NRK > Nyheter

Sunday, 26 June, 18:37

NRK - 28 apr 22 kl. 02:59

Mali forbyr franske medier

De franske radiostasjonene RFI og France 24 forbys i Mali. De er to av de mest populære radiokanalene i landet, og ble tatt av lufta i mars. Da anklaget militærjuntaen, som kuppet makten i landet i mai i fjor, kringkasterne for å komme med falske anklager om at regjeringshæren i landet begår overgrep. Den statlige, franske medieorganisasjonen France Médias Monde, som driver de to kringkasterne, sier de vil bruke alle virkemidler for å fortsette å distribuere nyheter i landet. Forholdet mellom Mali og Frankrike har forverret seg kraftig, samtidig som Frankrike har begynt å trekke ut soldater de har hatt utstasjonert i Mali siden 2013 da de hjalp til å bekjempe islamister nord i landet, skrier NTB..
Les mer på NRK


Les mer om:
RFI, France, Mali, France Médias Monde, Frankrike, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Mali, forbyr, franske, medier
NRK - 28 apr 22 kl. 02:59

Mali forbyr franske radiokanaler

De franske radiostasjonene RFI og France 24 forbys i Mali. De er to av de mest populære radiokanalene i landet, og ble tatt av lufta i mars. Da anklaget militærjuntaen, som kuppet makten i landet i fjor, de franske mediene for å komme med falske anklager om at regjeringshæren begår overgrep.

NRK - 27 apr 22 kl. 14:38

Mali skuldar Frankrike for spionasje

Mali reagerer kraftig på at det franske forsvaret publiserte ein video som vart teken av ein fransk drone i Mali. Det skriv den franske radiokanalen RFI. Videoen viste russiske leigesoldatar som grov ned fleire lik i sanden, utanfor ein militærbase der franske soldatar var stasjonerte inntil nyleg.

NRK - 07 mar 22 kl. 14:09

Al-Qaida-topp drept i Mali

Franske styrker har drept en sentral al-Qaida-leder i Mali, opplyser det franske forsvaret. Yahia Djouadi skal ha vært en høytstående leder i al-Qaida i Islamsk Maghreb (AQIM) og ha hatt ansvar for finansiering og logistikk i gruppen. Djouadi var algerisk statsborger, og han var også kjent under navnet Abu Ammar al-Jazairi.

NRK - 27 apr 22 kl. 01:43

Mali anklager franske soldater for spionasje

Mali anklager de franske styrkene som står i landet for spionasje etter at de brukte en drone til å filme det som skal ha vært maliske soldater som begravde lik ved en militærbase. De franske soldatene blir også anklaget for å undergrave myndighetene ved å publisere «falske bilder som anklager maliske soldater for å ha drept sivile», sier militærregjeringen i Mali i en uttalelse ifølge AFP..

NRK - 07 apr 22 kl. 04:32

Mali gransker angivelig massakre

Militære etterforskere har startet gransking etter en angivelig massakre i landsbyen Moura, begått av lokale styrker og fremmedkrigere, melder NTB. Hæren i Mali kunngjorde 1. april at den hadde drept 203 opprørere i Moura i slutten av mars.

NRK - 15 jun 22 kl. 10:26

Frankrike har tatt høytstående IS-medlem til fange

Franske styrker i Mali har tatt et høytstående medlem i Sahel-grupperingen til IS til fange, melder det franske militæret. – Natten mellom 11. og 12.

NRK - 17 mar 22 kl. 23:18

Fransk radio- og TV-stasjon forbys i Mali

Militærjuntaen i Mali har beordret de franske kringkasterne RFI og France 24 av lufta. Militærjuntaen, som grep makten i et kupp i mai i fjor, anklager de to franske kringkasterne for å komme med falske anklager om at regjeringshæren i landet begår overgrep. Juntaen «avviser kategorisk disse falske anklagene mot Malis modige regjeringsstyrker», sier en talsmann, oberst Abdoulaye Maiga.

NRK - 06 okt 21 kl. 21:33

16 soldater drept i Mali

Minst 16 soldater er drept og ti andre såret i et angrep i det sentrale Mali, opplyser sikkerhets- og sykehuskilder i landet, melder NTB. De første meldingene gikk ut på at fem soldater var drept og åtte såret. Men sykehuskilder opplyste kort tid etter at tallene hadde steget til 16 døde og ti sårede.

