NRK > Nyheter

Tirsdag, 03 August, 07:28

NRK - 22 juli 21 kl. 10:40

Macron inkaller til hastemøte

President Emmanuel Macron har innkalt til et hastemøte i det franske sikkerhetsrådet for å diskutere det israelske spionverktøyet Pegasus. – Presidenten følger saken nøye og tar det veldig seriøst, sier den franske regjeringens talsmann Gabriel Attal. Den franske presidenten er en av flere stats- og regjeringssjefer som kan ha blitt rammet av hackingangrepet fra Pegasus, som er utviklet av israelske NSO Group og brukt mot politikere, journalister og aktivister verden over. NSO-gruppen nektet for at Macron har vært et mål..
Les mer på NRK


Les mer om:
Emmanuel Macron, Pegasus, Gabriel Attal, NSO Group, NSO, Macron

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Macron, inkaller, til, hastemøte
NRK - 08 juni 21 kl. 15:00

Macron angrepet og slått i ansiktet

Den franske presidenten Emmanuel Macron ble slått i ansiktet av en mann under et besøk sørøst Frankrike tirsdag, melder AFP på Twitter. En video på nyhetskanalen BFM viser at Macron lener seg frem for å hilse på mannen da slaget kom. Sikkerhetsfolk kaster omgående mannen i bakken og geleider Macron bort, viser videoen.

NRK - 23 juli 21 kl. 12:27

Macron frykter avlytting

Frankrikes president Emmanuel Macron bytter ut telefonen som kan ha vært infisert av et spionprogram utviklet av israelske NSO Group. Ifølge flere medier er Macron blant minst 14 statsoverhoder og statsledere som kan ha blitt overvåket ved hjelp av spionprogrammet. En talsmann for NSO Group nektet torsdag for at Macron var å finne på lista over telefoner der Pegasus-programvaren mistenkes for å være plantet..

NRK - 14 mai 21 kl. 16:52

Macron i møte med Netanyahu

Den franske presidenten Emmanuel Macron snakka i dag med Israel sin statsminister Benjamin Netanyahu om den israelsk-palestinske konflikten og bad om tilbakevending til fred i regionen. Det skriv Reuters. I eit fråsegn fordømte Macron rakettangrep frå Hamas og sa at Israel hadde rett til å forsvara seg.

NRK - 08 juni 21 kl. 22:58

Macron hevder ultravoldelig sto bak

President Emmanuel Macron fikk ørefik av en tilskuer under et besøk sørøst i Frankrike. Et ultravoldelig individ sto bak, hevder han. Hendelsen fant sted i landsbyen Tain-l'Hermitage sørøst i Frankrike tirsdag – Jeg fortsetter og jeg kommer til å fortsette.

NRK - 27 mai 21 kl. 07:27

Macron besøker Rwanda

Frankrikes president Emmanuel Macron reiser torsdag til Rwanda. Han blir den første franske statsleiaren som besøker landet sidan 2010, skriv AFP. Rwanda har skulda Frankrike for å vere medskuldige i drapa på rundt 800.

NRK - 06 mai 21 kl. 01:16

Macron hyllet Napoleon

Onsdag var det 200 år siden Napoléon Bonaparte døde. Frankrikes president Emmanuel Macron hyllet ham, men fordømte samtidig hans gjeninnføring av slaveriet. – Det var et svik mot opplysningstidens ånd, sa Macron..

NRK - 27 mai 21 kl. 13:20

Skuffa over Macron

Ei gruppe overlevande etter folkemordet i Rwanda i 1994 er skuffa over at Frankrikes president Emmanuel Macron ikkje kom med ei klar orsaking for Frankrikes rolle under folkemordet. Macron vedgjekk at Frankrike kunne gjort meir, og bad om tilgjeving i ein tale han heldt då han besøkte Rwanda torsdag..

NRK - 27 mai 21 kl. 17:17

Macron ba om tilgivelse

Den franske presidenten Emmanuel Macron ba om tilgivelse på vegne av det franske folk for landets innblanding i folkemordet i Rwanda i 1994, da han besøkte hovedstaden Kigali torsdag. Det skriver Al Jazeera. Over 800.

NRK - 08 juni 21 kl. 15:00

AFP: Macron slått i ansiktet

Den franske presidenten Emmanuel Macron ble slått i ansiktet av en mann under et besøk i Sør-Frankrike tirsdag, melder AFP på Twitter. Bilder på nyhetskanalen BFM viser at Macron lener seg frem for å hilse på mannen da slaget kom. To personer skal være arrestert etter angrepet.

