NRK > Nyheter

Wednesday, 27 September, 23:50

NRK - 31 maj 23 kl. 17:33

Macron: Vesten burde lyttet til østeuropeiske Russland-advarsler

Frankrike burde ha lyttet mer til advarsler fra østeuropeiske land om et krigshissig Russland før invasjonen av Ukraina, sier landets president Emmanuel Macron. I en tale i Slovakias hovedstad Bratislava onsdag sa Macon at det ikke må være splittelse mellom «gamle Europa» og «nye Europa», med henvisning til langvarige meningsforskjeller blant østlige og vestlige EU-medlemmer om flere saker, blant dem Russland. – Noen sa at dere hadde gått glipp av en mulighet til å ti stille. Jeg tror vi også gikk glipp av en mulighet til å høre på dere. Denne tiden er over, sa Macron til applaus fra publikum.
Les mer på NRK


Les mer om:
Russland, Ukraina, Emmanuel Macron, Slovakias, Bratislava, Macon, Europa, EU, Macron, Frankrikes, Jacques Chirac, USA, Storbritannia, Irak, Frankrike, Tyskland, europa, EUs, Polen Macron, Russlands, Vladimir Putin, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Macron, Vesten, burde, lyttet, til, østeuropeiske, Russland-advarsler
NRK - 19 jun 23 kl. 17:37

Macron og Meloni møtes i Paris for å skvære opp

Frankrikes president Emmanuel Macron og Italias statsminister Giorgia Meloni skal tirsdag møtes i Paris i håp om å få forholdet på skinner. De to har flere ganger vært i tottene på hverandre etter at Meloni ble statsminister i fjor høst, blant annet som følge av uenighet om flyktning- og asylpolitikken. Macron anser seg selv som sentrumsorientert, mens Meloni leder en sterkt høyreorientert regjering.

Klartale - 09 mar 23 kl. 06:06

Russland skaffer seg venner i verden

Sergej Lavrov holder Qin Gang i hånda. De to har samme jobb i hvert sitt land; som utenriksministre i Russland og Kina.– Russland vil utvide samarbeidet med Kina, sier Lavrov.

NRK - 18 feb 23 kl. 23:03

Macron vil at Russland skal tape, men ikke knuses

Frankrikes president Emmanuel Macron sier han ønsker at Russland skal lide nederlag i krigen i Ukraina, men han vil ikke at Russland skal bli «knust». – Jeg ønsker at Russland skal tape i Ukraina, og jeg ønsker at Ukraina skal være i stand til å forsvare sin posisjon, sier Macron til avisene JDD og Le Figaro og kringkasteren France Inter. – Jeg er overbevist om at dette til sist ikke vil få en militær avslutning, sier Macron videre og spår dermed at ingen av partene kan vinne noen full militær seier.

NRK - 04 jul 23 kl. 13:03

Macron mener toppen av opptøyene er nådd

Under et møte med flere enn 200 franske ordførere skal Frankrikes statsminister Emanuel Macron ha fortalt at opptøyene skal ha nådd toppen. Frankrikes president Emmanuel Macron møter tirsdag flere enn 200 franske ordførere for å diskutere opptøyene som har preget landet den siste uken. Urolighetene har riktignok avtatt noe de siste to nettene, men Macron ventes å uttrykke solidaritet med lokale myndigheter som har blitt rammet av ødeleggelser som følge av opptøyene.

NRK - 23 aug 23 kl. 15:31

Macron vurderer folkeavstemninger

Frankrikes president Emmanuel Macron vurderer å gjennomføre folkeavstemninger for å få gjennom politikk som har strandet i parlamentet. Macron har ikke flertall i nasjonalforsamlingen, og det har ført til politisk stillstand. Presidenten sa onsdag til regjeringsmedlemmer at han jobber med flere lovforslag, men også ser på folkeavstemninger som en mulig løsning, sier en kilde med kjennskap til samtalene.

Klartale - 21 feb 23 kl. 06:30

Slik er livet i Russland mens krigen herjer

Russland angrep Ukraina 24. februar i fjor. Fredag er det ett år siden det skjedde.

NRK - 27 feb 23 kl. 18:03

Macron varsler «betydelig reduksjon» i Frankrikes militære nærvær i Afrika

Frankrikes president Emmanuel Macron sier det blir slutt på franske regulære militærbaser i Afrika, og landets militære nærvær skal trappes betydelig ned. Frankrike vil avslutte sin praksis med å ha regulære militærbaser i Afrika, sa Macron i forkant av en reise til flere land på kontinentet senere denne uka. I stedet vil Frankrike opprette baser eller «akademier» som skal drives i samarbeid mellom franske og afrikanske hærstyrker, opplyser Macron.

NRK - 04 mar 23 kl. 14:17

Macron varsler straffetiltak hvis fredsprosessen i Kongo avspores

Frankrikes president Emmanuel Macron lover penger til de konfliktrammede områdene i det østlige Kongo. Under et besøk i Kongo kunngjorde Macron en hjelpepakke på 34 millioner euro. Macron advarer om straffetiltak mot dem som forsøker å spolere fredsprosessen.

NRK - 10 mar 23 kl. 16:14

Macron og Sunak enige om å restarte forholdet

Frankrikes president Emmanuel Macron tok imot britenes statsminister Rishi Sunak fredag. De to er enige om å starte på nytt med blanke ark etter flere år med gnisninger. Det fransk-britiske toppmøtet er det første siden 2018 og har som formål å vise at landene innleder et nytt kapittel seg imellom, ifølge Macrons kontor.

NRK - 17 apr 23 kl. 21:10

Macron lover nye samtaler med franske fagforeninger

Frankrikes president Emmanuel Macron lover nye samtaler med franske fagforeninger, etter at han i helgen banket gjennom den omstridte pensjonsreformen. Macron sier samtalene vil ta for seg hvordan regjeringen kan bedre arbeidsforholdene i landet. Frankrikes fagforeninger sier selv at de nekter å gå inn i nye samtaler med regjeringen om andre temaer uten en reversering av pensjonsreformen, som trådte i kraft lørdag.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Hevder å ha slått ned kupp i Burkina Faso

Militærjuntaen som styrer det vestafrikanske landet Burkina Faso hevder å ha slått ned et kuppforsøk, melder nyhetsbyrået AFP. I en uttalelse sier militærjuntaen at flere tjenestepersoner er pågrepet, og at de fortsatt leter etter andre som skal ha vært med på det påståtte mytteriet..

NRK - 1 time siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 3 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 3 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 4 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 3 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 3 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 4 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.

NRK - 4 timer siden

Skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet i Stockholm ble like før klokka syv varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm En person skal ha skuddskader, opplyser politiet på sine hjemmesider. Både politi og ambulansepersonell er på stedet..

NRK - 4 timer siden

Melding om skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet er varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm. En person skal ha skuddskader, ifølge Aftonbladet, som siterer politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com