NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 11:18

NRK - 08 mar 22 kl. 10:02

Lviv ber om hjelp

Den vest-ukrainske byen Lviv seier han slit med å brødfø og gi husly til 200.000 internt fordrivne ukrainarar og ber om hjelp frå det internasjonale samfunnet. – Rundt 200.000 ukrainarar har allereie komme til Lviv. Kvinner, barn og eldre som vart drivne på flukt frå heimane sine som følgje av artillerield og bomber.
Les mer på NRK


Les mer om:
Lviv, Andrij Sadovyj, Ukraina, Sadovyj, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Lviv, berom , hjelp
NRK - 13 mar 22 kl. 05:58

Eksplosjoner i Lviv og Kherson

Tidlig søndag morgen kom det meldinger om flere eksplosjoner i Lviv vest i Ukraina, samt i Kherson sør i landet. – Flere eksplosjoner er hørt i Lviv og Kherson, og det er meldinger om at Lviv er under russisk rakettangrep, skrev avisen Kyiv Independent på Twitter tidlig søndag morgen. CNN, som har ansatte på stedet, melder at de hørte eksplosjoner like før klokken 6 lokal tid i utkanten av byen.

Klartale - 25 feb 22 kl. 13:36

Dette har skjedd til nå i krigen i Ukraina

Russland har angrepet Ukraina. Flere ukrainske byer har blitt bombet og russiske soldater går mot hovedstaden Kyiv.Hvordan startet dette?

NRK - 19 feb 22 kl. 11:42

Vurderer å flytte ambassaden

Danmark gjør nå som flere andre land og vurderer å flytte ambassaden sin fra den ukrainske hovedstaden Kyiv til byen Lviv. Ansatte på den danske ambassaden i Kyiv skal besøke byen Lviv i helgen for å undersøke om de kan etablere en midlertidig ambassade der, opplyser det danske Utenriksdepartementet. Lviv ligger om lag 70 kilometer fra grensen til Polen.

NRK - 24 feb 22 kl. 07:49

Norge evakuerer diplomater til Lviv

Norge har flyttet våre diplomater i Ukraina midlertidig fra Kyiv til Lviv, skriver utenriksminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding. De ansatte blir flyttet fra Kyiv til Lviv i Vest-Ukraina. – Ambassaden vil operere fra Lviv, men har svært begrenset kapasitet til å bistå norske borgere i Ukraina, sier Huitfeldt.

NRK - 26 feb 22 kl. 10:25

Russiske styrker i Lviv-regionen

Russiske styrker skal ha gått inn i Lviv regionen vest i Ukraina, hevder ordføreren i Lviv. Det melder nyhetsbyrået Reuters, som siterer Interfax. Lviv-regionen ligger helt vest i Ukraina.

NRK - 26 feb 22 kl. 12:37

Avviser at russiske styrker er i Lviv-regionen

Ukrainske sikkerhetsmyndigheter tilbakeviser opplysningene om at russiske helikoptret skal ha landet i Lviv-regionen. Tidligere lørdag sa ordfører, Andriy Sadovyi, i byen Lviv at russiske styrker hadde gått inn i Lviv-regionen, helt vest i Ukraina, ved grensen til Polen..

NRK - 06 jul 23 kl. 02:47

Minst fire skadet etter angrep mot Lviv

Guvernøren i Lviv-regionen i Ukraina melder at minst fire personer er skadet etter et angrep mot byen Lviv vest i landet tidlig onsdag. – Kritisk infrastruktur i Lvoiv har blitt skadet og det er skadde, sier Maksym Kozytskiy i et innlegg på Telegram, ifølge Reuters. Ordføreren i byen Lviv, Andrij Sadovij, sier at fire personer er registrert såret foreløpig, og at tallet øker.

Klartale - 08 dec 22 kl. 06:00

Victoria og mange andre ber om klær og mat til jul

– Hvis jeg hadde vunnet en sum penger, så hadde jeg gitt bort mer enn jeg hadde beholdt selv, sier Victoria Johansen.Hun har et hjerte som banker for alle andre. Johansen vil belyse viktige saker som kan være vanskelig for andre å snakke om.

Klartale - 22 feb 23 kl. 11:10

Hver fjerde nordmann har bedt om økonomisk hjelp

Hver fjerde nordmann har bedt om hjelp med penger, viser en ny undersøkelse som er laget for Frelsesarmeen. Flest har bedt om hjelp fra venner og familie.I 2023 sier 20 prosent at de har bedt venner og familie om hjelp med penger de seks siste månedene.

NRK - 24 feb 22 kl. 17:58

Sverige flytter ambassaden til Polen

Sverige flytter den svenske ambassaden fra Lviv i Ukraina til Polen på grunn av sikkerhetssituasjonen. Det opplyser utenriksminister Ann Linde (S) på en pressekonferanse. Ambassaden ble nylig flyttet fra Kyiv til Lviv, men nå flyttes den altså igjen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Russland krev svar om Zelenskyjs fredstoppmøte

Russland må forstå kva president Zelenskyj meiner med omgrepet «fredstoppmøte» før det blir aktuelt å seie ja til ein invitasjon, seier Kremls pressetalsmann Dmitrij Peskov tysdag. President Volodymyr Zelenskyj sa måndag at Russland burde vere til stades under eit neste toppmøte om krigen i Ukraina. Det første vart halde i Sveits i juni, og der deltok ikkje representantar frå Russland eller Kina.

NRK - 10 minutter siden

Fire ministre går av i Wales

Fire ministre har trukket seg fra den walisiske regjeringen, melder Sky News. Det gjelder Mick Antoniw, Julie James, Lesley Griffiths og Jeremy Miles. På X begrunner de dette med mistillit til sin leder.

NRK - 30 minutter siden

Tybring-Gjedde har krav på nær en halv million

Den eksluderte Frp-politikeren Christian Tybring-Gjedde har krav på et årlig tilskudd på 472.000 kroner som uavhengig representant, i tillegg til stortingslønna på 1.171.

NRK - 45 minutter siden

Fare for tordenvær og lyn på Helgeland

Det er fare for tordenvær og mye lyn for store deler av Helgeland i dag. Tordenværet er ventet å starte sent på formiddagen, og øker utover ettermiddagen. Det vil også komme noe kraftige regnbyger.

NRK - 45 minutter siden

Tre personer pågrepet i grov narkotikasak i Trondheim

Søndag kveld ble tre personer pågrepet og siktet i en grov narkotikasak, melder Adresseavisen. De tre er alle siktet for grov narkotikaovertredelse for oppbevaring av stoffer. Politiet har gjort beslag i saken.

NRK - 2 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 1 time siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 2 timer siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - 1 time siden

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..

NRK - 1 time siden

USA til Israel: Uakseptabelt høye sivile tap i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken har gjort det klart overfor Israel at de sivile tapene på Gazastripen er «uakseptabelt høye», melder AFP. Det israelske forsvaret har de siste dagene gjennomført flere massive angrep, blant annet mot en flyktningleir og flere FN-drevne skoler i jakten på medlemmer av toppledelsen i Hamas. Tapstallene har vært omfattende.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com