NRK > Nyheter

Tuesday, 29 November, 21:47

NRK - 01 okt 22 kl. 23:53

Lula med valginnspurt i Sao Paulo

Utfordreren til Brasils president, Lula da Silva, benyttet siste dag av valgkampen til å møte velgere i landets største by, Sao Paulo, lørdag. I valget søndag leder Lula foran den sittende president Jair Bolsonaro..
Les mer på NRK


Les mer om:
Brasils, Silva, Paulo, Lula, Jair Bolsonaro, Sao Paulo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Lulamed , valginnspurti , Sao, Paulo
Klartale - 02 okt 22 kl. 06:00

Vinner Bolsonaro eller Lula?

Brasil er et av verdens største demokratier. Nå skal brasilianerne velge hvordan framtiden deres ser ut. To vidt forskjellige personer kan bli president.

Klartale - 02 nov 22 kl. 08:43

Bolsonaro skal være klar for å slutte som president

Bolsonaro sa selv ingenting om å gi makten videre, Lula da Silva eller tapet i valget. Han takket de som stemte på ham, og ba folk demonstrere uten bruk av vold. Bolsonaro sa at han ville følge grunnloven, og at han også vil gjøre det i fortsettelsen.

Klartale - 03 okt 22 kl. 08:37

Brasil må velge enda en gang

Det var valg på ny president i Brasil søndag. Jair Bolsonaro og Lula da Silva var mest populære. Men ingen av dem fikk 50 prosent av stemmene.

Klartale - 31 okt 22 kl. 07:59

Lula da Silva skal styre Brasil igjen

Lula fikk støtte fra nesten 51 prosent av de som stemte ved valget. Han vant mot Jair Bolsonaro, som har vært president de siste årene.– Vi går mot nye tider med fred, kjærlighet og håp.

NRK - 25 okt 22 kl. 06:45

Lula: Håper Bolsonaro vil akseptere et tap i valget

Brasils ekspresident Luiz Inacio Lula da Silva sier han håper president Jair Bolsonaro vil akseptere et eventuelt tap i andre runde av presidentvalget. – Jeg håper at om jeg vinner valget, så vil han i et øyeblikks tilregnelighet ringe meg for å akseptere valgresultatet, sa Lula til en pressekonferanse i São Paulo mandag. – Jeg tapte tre valg.

NRK - 03 okt 22 kl. 01:27

Lula øker ledelsen over Bolsonaro

Når 82 prosent av stemmene er talt opp, har tidligere president Lula da Silva økt ledlsen over sittende president Jair Bolsonaro i Brail. Lula har 46,5 prosent, mens Bolsonaro har 44,8 prosent, melder Reuters. Ifølge Folha de Sao Paulo blir det en andre valgomgang.

NRK - 16 aug 22 kl. 02:31

Lula leder på meningsmåling før valget i Brasil

Brasils tidligere president Luiz Inacio Lula da Silva leder med tolv prosentpoeng over nåværende president og høyrepopulist Jair Bolsonaro. Det kommer frem i en ny måling gjort av meningsmålingsinstituttet Ipec. Første valgrunde blir holdt 2.

NRK - 17 okt 22 kl. 05:26

Bolsonaro og Lula barket sammen i debatt

Tidligere president Lula og nåværende president Jair Bolsonaro møttes søndag i deres første én-mot-én-debatt i andre runde av den brasilianske valgkampen. I debattene i den første runden av presidentvalget deltok også flere andre kandidater, men ingen av disse fikk mer enn 5 prosent av stemmene 2. oktober.

NRK - 03 nov 22 kl. 10:53

Brasils Lula skal på klimatoppmøtet i Egypt

Brasils nyvalgte president Luiz Inacio Lula da Silva, kjent som Lula, skal delta på COP27 i Sharm el-Sheikh. – Han skal reise, men vi har ikke datoene ennå, bekrefter Gleisi Hoffman, lederen for Lulas parti PT, ifølge Reuters. Lula skal ikke reise som en del av Brasils offisielle delegasjon, ettersom han ikke overtar som president før 1.

