NRK > Nyheter

Sunday, 28 November, 00:50

NRK - 16 okt 21 kl. 15:11

Må skjule sin samiske side

Nye tall viser at hele tre av fire unge samer opplever diskriminering. Reindriftssamen Jon Nils «Jone» Kappfjell (17) føler at han må tilpasse seg andre, istedenfor at det norske samfunnet tilpasser seg han. Dersom han våger å være seg selv har han opplevd utestenging og å bli stemplet som «samen»..
Les mer på NRK


Les mer om:
Jon Nils

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: skjulesin , samiske, side
NRK - 03 sep 21 kl. 09:45

Leverte tilbake samiske gjenstander

Det finske nasjonalmuseet har levert sin samiske samling tilbake til et samisk museum i finsk Lappland. Rundt 2.200 objekter som har utgjort samlingen er tilbakeført til det samiske museet Siida i kommunen Enare, som grenser til Kautokeino, Karasjok og Sør-Varanger.

NRK - 02 aug 21 kl. 08:56

Partnervold: Samiske kvinner utsatt

Forskning fra UiT viser at samiske kvinner er mer utsatt for vold, sammenlignet med ikke-samiske kvinner. Nå søker forskerne svar på hvorfor..

NRK - 12 okt 21 kl. 10:08

Auke til samiske føremål

Regjeringa gjer framlegg om ei total løyving på i underkant av 1,3 milliardar kroner til samiske føremål i 2022-budsjettet. Blant anna får Sametinget auka løyvinga si i budsjettforslaget, med 6 millionar kroner, til oppfølging av stortingsmeldinga om næringsgrunnlag for samiske samfunn..

NRK - 01 sep 21 kl. 15:21

Leverte tilbake samisk kulturarv

Det finske nasjonalmuseet har levert sin samiske samling tilbake til et samisk museum i finsk Lappland. Rundt 2.200 objekter som har utgjort samlingen, er tilbakeført til det samiske museet Siida i kommunen Enare, som grenser til Kautokeino, Karasjok og Sør-Varanger..

NRK - 09 sep 21 kl. 09:41

Samiske Mirja må forhåndsstemme

Samiske Mirja Cicilia Renander må forhåndsstemme hvis stemmen hennes skal bli registrert. Sametingsvelgere i kommuner hvor det bor færre enn 30 samer kan ikke stemme på valgdagen. De er rett og slett nødt til å forhåndsstemme..

Aftenposten - 07 jul 21 kl. 07:00

Jeg leser side opp og side ned om menn som fortviler over «sextørke». Men jeg vil påpeke noe.

Jeg leser side opp og side ned om menn som fortviler over «sextørke». Men jeg vil påpeke noe..

NRK - 02 nov 21 kl. 13:41

Reindriftssamene får ikke svar

Reineiere har en høyesterettsdom på sin side, men energiminister Marte Mjøs Persen (Ap) kan foreløpig ikke svare på hva som skal skje med vindmøllene på Fosen. Persen møtte tirsdag advokatene til reindriftssamene som nylig vant fram i Høyesterett i saken mot Fosen Vind. Reineierne krever at vindkraftverkene rives.

NRK - 14 jul 21 kl. 21:54

Flere skal stemme ved sametingsvalg

I forkant av nytt valg til Sametinget har valgmanntallet økt med over tre tusen nye velgere. I alt er det registrert 20.005 velgere i manntallet.

NRK - 15 jul 21 kl. 08:17

Tre av fire samer diskrimineres

Under rosetoget etter terroren 22. juli i Oslo, ba kronprinsen om et mer inkluderende samfunn. Likevel opplever tre av fire samer diskriminering.

VG - 15 jul 21 kl. 16:25

Repparfjord-aksjonistene får støtte fra Thunberg

Den svenske miljøaktivisten Greta Thunberg viser sin støtte til den samiske reindriften på Twitter..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt