingen

For å hedre Kåre Hesvik (60) og Jon Erik Isachsen (54), som mistet livet i Oslo, lar Bærum kommune regnbueflaggene henge i en uke ekstra. Det skriver Budstikka. Flaggene skulle egentlig ha blitt tatt ned i dag.

NRK - 45 minutter siden

21 tenåringer døde etter fest

Politiet i Sør-Afrika etterforsker hendelsen etter at 21 tenåringer døde på «mystisk vis», melder AFP. Dette skal ha skjedd i et bygg som har vært overfylt under noe som antakelig var en eksamensfeiring blant elever ved videregående skole. Overlevende beskriver det som en kamp for å komme seg ut.

NRK - 45 minutter siden

Søker etter kvinne i Ulstein

Redningsetater søker etter en kvinne i 30-årene i Haddal-området i Ulstein kommune. Redningsskøyte, Røde Kors og Norske redningshunder er med i søket, opplyser politiet..

NRK - 1 time siden

Ni personer til sykehus etter syre-uhell

Ni personer fraktes til St. Olav hospital etter uhellet i Vanvikan i Trøndelang mandag. Tre av disse fraktes i luftambulanse.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com