NRK - 18 mai 21 kl. 13:13

Hastemøte om Gaza-konflikten i EU

EUs utenriksministre samles tirsdag til et hastemøte om konflikten mellom Gaza og Israel. EU har stått samlet i ønsket om en våpenhvile og en politisk løsning på konflikten, men det er ikke ventet at de vil komme fram til et felles standpunkt, melder NTB..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Mindre enn 1 prosent smittes

Ifølge en analyse av offisielle tall fra Kaiser Family Foundation i USA er det under 1 prosent av de som er fullvaksinert som smittes av koronaviruset. Det skriver CNN. Ifølge TV-kanalen rapporterer amerikanske myndigheter kun om smitte blant fullvaksinerte dersom det resulterer i sykehusinnleggelse eller død.

NRK - 1 time siden

Erna Solberg gratulerer Warholm

Du er helt fantastisk Warholm. Gratulerer med OL-gull og ny fantastisk verdensrekord. For et løp, skriver statsminister Erna Solberg på Twitter tirsdag morgen.

NRK - 1 time siden

To av tre nordmenn har fått 1.dose

66,8 prosent av Norges befolkning – 3.602.592 personer – har nå fått første dose av koronavaksine, viser FHIs statistikk natt til tirsdag.

NRK - 1 time siden

Alle i Wuhan skal koronatestes

I den kinesiske byen Wuhan må alle innbyggerne testes for koronaviruset etter at det er registrert ny smitte i byen for første gang på mer enn ett år. Byen, som har 11 millioner innbyggere, setter i gang med testing av «alle innbyggere», sa embetsmannen Li Tao på en pressekonferanse tirsdag, dagen etter at det ble registrert sju nye smittetilfeller. Det var i Wuhan at koronaviruset først ble oppdaget mot slutten av 2019..

NRK - 2 timer siden

Warholm inn til OL-gull

Karsten Warholm satte verdensrekord da han løp til OL-gull på 400 meter hekk med tiden 45.94 natt til tirsdag..

NRK - 2 timer siden

McDonald's med påbud om munnbind

McDonald's i USA innfører påbud om munnbind for sine ansatte og kunder innendørs i områder med betydelig høy koronasmitte, selv om personer er fullvaksinerte. Selskapet sier påbudet er i tråd med de nyeste retningslinjene fra smittevernetaten CDC, melder nyhetsbyrået AP..

NRK - 2 timer siden

Flere henrettelser i Saudi-Arabia

Antall henrettelser i Saudi-Arabia har økt etter at landet ga fra seg formannskapet i G20, melder Amnesty. Så langt i år har 40 personer blitt henrettet, kommer det frem i en rapport som ble publisert tirsdag. Det er flere enn i hele 2020, da 27 personer ble henrettet, ni av dem i desember.

NRK - 2 timer siden

72 nye koronasmittede i Oslo

Det er registrert 72 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 32 over snittet de sju foregående dagene. 72 tilfeller er 41 flere enn på søndag, og 41 flere enn samme dag forrige uke.

NRK - 2 timer siden

USA kritiserer Lukashenko

Utenriksminister Antony Blinken reagerer på at den hviterussiske løperen Tsimanouskaya ble forsøkt sendt hjem fra OL i Tokyo, etter at hun offentlig kritiserte sitt eget OL-landslag. Han retter kritikken mot president Alexander Lukashenko og mener Tsimanouskaya ble tvunget til å forlate Tokyo fordi hun brukte ytringsfriheten sin. – Slike handlinger krenker den olympiske ånder, og er en fornærmelse mot grunnleggende rettigheter som ikke kan tolereres, skriver nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 3 timer siden

Aktivist savnet i Ukraina

Aktivisten Vitalj Sjisjov, som leder den hviterussiske eksilgruppen BDU, dro på joggetur i Ukrainas hovedstad Kiev mandag morgen, men kom ikke tilbake. Siden har det ikke vært mulig å få tak i ham via mobiltelefon, skriver organisasjonen på kommunikasjonsplattformen Telegram. Menneskerettsorganisasjonen Vjasna skriver at Sjisjov ifølge venner skal ha blitt forfulgt av «fremmede» mens han var ute og jogget nylig.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt