NRK > Nyheter

Sunday, 17 October, 23:45

NRK - 21 sep 21 kl. 19:37

Macrons koronapass på avveie

Den franske presidenten Emmanuel Macrons koronapass, med hans personlige QR-kode, sirkulerer i sosiale medier, skriver NTB. QR-koden i koronapasset er personlig for hver enkelt bruker og kan skannes og gi informasjon om hvorvidt personen er vaksinert eller har hatt korona nylig. Nå deles den franske presidentens koronapass i sosiale medier i Frankrike. Det er ikke kjent hvordan koronapasset havnet på avveie. Koronapasset brukes i Frankrike for å besøke museer, teatre, kinoer, kafeer og restauranter, samt for flyreiser og langdistansetog.
Les mer på NRK


Les mer om:
Emmanuel Macrons, QR, NTB, Frankrike

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Macrons, koronapass, avveie
NRK - 03 jul 21 kl. 18:48

Falske koronapass avslørt i Italia

Italiensk politi opplyser at de har stanset flere aktører som har lagt ut falske koronapass til salgs på internett. Ifølge statsadvokaten i Milano har flere tusen mennesker vært villig til å kjøpe falske koronapass og vaksinedoser, melder Reuters.

NRK - 05 aug 21 kl. 22:41

Norge åpner opp med koronapass

Neste uke kan personer med gyldig koronapass fra England og Wales fritt reise til Norge, skriver VG. – Det er veldig positivt at vi får denne løsningen på plass for alle med familie, venner og kjærester i England og Wales, skriver utenriksminister Ine Eriksen Søreide til avisen. Koronapasset blir likestilt med EUs koronapass, som allerede er gyldig i Norge.

NRK - 07 aug 21 kl. 16:33

Demonstrerer mot koronapass

Det er fjerde helgen på rad at tusenvis av franskmenn demonstrerer mot koronapasset, melder AFP. Demonstrasjonene kommer etter en ny lov som gjør at koronapass blir obligatorisk for å komme inn på enda flere steder. Frankrikes grunnlovsdomstol ga tidligere denne uken president Emmanuel Macron medhold i at innføringen av et koronapass med fordeler for dem som er vaksinert eller har testet negativt, er i tråd med lovverket.

NRK - 05 aug 21 kl. 17:14

Domstol tillater Macrons koronapass

Frankrikes grunnlovsdomstol gir president Emmanuel Macron rett til å innføre et koronapass med fordeler for dem som er koronavaksinert eller har testet negativt. Passet er omstridt og begrenser adgangen til kinoer, restauranter og intercitytog for dem som ikke vil ta vaksinen..

NRK - 14 jul 21 kl. 08:57

96.000 innreisende uten koronapass

96.000 personer uten koronapass kom til Norge den første uka etter at Utenriksdepartementet endret reiserådet. Det er nær en dobling fra uka før.

NRK - 01 aug 21 kl. 00:22

200.000 protesterte mot koronapass

I Frankrike demonstrerte over 200.000 mennesker over hele landet lørdag i protest mot reglene for koronapass, ifølge det franske innenriksdepartementet. I Paris brukte politiet tåregass og havnet i basketak med demonstranter.

NRK - 05 aug 21 kl. 22:52

Koronapass obligatorisk for lærere

Den italienske regjeringen har besluttet at koronapass skal være obligatorisk for lærere og passasjerer på offentlig transport og innenlandsfly. De nye reglene gjør at ansatte på skoler og universiteter, men også studenter, vil trenge koronapasset..

NRK - 21 jun 21 kl. 00:50

Lav oppslutning for Macrons parti

I første runde i lokalvalget i Frankrike ser det ut til at opposisjonspartiene på høyre-sentrum-siden gjør det best. President Emanuel Macrons parti, La République En Marche, ser ut til å bare få vel 11 prosent. Franske velgere har stemt på lister i 13 regioner og 96 departementer.

NRK - 29 sep 21 kl. 06:07

Sensitiv informasjon på avveie

En tabbe hos Lillestrøm kommune førte til at svært sensitive personopplysninger om ti elever kom på avveie. Det skriver byavisen Mitt Lillestrøm. I nesten ett døgn ble informasjon om barnas evnetester, diagnoser og vurdering av behov for spesialundervising liggende åpent på kommunens nettsider.

