NRK > Nyheter

Sunday, 26 June, 19:28

NRK - 07 maj 22 kl. 13:28

MDGs landsmøte stemmer for å løfte EU-debatt

Et stort flertall på MDGs landsmøte har stemt for at Norge må ta stilling til om det skal søkes medlemskap i EU. MDG skal nå jobbe aktivt for å løfte denne debatten, fastslås det i vedtaket. Slik lyder vedtaket i sin helhet: «MDG mener den helt nye sikkerhetspolitiske situasjonen i Europa som følge av krigen i Ukraina, sammen med den stadig mer akutte klima- og naturkrisen, hensyn til jobber i Norge, og internasjonal solidaritet, tilsier at Norge nå må ta stilling til om vi skal søke medlemskap i EU. MDG skal aktivt bidra til å løfte en slik debatt.» (©NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
MDGs, Norge, EU, MDG, Europa, Ukraina, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: MDGs, landsmøte, stemmer, forå , løfte, EU-debatt
NRK - 08 maj 22 kl. 12:36

Tapte kamp om plass i sentralstyret

MDGs landsmøte vraket utfordrerne og ga investor Jens Ulltveit-Moe plass i partiets sentralstyre. Det er klart etter kampvotering på landsmøtet søndag. Ulltveit-Moe ble utfordret av Tommy Reinås og Rune Askeland fra Stavanger.

Aftenposten - 07 maj 22 kl. 13:26

«EU-kupp» på MDGs landsmøte: – Ja til ny debatt om norsk EU-medlemskap

Det ble omtalt som et kupp, men et stort flertall på MDGs landsmøte mener partiet må lede an i en ny debatt om Norge bør….

NRK - 07 maj 22 kl. 09:21

Ny vending i MDGs EU-spørsmål

Debatten om en folkeavstemning om EU-medlemskap har splittet MDG, som denne helgen er samlet på landsmøte. Programkomiteen kom opprinnelig med forslag om at det skulle arrangeres en folkeavstemning om EU-medlemskap, men etter en heftig debatt fredag, skroter nå partitoppene sitt tidligere forslag. – MDG skal nå løfte debatten om EU-debatten fremover og ha en aktiv rolle i dette, sier MDGs Lan Marie Bergh, og understreker at de nå har kommet frem til en kompromiss.

NRK - 11 mar 22 kl. 13:31

Innstiller Ingrid Liland (32) som ny nestleder i Miljøpartiet De Grønne

Valgkomiteen innstiller Ingrid Liland (32) som ny nestleder i Miljøpartiet De Grønne. Innstillingen ble kjent i dag. Liland er oppvokst i Vikna i Nord-Trøndelag, har en mastergrad i musikkvitenskap og har i flere runder sittet i MDGs sentralstyre.

NRK - 11 mar 22 kl. 17:12

Kamp om nestledervervet i MDG

Natalia Antonia Golis (41) sier til NRK at hun vil ta opp kampen om å bli nestleder i Miljøpartiet De Grønne. Golis er fylkesvaraordfører i Vestland og sitter i MDGs landsstyre. Dermed blir det kamp om vervet.

NRK - 08 maj 22 kl. 11:00

Arild Hermstad gjenvalgt som MDG-nestleder

Det ble klart under votering av nytt partistyre under MDGs landsmøte. Hermstad var innstilt av valgkomiteen, men fikk utfordring av Oslo MDGs Kristoffer Robin Haug..

NRK - 08 maj 22 kl. 12:03

Investor Jens Ulltveit-Moe inn MDGs landsstyre

Investor Jens Ulltveit-Moe er valgt inn i MDGs landsstyre. Han var også innstilt av valgkomiteen. – Jeg skal gjøre mitt for at sentralstyret skal få morsomme, luftige og kritiske samtaler på klima, økonomi og det totale samfunnssystemet.

Aftenposten - 11 maj 22 kl. 08:15

MDGs Eivind Trædals favoritt: Restauranten er delvis finansiert med bompenger

– Det var ikke meningen å provosere, hevder MDGs Eivind Trædal. Nå har den omstridte politikeren trukket et forslag til….

Klartale - 19 apr 22 kl. 13:35

Svensk parti kan tjene på uro, tror ekspert

Det har vært mye bråk og uro i Sverige de siste dagene. Årsaken er en dansk politier som heter Rasmus Paludan. Han er høyre-ekstremist og har hatt valgmøter den siste uka.

NRK - 01 nov 21 kl. 11:26

KrF vil ha Bollestad som leder

KrFs valkomité har valgt å innstille Olaug Vervik Bollestad til å lede KrF. Bollestad er stortingsrepresentant for Rogaland og nestleder i KrF. I tillegg var hun frem til regjeringsskiftet høsten 2021 landbruks- og matminister.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Landemerke i Berlin i regnbuens farger i solidaritet med ofrene for angrepet i Oslo

Etter masseskytingen i Oslo natt til lørdag, blir Brandenburger Tor i Berlin badet i regnbuens farger søndag kveld. – Vår medfølelse går til innbyggerne i Oslo som ble ofre for et homofobisk og homofiendtlig terrorangrep, sa Berlins ordfører Franziska Giffey (SPD) ifølge den lokale kringkasteren RBB24. Ordføreren sier at som regnbuehovedstad står Berlin side om side med innbyggerne i Oslo og hele Norge, som er i sorg.

NRK - 15 minutter siden

Inviterer til markering foran Oslo rådhus mandag

Politiet har godkjent et arrangement i regi av Oslo pride og Oslo kommune mandag kveld. De får arrangerer em markering på Rådhusplassen etter terrorangrepet natt til lørdag. Markeringen vil skje mandag klokken 19:30, med musikalske innslag og taler..

NRK - 15 minutter siden

DN: PST og Økokrim med nytt samarbeid

Økokrim-ansatte flytter fysisk inn hos PST i en satsing som har som mål å styrke myndighetenes innsats innen finansetterretning, skriver Dagens Næringsliv. Det gjøres blant annet for å styrke etterforskningen av terrorfinansiering. – Når vi skal vurdere en terrororganisasjons styrke, vil hvordan det går med finansene være en interessant del av vurderingen, sa assisterende PST-sjef Hedvig Moe i et intervju med DN noen dager før skytingen i Oslo natt til lørdag.

NRK - 30 minutter siden

19-åringene Marte og Tor Martin døde i ulykke i natt

Politiet frigir navnet på de to 19-åringene som døde i en MC-ulykke på riksvei 450 mellom Oltedal og Dirdal i natt. Det var Marte Lima Espeland og Tor Martin Oltedal som omkom. Navnene frigis i samråd med de pårørende, skriver politiet i en pressemelding.

NRK - 1 time siden

Vegdirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på vegene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding. Denne helgen har fire omkommet i trafikken – to på E6 i Bardu og to i en MC-ulykke på fylkesvei 450 Rage i Gjesdal.

NRK - 1 time siden

Veidirektøren kaller inn til krisemøte etter nok en ulykkeshelg på veiene

Vegdirektør Ingrid Dahl Hovland kaller inn til krisemøte etter nok en alvorlig ulykkeshelgen på norske veier, som har krevd fire menneskeliv. Så langt har dødstallene fordoblet seg mot i fjor, skriver Statens vegvesen i en pressemelding..

NRK - 1 time siden

Britisk avis: Prins Charles tok imot en betydelig pengegave fra Qatar

Storbritannias prins Charles tok personlig imot pengegaver på til sammen 3 millioner euro fra en tidligere statsminister i Qatar, ifølge The Sunday Times. Avisen skriver at prinsen personlig tok imot pengegavene, som var i kontanter, mellom 2011 og 2015. Pengene skulle til hans veldedige organisasjon.

NRK - 1 time siden

Statsforvalteren vil undersøke helsehjelpen siktede etter masseskytingen har fått

Statsforvalteren i Oslo og Viken vil mandag starte undersøkelser av helsehjelpen mannen som er terrorsiktet etter masseskytingen i Oslo har fått. Det fremgår av flere dommer at den terrorsiktede mannen har fått psykiatrisk helsehjelp. Helsehjelpen mannen har fått, kan bli del av en tilsynssak.

NRK - 2 timer siden

Norsk andreplass i VM i puslespill

Kristin Thuv fra Bodø stakk i helgen av med andreplass i verdensmesterskapet i puslespillbygging i Valladolid i Spania. I finalen bygges det et puslespill på 500 brikker. Deltakerne har maksimalt 90 minutter på seg, og den raskeste til å fullføre puslespillet vinner.

NRK - 3 timer siden

Klaveness-delegasjon avvist i Qatar-fly - reiser i morgen i stedet

Fotballpresident Lise Klaveness og hennes følge ble i dag nektet ombordstigning på et fly til Qatar. – Det er helt sikkert en glipp, sier Klaveness til NRK. Årsaken var manglende dokumentasjon på negativ koronatest.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com