NRK - 03 okt 22 kl. 03:32

Lula lover å kjempe i neste runde

Lula da Silva, som fikk flest stemmer i det brasilianske presidentvalget søndag, sier han vil «kjempe hele veien» fram til 2. valgomgang 30. oktober.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Lege sikta for å utnytta stillinga si til å ha sex

Legen frå Rogaland er sikta for å ha skaffa seg seksuell omgang ved «misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold», noko som kan gi opp til seks års fengsel. Han blei varetektsfengsla i ei veke, men anka fengslinga, i dag har lagmannsretten forkasta anken. Mannen nektar straffskuld, skriv forsvararen hans, Christina Marie Steensnæs Winsor, i ein SMS til NRK.

NRK - 15 minutter siden

61 migrantar redda i Den engelske kanal

Franske styresmakter redda 61 migrantar, enkelte av dei barn, i Den engelske kanal tysdag. Stille sjø har ført til at mange migrantar den seinare tida har prøvd å kome seg over kanalen til Storbritannia i små båtar, melder Reuters. Personane som blei plukka opp skal ha vore frå Afghanistan, India, Iran og Pakistan..

NRK - 30 minutter siden

Journalist skoten og drepen i Colombia

Den colombianske journalisten Wilder Alfredo Cordoba blei skoten og drepen i byen La Union i Colombia tysdag. Han var sjef for ein lokal TV-kanal som var kritisk til dei lokale styresmaktene og den ustabile situasjonen i regionen, ifølge den colombianske organisasjonen for pressefridom. Dei ber styresmaktene undersøke om drapet kan knytast til arbeidet Cordoba gjorde som journalist.

NRK - 30 minutter siden

Førebur evakuering på Hawaii

Innbyggarar som bur i nærområda til vulkanen Mauna Loa på Hawaii, blir bedne om å gjere seg klare til å evakuere. Utbrotet starta seint søndag kveld lokal tid, og er det første utbrotet på vulkanen på nesten 40 år. Ifølge styresmaktene når lavaen som no blir kasta ut av krateret ei høgde opp mot 60 meter, melder AFP.

NRK - 1 time siden

Frp avslår Christian Eikelands anke

Landsstyret i Frp har i kveld behandlet og avslått ankesaken til tidligere fylkesleder i Agder Frp, Christian Eikeland. Han ble tidligere i høst fratatt sine organisatoriske verv etter at det ble klart at han hadde brukt i underkant av 50.000 kroner av partiets penger til privat bruk.

NRK - 1 time siden

Kvart milliard i minus for Hurtigruten

Hurtigruten fekk eit negativt resultat før skatt på 25,9 millionar euro, som svarar til rundt 268 millionar kroner, i tredje kvartal, melder Bergens Tidende. Selskapet hadde ei omsetning i tredje kvartal på 195 millionar euro, mot 49 millionar euro i same periode i fjor. Hurtigruten seier dei ser fram til 2023 fordi bestillingane no er i ferd med å strøyme inn, skriv avisa..

NRK - 2 timer siden

Siktet for trusler etter å ha skutt med hagle

Politiet har siktet mannen som mandag kveld skal ha truet med våpen og avfyrt skudd i Froland i Agder. Mannen sitter i politiets varetekt inntil videre. Han ble avhørt tirsdag og er siktet for trusler med skytevåpen, skriver Fædrelandsvennen.

NRK - 2 timer siden

Opposisjonen misnøgde med budsjettet

Høgre er kritisk til fleire punkt i budsjettet som SV og regjeringspartia har blitt samde om tysdag. – Det er eit budsjett som tek Noreg i feil retning i skulepolitikken, helsepolitikken og næringspolitikken. Vi må passe oss for å ikkje føre ein politikk som gjer det vanskelegare å løyse dei utfordringane vi står overfor, skriv Høgre-nestleiar Henrik Asheim i ein e-post til NRK.

NRK - 2 timer siden

WWF: Betre budsjett for klima og natur

WWF Verdens naturfond er godt nøgde med at SV blei samde med regjeringa om statsbudsjettet for neste år. Dei meiner forhandlingane har gjeve eit betre resultat for klima og natur: – Dette budsjettet kuttar meir utslepp enn regjeringa opphaveleg foreslo, og det reverserer nesten heile kuttet til skogvern, skriv generalsekretær Karoline Andaur i ein e-post til NRK..

NRK - 2 timer siden

Skattesmell for boligverdi over 10 mill

Budsjettet legger opp til at «dyre» primærboliger skal bli verdsatt til 70 prosent av verdien som formue. Boliger over 10 millioner regnes som dyre, ifølge SV. Endringen betyr at alle som bor i slike boliger blir rikere på papiret når formuesskatten skal beregnes.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com