NRK - 08 jun 21 kl. 14:04

Én million europeere har koronapass

Så langt har over én million europeere skaffet seg koronasertifikat, ifølge EU-kommisjonen. Det er ventet at ordningen med koronasertifikat vil bli godkjent av et stort flertall i EU-parlamentet. Resultatet av avstemmingen blir kjent tidlig onsdag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Leteaksjonen i Byfjorden avsluttet

Det ble sent søndag kveld satt i gang en leteaksjon etter en fritidsbåt på 28 fot med en passasjer i Byfjorden mellom Bergen og Askøy. Like etter klokka 23.30 søndag kveld opplyser politiet at både båten og mannen er funnet.

NRK - 1 time siden

Leiteaksjon i Byfjorden

Det føregår ein leiteaksjon etter ein fritidsbåt på 28 fot med ein passasjer i Byfjorden mellom Bergen og Askøy. Ein mann skal for ca. ein time sidan meldt frå til redningssentralen om motortrøbbel.

NRK - 1 time siden

Ny lavastrøm nærmer seg havet

Vulkanutbruddet på kanariøya La Palma viser ingen tegn til å ta slutt. Nå nærmer en ny lavastrøm seg havet med høy hastighet. Lavastrømmen var søndag kveld 200 meter unna kysten og kan føre til at det blir dannet en ny odde, opplyser regionens vulkaninstitutt..

NRK - 1 time siden

Minst fire omkom da båt kantret

Fire tunisiske flyktninger og migranter omkom etter at båten de var i, kantret utenfor Tunisia. 19 personer er savnet i forliset. Totalt 30 tunisiere, de fleste av dem unge menn, var i båten da den kantret, opplyser en talsperson for myndighetene..

NRK - 1 time siden

Norge på topp i bruk av forsøksdyr

Omfattende forskning på laks og annen fisk tar Norge til Europa-toppen i bruk av forsøksdyr. 1,7 millioner laks ble brukt til forsøk i Norge i fjor. Statistikk fra Mattilsynet viser at laks er det desidert mest brukte dyret i dyreforsøk i Norge, skriver Magasinet Forskningsetikk.

NRK - 2 timer siden

Ambassadør reist fra Hviterussland

Frankrikes ambassadør i Hviterussland har forlatt landet etter at myndighetene i Minsk krevde at han skulle reise innen mandag. En talsperson for ambassadøren har ikke sagt noe hva som er grunnen til at hviterussiske myndigheter krevde at Nicolas de Lacoste måtte forlate landet. Ifølge hviterussiske medier handler hjemreisen om at ambassadør Lacoste aldri møtte president Aleksandr Lukasjenko for å overlevere sine akkreditiver.

NRK - 2 timer siden

Dømt for overgrep mot to sønner

En far er dømt til seks års fengsel for gjentatte overgrep mot sine to sønner fra de var 3 og 5 år gamle. I tillegg må han ut med et stort millionbeløp. Overgrepene skjedde ifølge dommen fra Borgarting lagmannsrett, fra slutten av 1990-tallet til begynnelsen av 2000-tallet, da guttene var i barnehage- og barneskolealder.

NRK - 3 timer siden

Ungarn: Utfordrer Orban

Den konservative økonomen Peter Marki-Zay blir opposisjonens statsministerkandidat, og skal utfordre Viktor Orbán i valget i Ungarn neste år. Det ble klart søndag kveld etter at motkandidaten, Klara Dobrev, erkjente nederlag i opposisjonens nominasjonsvalg. Neste år er det valg på ny nasjonalforsamling i Ungarn.

NRK - 3 timer siden

Forhandler grunnlov i Syria

Representanter fra den syriske regjeringen og opposisjonen i landet skal de neste dagene samarbeide om et utkast til en ny grunnlov, ifølge FNs Syria-utsending, Geir O. Pedersen. Forsøkene på å lage en ny grunnlov for det krigsherjede landet har pågått i to år, men de tidligere samtalene som overvåkes av FN, har ikke lyktes På en pressekonferanse søndag, sa Pedersen at hans samtaler med representanter for både regjeringen og opposisjonen søndag, var «seriøse og ærlige».

NRK - 3 timer siden

insekter forsvinner fra Maldivene

Turisme og urbanisering fører til et massivt tap av insekter på tropiske øyer, ifølge en studie utført på Maldivene. På øyene med stor urbanisering, dokumenterte forskere fra Bayreuth-universitetet i Tyskland i gjennomsnitt 48 prosent færre insektarter enn på ubebodde øyer. På turistøyene ble det dokumentert omtrent 66 prosent færre insektarter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt