NRK > Nyheter

Tuesday, 28 November, 11:56

NRK - 04 jul 23 kl. 13:03

Macron mener toppen av opptøyene er nådd

Under et møte med flere enn 200 franske ordførere skal Frankrikes statsminister Emanuel Macron ha fortalt at opptøyene skal ha nådd toppen. Frankrikes president Emmanuel Macron møter tirsdag flere enn 200 franske ordførere for å diskutere opptøyene som har preget landet den siste uken. Urolighetene har riktignok avtatt noe de siste to nettene, men Macron ventes å uttrykke solidaritet med lokale myndigheter som har blitt rammet av ødeleggelser som følge av opptøyene. Blant annet har butikker, offentlige bygninger, biler og søppelkasser blitt satt fyr på. Regjeringen vil tilby hjelp til ordførerne med å reparere rådhus og andre offentlige bygg, ifølge Macron.
Les mer på NRK


Les mer om:
Frankrikes, Emanuel Macron, Emmanuel Macron, Macron, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Macron, mener, toppenav , opptøyeneer , nådd
NRK - 04 jul 23 kl. 12:13

Macron i møte med flere enn 200 franske ordførere

Frankrikes president Emmanuel Macron møter tirsdag flere enn 200 franske ordførere for å diskutere opptøyene som har preget landet den siste uken. Urolighetene har riktignok avtatt noe de siste to nettene, men Macron ventes å uttrykke solidaritet med lokale myndigheter som har blitt rammet av ødeleggelser som følge av opptøyene. Blant annet har butikker, offentlige bygninger, biler og søppelkasser blitt satt fyr på.

NRK - 20 jul 23 kl. 20:59

Macron endrer på ministerposter etter de nylige opptøyene

Frankrikes president Emmanuel Macron stokket torsdag om på sine ministre for flere viktige innenriksområder som utdanning og bolig, som et svar på opptøyene som rystet landet tre uker siden. Det melder Reuters. Macron har slitt en del i sin andre periode som Frankrikes president.

NRK - 03 jul 23 kl. 06:53

Opptøyene skal ha roet seg i Frankrike

Opptøyene som har herjet Frankrike i flere dager, syntes å ha dabbet av natt til mandag. Det ble meldt om både færre pågripelser og mindre vold. Ved midnatt var kun 49 personer pågrepet, ifølge innenriksdepartementet.

NRK - 03 jul 23 kl. 18:33

Hundrevis i protest mot opptøyer i Frankrike

Hundrevis av mennesker samlet seg mandag utenfor rådhus i Frankrike i protest mot opptøyene som har preget landet den siste uka. Det var franske ordførere som ba folk samle seg for å vise sin motstand mot opptøyene. Det skjedde etter at hjemmet til en ordfører i en Paris-forstad ble truffet av en brennende bil, noe som førte til at kona hans ble skadd.

NRK - 05 sep 23 kl. 15:05

Det eritreiske miljøet sier opptøyene i Bergen er uakseptable

Det norsk-eritreiske miljøet i Norge fordømmer opptøyene som fant sted i Bergen forrige helg. – Ja, opptøyene i Bergen er uakseptable. Sånt skal vi ikke ha noe sted.

NRK - 05 sep 23 kl. 15:05

Den eritreiske foreningen i Oslo kaller opptøyene i Bergen er uakseptable

Det norsk-eritreiske miljøet i Norge fordømmer opptøyene som fant sted i Bergen forrige helg. – Ja, opptøyene i Bergen er uakseptable. Sånt skal vi ikke ha noe sted.

NRK - 19 jul 23 kl. 10:31

Over 700 dømt til fengsel etter opptøyene i Frankrike

Over 700 mennesker er dømt til fengsel etter forrige måneds opptøyer i Frankrike, opplyser justisminister Eric Dupond-Moretti. Ifølge Dupond-Moretti er det avsagt 1.278 dommer i forbindelse med opptøyene, og over 95 prosent av de domfelte ble funnet skyldige i angrep på politifolk eller vandalisme.

NRK - 08 aug 23 kl. 15:57

Fem franske politifolk tatt inn til avhør om dødsfall under opptøyer

Fem politifolk er tatt inn til avhør i Frankrike i forbindelse med at en 27 år gammel mann døde i Marseille under de landsomfattende opptøyene i juli. Opptøyene skjedde etter at en tenåring ble skutt og drept av politiet i en trafikkontroll utenfor Paris 27. juni.