NRK - 09 okt 21 kl. 22:38

Nonne løslatt fra fangenskap i Mali

En nonne fra Colombia som ble kidnappet av jihadister i Mali i 2017, ble løslatt lørdag. Det opplyser administrasjonen til presidenten i Mali. Nonnen, som heter Gloria Cecilia Narvaez, blir hedret for sitt mot i perioden hun ble holdt fanget, skriver AFP.

NRK - 17 feb 22 kl. 09:11

Frankrike trekkjer seg ut av Mali

Frankrike og deira europeiske samarbeidspartnarar har bestemt seg for at dei skal trekkje sine styrkar ut frå Mali, melder Reuters. Styrkane har vore i Mali for å styrke regjeringshæren i landet i kampen mot islamistiske militante. Innan juni skal landa ha klar ei plan for korleis styrkane framleis skal vere til stades i regionen, mellom anna i Niger og Guineabukta..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Veidirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på veiene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding..

NRK - 15 minutter siden

Britisk avis: Prins Charles tok imot en betydelig pengegave fra Qatar

Storbritannias prins Charles tok personlig imot pengegaver på til sammen 3 millioner euro fra en tidligere statsminister i Qatar, ifølge The Sunday Times. Avisen skriver at prinsen personlig tok imot pengegavene, som var i kontanter, mellom 2011 og 2015. Pengene skulle til hans veldedige organisasjon.

NRK - 45 minutter siden

Statsforvalteren vil undersøke helsehjelpen siktede etter masseskytingen har fått

Statsforvalteren i Oslo og Viken vil mandag starte undersøkelser av helsehjelpen mannen som er terrorsiktet etter masseskytingen i Oslo har fått. Det fremgår av flere dommer at den terrorsiktede mannen har fått psykiatrisk helsehjelp. Helsehjelpen mannen har fått, kan bli del av en tilsynssak.

NRK - 1 time siden

Norsk andreplass i VM i puslespill

Kristin Thuv fra Bodø stakk i helgen av med andreplass i verdensmesterskapet i puslespillbygging i Valladolid i Spania. I finalen bygges det et puslespill på 500 brikker. Deltakerne har maksimalt 90 minutter på seg, og den raskeste til å fullføre puslespillet vinner.

NRK - 2 timer siden

Klaveness-delegasjon avvist i Qatar-fly - reiser i morgen i stedet

Fotballpresident Lise Klaveness og hennes følge ble i dag nektet ombordstigning på et fly til Qatar. – Det er helt sikkert en glipp, sier Klaveness til NRK. Årsaken var manglende dokumentasjon på negativ koronatest.

NRK - 1 time siden

To bekreftet omkommet etter trafikkulykke i Bardu

Politiet meldte søndag ettermiddag om en alvorlig trafikkulykke med tre biler involvert på E6 ved Brandvollkrysset i Bardu kommune. Klokken 16:35 bekrefter politiet at to personer er omkommet i ulykken. Det skal totalt være fem personer involvert.

NRK - 2 timer siden

Person ble truet med kniv i Oslo

Politiet er i Møllergata i Oslo etter at en person ble truet med kniv. Ingen er skadet, skriver politiet på Twitter. Politiet har kontroll på en mistenkt og en fornærmet, og det jobbes nå med å innhente forklaring fra disse..

NRK - 2 timer siden

Flere skadd i trafikkulykke i Bardu

E6 ved Brandvollkrysset i Bardu kommune er stengt på grunn av en trafikkulykke, opplyser Statens vegvesen. Nødetatene er på vei til stedet. Tre biler skal være involvert.

NRK - 2 timer siden

Klaveness-delegasjon nektet ombordstigning på fly til Qatar

Fotballpresident Lise Klaveness og en rekke andre reisende ble søndag nektet ombordstigning på et fly til Qatar på grunn av manglende koronatest-dokumentasjon. Dermed har fotballpresidenten stadig ikke kommet seg av gårde på sin reise til Qatar sammen med en Uefa-delegasjon. Flere medlemmer av den norske pressen, blant andre to NTB-medarbeidere, ble også nektet å sette seg på flyet på Gardermoen.

NRK - 2 timer siden

Trafikkulykke i Bardu

E6 ved Brandvollkrysset i Bardu kommune er stengt på grunn av en trafikkulykke, opplyser Statens vegvesen. Nødetatene er på vei til stedet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com