NRK > Nyheter

Tuesday, 28 November, 11:57

NRK - 05 dec 22 kl. 03:18

Macron-forslag får slakt i Ukraina og Baltikum

Et forslag fra Frankrikes president Emmanuel Macron om at Russland trenger sikkerhetsgarantier i bytte mot å gå med på fredsforhandlinger i Ukraina, får skarp kritikk fra flere land. Både Ukraina og de baltiske landene som deler en lang grense mot Russland, avviser tanken. – Hva verden trenger, er sikkerhetsgarantier fra Russland, ikke omvendt, sier en nær rådgiver av president Zelenskyj, Mykhailo Podoljak, ifølge Reuters..
Les mer på NRK


Les mer om:
Frankrikes, Emmanuel Macron, Russland, Ukraina, Zelenskyj, Podoljak, Reuters, Baltikum

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Macron-forslagfår , slakti , Ukrainaog , Baltikum
Klartale - 16 dec 22 kl. 07:00

Skal feire første sin første jul i Norge

Mange ukrainere har kommet til Norge etter krigen startet. Nå skal de feire jul i sitt nye hjemland for første gang.– Mange sitter med en skyldfølelse.

NRK - 18 feb 23 kl. 23:03

Macron vil at Russland skal tape, men ikke knuses

Frankrikes president Emmanuel Macron sier han ønsker at Russland skal lide nederlag i krigen i Ukraina, men han vil ikke at Russland skal bli «knust». – Jeg ønsker at Russland skal tape i Ukraina, og jeg ønsker at Ukraina skal være i stand til å forsvare sin posisjon, sier Macron til avisene JDD og Le Figaro og kringkasteren France Inter. – Jeg er overbevist om at dette til sist ikke vil få en militær avslutning, sier Macron videre og spår dermed at ingen av partene kan vinne noen full militær seier.

Klartale - 24 feb 23 kl. 16:15

– Vi kjemper for barna

– Vi blir bombet hver natt.Ordene tilhører Khrystyna Kovalyk en bekmørk februar-dag i fjor. Hun er fortvilet og sliten.

Klartale - 05 okt 23 kl. 11:00

– Hjelpen vi får fra Norge er unik

Ukraina har et enormt behov for hjelp. Rundt halvparten av folket trenger humanitær nødhjelp. Det betyr hjelp som redder liv og lindrer nød.

NRK - 01 dec 22 kl. 00:35

Macron med kritikk under uSA-besøk

Frankrikes president Emmanuel Macron er den første statslederen som er på statsbesøk hos USAs president Joe Biden. Men tonen er ikke bare høflig. Macron kom med uventet hard kritikk av sine amerikanske verter allerede kort tid etter at han landet i Washington tirsdag.

NRK - 19 jun 23 kl. 17:37

Macron og Meloni møtes i Paris for å skvære opp

Frankrikes president Emmanuel Macron og Italias statsminister Giorgia Meloni skal tirsdag møtes i Paris i håp om å få forholdet på skinner. De to har flere ganger vært i tottene på hverandre etter at Meloni ble statsminister i fjor høst, blant annet som følge av uenighet om flyktning- og asylpolitikken. Macron anser seg selv som sentrumsorientert, mens Meloni leder en sterkt høyreorientert regjering.

Klartale - 28 jul 22 kl. 10:12

Vesten må være klar til å slåss mot Putin

I 2023 kommer nye kampfly til Polen. Naboen til Ukraina har store planer. De ruster opp forsvaret.

NRK - 31 maj 23 kl. 17:33

Macron: Vesten burde lyttet til østeuropeiske Russland-advarsler

Frankrike burde ha lyttet mer til advarsler fra østeuropeiske land om et krigshissig Russland før invasjonen av Ukraina, sier landets president Emmanuel Macron. I en tale i Slovakias hovedstad Bratislava onsdag sa Macon at det ikke må være splittelse mellom «gamle Europa» og «nye Europa», med henvisning til langvarige meningsforskjeller blant østlige og vestlige EU-medlemmer om flere saker, blant dem Russland. – Noen sa at dere hadde gått glipp av en mulighet til å ti stille.

