NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 01:34

NRK - 24 apr 23 kl. 09:37

MDG åpner for å utsette lakseskatten

Miljøpartiet De Grønne åpner for å utsette lakseskatten i ett år hvis det er nødvendig for å gjøre den mer miljøvennlig utformet. MDG ønsker å bruke lakseskatten som en miljømotor, skriver IntraFish. – Jeg er ikke tilhenger av å utsette, men hvis det må til for å gi oss en lakseskatt som virkelig gjør forskjell for miljøet, så er det verd en utsettelse, sier Rasmus Hansson i MDG. – Jeg er uenig i å tvinge fram en lakseskatt uten gode miljøkrav nå, bare fordi det er gått prestisje i tidsplanen. Det vil være en stor forspilt sjanse å bare gjøre lakseskatten til en inntekt til statskassa, som kanskje til og med svekker miljøinnsatsen ytterligere fordi næringen vil påstå at den ikke har råd til miljøinvesteringer, sier han.
Les mer på NRK


Les mer om:
De Grønne, MDG, IntraFish, Rasmus Hansson, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: MDG, åpner, forå , utsette, lakseskatten
NRK - 15 sep 23 kl. 14:48

Oslo Høyre: Ikke grunnlag for mer MDG-dialog

Oslo Høyres leder Morten Steenstrup mener at Høyre og MDG ikke har mer å snakke om. – Vi har lovet velgerne at vi skal gå i samarbeid med Venstre, KrF og Fremskrittspartiet og at et borgerlig flertall skulle gi et borgerlig byråd. Det har vi gitt tilbakemelding om til MDG, sier Steenstrup.

NRK - 15 sep 23 kl. 14:48

Oslo Høyre: Ikke grunnlag for MDG-dialog

Oslo Høyres leder Morten Steenstrup mener at Høyre og MDG ikke har mer å snakke om. – Vi har lovet velgerne at vi skal gå i samarbeid med Venstre, KrF og Fremskrittspartiet og at et borgerlig flertall skulle gi et borgerlig byråd. Det har vi gitt tilbakemelding om til MDG, sier Steenstrup.

NRK - 20 aug 23 kl. 19:11

MDG vil ha slutt på all cruisetrafikk i Oslo

MDG vil fjerne fasilitetene for cruiseskip i Oslo. Venstre kaller forslaget symbolpolitikk. – Det blir helt slutt på cruiseskip i Oslo dersom MDG vinner valget, og det skal vi gjøre ved å erstatte områdene med for eksempel badeplasser, lekeplasser grøntområder og lignende tiltak som gjør byen bedre å bo i, sier Sirin Stav, miljøbyråd i Oslo og førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne (MDG) til VG.

NRK - 07 mar 23 kl. 11:49

Sametingets krav får støtte fra Rødt og MDG

Både Rødt og MDG støtter Sametingets krav om å gjennomføre en uavhengig granskning av Fosen-saken MDG sier det er viktig at en slik granskning kan komme på plass raskt. – Hvis ikke regjeringen setter ned en granskning selv snarest mulig, så vil MDG foreslå dette på Stortinget og konferere med berørte parter slik at de som har blitt utsatt for brudd på menneskerettigheter, blir hørt i alle aspekter når denne saken skal følges opp, sier stortingsrepresentant Kristoffer Robin Haug i MDG. Rødt er også enig med Sametinget, og partiet varsler at de vil foreslå en uavhengig gransking av Fosen-saken i behandlingen av stortingsmelding om samisk kultur, språk og samfunnsliv allerede på torsdag.

NRK - 14 maj 23 kl. 09:05

MDG krever lokale rusreformer

MDG-topper i de store byene mener regjeringen er på villspor i ruspolitikken. Nå vil de ha rusreform i egne kommuner – fra Bodø i nord til Kristiansand i sør. – Vi trenger et skikkelig by-opprør i Norge.

NRK - 10 aug 23 kl. 16:26

MDG vil stanse utslipp av klimagasser i Norge innen 2035

MDG-leder Arild Hermstad lanserte torsdag partiets valgløfter under valgkampåpningen. Partiet skal ruste landet for klimaendringer og kutte utslipp innen 2035. Torsdag ettermiddag åpnet MDG valgkampen med en mønstring på Jernbanetorget i Oslo.

NRK - 24 aug 23 kl. 06:39

Industripartiet har flere medlemmer enn MDG

Industri- og næringspartiet (INP) har flere medlemmer enn Miljøpartiet De Grønne (MDG), melder Vårt Land. Tall som avisen har hentet inn, viser at INP har 158 flere medlemmer enn MDG. Partiene har henholdsvis 11.

NRK - 20 mar 23 kl. 14:36

Rødt og MDG med oppfordring til regjeringen etter FN-rapport

– Enda en gang bekreftes det dype alvoret. Matsikkerhet, infrastruktur og naturmangfold er alvorlig truet av klimaendringer og mer ekstremvær. Dette skjer nå, og ikke engang i framtiden.

Dagbladet - 11 sep 23 kl. 21:53

MDG åpner for Høyre-samarbeid

Stemningen hos MDG-leder Une Bastholm, Rasmus Hansson og de flere hundre MDG-erne som er samlet på Sentralen i Oslo var høy og spent i forkant av valgkveldens første prognoser klokka 21..

Klartale - 12 sep 23 kl. 14:02

Kjemper om makta i de store byene

Høyre er størst i landet. De fikk flest stemmer. De har gjort det bra i mange kommuner.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Flere evakuerte seg selv da det brant i en boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 2 timer siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 3 timer siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 3 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 3 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 4 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 4 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 4 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 6 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com