NRK - 19 jun 23 kl. 17:37

Macron og Meloni møtes i Paris for å skvære opp

Frankrikes president Emmanuel Macron og Italias statsminister Giorgia Meloni skal tirsdag møtes i Paris i håp om å få forholdet på skinner. De to har flere ganger vært i tottene på hverandre etter at Meloni ble statsminister i fjor høst, blant annet som følge av uenighet om flyktning- og asylpolitikken. Macron anser seg selv som sentrumsorientert, mens Meloni leder en sterkt høyreorientert regjering.

NRK - 03 jul 23 kl. 05:01

Macron skal møte ordførere for 220 byer

Den franske presidenten Emmanuel Macron skal mandag møte lederne for de to kamrene i nasjonalforsamlingen for å tiltak for å dempe uroen etter politidrapet i Nanterre sist tirsdag. Tirsdag skal han møte ordfører i 220 byer som har vært rammet av opptøyene. Etter fem netter på rad med voldsomme opptøyer har det vært roligere i landet i natt.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Vil gjere Frankrike røykfritt

Den franske regjeringa sa tysdag at dei ville forby røyking på alle strendene i landet, i offentlege parkar og skogar og i nærleiken av skular. – Frå no av vil røykfrie område vere norma,sa helseminister Aurelien Rousseau til journalistar på ein presentasjon av antirøykeprogrammet til regjeringa. Skattane på tobakk skal også aukast og waping skal bli forbode.

NRK - 15 minutter siden

Skuffa over at Sverige ikkje er med

Nato-sjef Jens Stoltenberg hadde håpa at Tyrkia og Ungarn hadde godkjent Sveriges medlemssøknad før Natos utanriksministermøte. Men framleis vaiar ikkje det svenske flagget blant dei andre framfor Nato-hovudkvarteret i Brussel. – Eg hadde håpa at Sverige hadde vorte medlem før møtet.

NRK - 15 minutter siden

Siktet i Jonas-saken varetektsfengsles i tre nye uker

30-åring som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Jonas Aarseth Henriksen varetektsfengsles i tre nye uker. Det kommer frem i en kjennelse fra Ringerike, Asker og Bærum tingrett tirsdag. Elverum-mannen ble pågrepet 20.

NRK - 45 minutter siden

Fryktar båtflyktningar frå Russland

Det svenske forsvaret fryktar at det kan kome båtflyktningar frå den russiske enklaven Kaliningrad. Dette som ein del av Russland sine forsøk på å destabilisere regionen, melder SVT. I ein ny rapport blir det peika på som eit av fleire scenario saman med dataangrep og sabotasjeaksjonar under vatn.

NRK - 45 minutter siden

Hjelpen har nådd fram

Flere tonn nødhjelp har nådd inn i den nordlige delen av Gazastripen, opplyser FNs nødhjelpskontor (OCHA) tirsdag. Det er blant annet snakk om ferdige måltider, drikkevann, telt og tepper, samt medisiner, ifølge FN-byrået. Det ble også levert drivstoff til strømproduksjon og utstyr til driften av avsaltings- og avløpsrenseanlegg og vannpumpestasjoner.

NRK - 1 time siden

Avisa Oslo: Grunde Almeland tar ikke gjenvalg som Oslo Venstre-leder

Grunde Almeland stiller ikke til gjengvalg som leder for Oslo Venstre. Det melder Avisa Oslo. Almeland svarer til Avisa Oslo at han ønsker å gi andre i partiet muligheten til å prøve seg i vervet.

NRK - 1 time siden

Norges Bank-tabbe: Publiserte tall for tidlig

Ved en feil publiserte Norges Bank deler av sin rapport Regionalt nettverk tirsdag. Den skulle egentlig vært publisert torsdag neste uke. Rapporten er en form for temperaturmåling av den norske økonomien, og viser hvordan ulike næringer ser for seg at ståa i økonomien vil være fremover.

NRK - 1 time siden

BankID endeleg på nynorsk

I 20 år har BankID vore tilgjengeleg på bokmål og engelsk. No er også nynorsk eit alternativ for dei som ønskjer det. – BankID er ein sentral og synleg teneste i den moderne kvardagen.

NRK - 1 time siden

Brann i bolig i Farsund: – Helt overtent

Det brenner i et bolighud på Vanse i Farsund, melder politiet på X. – Huset er helt overtent. Vi har kontroll på beboer i huset.

NRK - 1 time siden

Doblar prisane under OL

Prisane på offentleg transport vil bli dobla under OL i Paris neste sommar. Det er varsla kaos i kollektivtrafikken i heile regionen under leikane som startar 26. juli.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com