Klartale - 10 aug 22 kl. 13:54

Hva skjedde da russisk base eksploderte på Krim?

Minst en ble drept i en kraftig eksplosjon på en flybase tirsdag. Det skjedde på Krim-halvøya. Halvøya var tidligere en del av Ukraina.

Klartale - 02 aug 22 kl. 07:00

Konkurrerer om være Afrikas beste venn

Flere politikere har reist fra land til land i Afrika den siste tiden. De prøver å samle støtte til sitt syn på verden. Spesielt når det gjelder krigen i Ukraina.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Vil gjere Frankrike røykfritt

Den franske regjeringa sa tysdag at dei ville forby røyking på alle strendene i landet, i offentlege parkar og skogar og i nærleiken av skular. – Frå no av vil røykfrie område vere norma,sa helseminister Aurelien Rousseau til journalistar på ein presentasjon av antirøykeprogrammet til regjeringa. Skattane på tobakk skal også aukast og waping skal bli forbode.

NRK - 15 minutter siden

Skuffa over at Sverige ikkje er med

Nato-sjef Jens Stoltenberg hadde håpa at Tyrkia og Ungarn hadde godkjent Sveriges medlemssøknad før Natos utanriksministermøte. Men framleis vaiar ikkje det svenske flagget blant dei andre framfor Nato-hovudkvarteret i Brussel. – Eg hadde håpa at Sverige hadde vorte medlem før møtet.

NRK - 30 minutter siden

Siktet i Jonas-saken varetektsfengsles i tre nye uker

30-åring som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Jonas Aarseth Henriksen varetektsfengsles i tre nye uker. Det kommer frem i en kjennelse fra Ringerike, Asker og Bærum tingrett tirsdag. Elverum-mannen ble pågrepet 20.

NRK - 45 minutter siden

Fryktar båtflyktningar frå Russland

Det svenske forsvaret fryktar at det kan kome båtflyktningar frå den russiske enklaven Kaliningrad. Dette som ein del av Russland sine forsøk på å destabilisere regionen, melder SVT. I ein ny rapport blir det peika på som eit av fleire scenario saman med dataangrep og sabotasjeaksjonar under vatn.

NRK - 45 minutter siden

Hjelpen har nådd fram

Flere tonn nødhjelp har nådd inn i den nordlige delen av Gazastripen, opplyser FNs nødhjelpskontor (OCHA) tirsdag. Det er blant annet snakk om ferdige måltider, drikkevann, telt og tepper, samt medisiner, ifølge FN-byrået. Det ble også levert drivstoff til strømproduksjon og utstyr til driften av avsaltings- og avløpsrenseanlegg og vannpumpestasjoner.

NRK - 1 time siden

Avisa Oslo: Grunde Almeland tar ikke gjenvalg som Oslo Venstre-leder

Grunde Almeland stiller ikke til gjengvalg som leder for Oslo Venstre. Det melder Avisa Oslo. Almeland svarer til Avisa Oslo at han ønsker å gi andre i partiet muligheten til å prøve seg i vervet.

NRK - 1 time siden

Norges Bank-tabbe: Publiserte tall for tidlig

Ved en feil publiserte Norges Bank deler av sin rapport Regionalt nettverk tirsdag. Den skulle egentlig vært publisert torsdag neste uke. Rapporten er en form for temperaturmåling av den norske økonomien, og viser hvordan ulike næringer ser for seg at ståa i økonomien vil være fremover.

NRK - 1 time siden

BankID endeleg på nynorsk

I 20 år har BankID vore tilgjengeleg på bokmål og engelsk. No er også nynorsk eit alternativ for dei som ønskjer det. – BankID er ein sentral og synleg teneste i den moderne kvardagen.

NRK - 1 time siden

Brann i bolig i Farsund: – Helt overtent

Det brenner i et bolighud på Vanse i Farsund, melder politiet på X. – Huset er helt overtent. Vi har kontroll på beboer i huset.

NRK - 1 time siden

Doblar prisane under OL

Prisane på offentleg transport vil bli dobla under OL i Paris neste sommar. Det er varsla kaos i kollektivtrafikken i heile regionen under leikane som startar 26. juli.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com