NRK > Nyheter

Wednesday, 27 September, 23:39

NRK - 11 jan 23 kl. 20:09

Måling: Arbeiderpartiet har mistet 400.000 velgere

Siden valget i 2021 har Ap mistet 51 prosent av de velgerne som stemte på dem. Disse har enten gått til et annet parti eller satt seg på gjerdet. På januarmålingen som Opinion har foretatt for FriFagbevegelse , Dagsavisen og Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), får Ap en oppslutning på 18,5 prosent, mens Høyre, som gjør sin beste måling på nesten ti år, er større enn både Ap, Sp og SV til sammen med sine 33,5 prosent. 783.394 personer stemte på Ap ved valget for halvannet år siden.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ap, Opinion, FriFagbevegelse, Avisenes Nyhetsbyrå, ANB, Høyre, SV, Fri Fagbevegelse, Johannes Bergh, Institutt, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Måling, Arbeiderpartiethar , mistet, 400.000, velgere
Klartale - 21 sep 23 kl. 12:46

Slik vil de styre Norge

Kommune- og fylkestingsvalget er over. Flere kommuner er fortsatt ikke enige om hvem som skal bestemme. Enkelte forhandler med hverandre, mens andre er blitt enige.

Klartale - 14 okt 22 kl. 08:59

400.000 velgere er borte vekk

400.000 velgere er borte vekk. Hvis vi skal stole på menings-målinger.

Klartale - 04 okt 22 kl. 08:40

Høyre like stort som regjeringspartiene til sammen

Høyre er landets største parti. Det viser ny måling fra kanalen TV 2. Partiet er blitt større enn Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp) til sammen.

Klartale - 22 aug 23 kl. 06:00

Får tilskudd fra staten

Kultur- og likestillings-departementet skal bidra med fem millioner kroner. Ni idrettsarrangementer får pengene. Alle arrangementene er for personer med nedsatt funksjonsevne.

Klartale - 30 mar 23 kl. 08:41

Høyre dobbelt så stort som Arbeiderpartiet

Partiet Høyre er populært. 34,2 prosent av velgerne vil stemme på dem. Bare 16,2 prosent vil stemme på Arbeiderpartiet (Ap).

NRK - 04 sep 23 kl. 19:27

Går mot dødt løp i Bergen

I åtte år har Arbeiderpartiet sittet ved makta i Norges nest største by. Men i mai viste NRK sin meningsmåling sterke tegn til endring. Høyresida tok ledelsen og 34 prosent av de spurte ville stemme Høyre ved lokalvalget i Bergen i september.

NRK - 24 maj 23 kl. 14:24

24 MAI 2023 ONS 14.19 Wagner-sjefen hevder gruppa har mistet 20.000 soldater i Bakhmut

Lederen for leiesoldatkompaniet Wagner hevder at gruppa har mistet mer enn 20.000 soldater i den langvarige og blodige kampen om Bakhmut øst i Ukraina. Tapstallet, som ikke er verifisert av uavhengige kilder, er langt høyere enn anslagene fra offisielt hold i Russland om drøyt 6000 falne soldater på russisk side.

Klartale - 04 maj 23 kl. 09:33

Høyre mindre populær i ny måling

Partiet Høyre er fortsatt landets største parti. Det viser en meningsmåling gjort av selskapet Opinion. De har spurt 1.

Klartale - 11 jun 23 kl. 06:30

Krever minst tusen nye jobber årlig

Nesten åtte av ti unge med lettere utviklingshemming er uten jobb, ifølge organisasjonen ASVL. De snakker da om dem mellom 18 år og 25 år.I dag finnes det rundt 12.

Klartale - 09 jan 23 kl. 14:15

Støre sier han vil gjøre alt for å få ned prisene på strøm

Jonas Gahr Støre er Norges statsminister. De siste årene har det vært mye prat om prisene på strøm. De har vært veldig høye, noe som har ført til at staten har måttet støtte folk med penger for å betale regningene.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Hevder å ha slått ned kupp i Burkina Faso

Militærjuntaen som styrer det vestafrikanske landet Burkina Faso hevder å ha slått ned et kuppforsøk, melder nyhetsbyrået AFP. I en uttalelse sier militærjuntaen at flere tjenestepersoner er pågrepet, og at de fortsatt leter etter andre som skal ha vært med på det påståtte mytteriet..

NRK - 1 time siden

Politiet søker i turområde

Politiet er i gang med undersøkingar i Vågsbygdskogen i Kristiansand. Undersøkingane er knytt til dobbeltdrapet, der ei jente og mor hennar vart funne døde onsdag. – Vi er her fordi vi har sett i verk etterforsking og undersøking.

NRK - 2 timer siden

To menn pågrepet etter skuddløsning på Nordstrand

I forbindelsen med skytingen mot en bolig og en bil på Nordstrand tirsdag kveld, har politiet i kveld pågrepet to menn. De er siktet for grov ulovlig befatning med skytevåpen. Begge de siktede er kjent for politiet fra tidligere.

NRK - 3 timer siden

Arabisk familie skutt og drept i Israel

En arabisk familie på fem ble skutt og drept i hjemmet sitt nord i Israel onsdag. Drapene er de siste i en bølge av vold og drap mot arabere i landet. Drapene på de fem, deriblant to barn, skjedde i den nordlige byen Basmat Tab'un og kun timer etter 50 år gammel arabisk mann ble drept i samme område, opplyser israelsk politi.

NRK - 4 timer siden

Skyting i Stockholm: En person død

SISTE: En person er skutt og drept, melder Aftonbladet. - På stedet fant vi en mann med skuddskader. Livet hans sto ikke til å redde.

NRK - 3 timer siden

Trudeau beklager ubehagelig hendelse i Underhuset

Den kanadiske statsministeren Justin Trudeau ba onsdag om unnskyldning etter at en tidligere foredragsholder skal ha berømmet en nazi-veteran i Underhuset. Blant de som var til stede var Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Personen som ble hedret er en ukrainsk veteran som kjempet sammen med nazistene under andre verdenskrig.

NRK - 3 timer siden

The Scotsman åpner i nye lokaler

Utestedet The Scotsman bekrefter at de vil åpne et nytt sted. Det skriver Avisa Oslo. På tirsdag kom beskjeden om at den tradisjonsrike baren på Karl Johans gate i Oslo må ut av sine gamle lokaler ved nyttår.

NRK - 4 timer siden

Bruce Springsteen avlyser alle konserter ut 2023

Bruce Springsteen og The E Street Band utsetter alle konserter i 2023 til 2024 på grunn av artistens problemer med magesår. – Bruce Springsteen er fortsatt på bedringens vei fra magesår de siste ukene og fortsetter å motta behandling ut året, i henhold til råd fra legen. Med dette i tankene vil vi for sikkerhets skyld utsette alle resterende konserter i 2023 til 2024, skriver artisten på X/Twitter.

NRK - 4 timer siden

Skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet i Stockholm ble like før klokka syv varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm En person skal ha skuddskader, opplyser politiet på sine hjemmesider. Både politi og ambulansepersonell er på stedet..

NRK - 4 timer siden

Melding om skyting i Stockholm: En person skadet

Politiet er varslet om skyting i Fruängen sør i Stockholm. En person skal ha skuddskader, ifølge Aftonbladet, som siterer politiet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com