NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 09:37

NRK - 17 jan 23 kl. 21:02

Lula fjerner 40 soldater fra presidentpalasset

Brasils nye president Lula da Silva har fått fjernet 40 soldater som har vært med på å vokte presidentpalasset i hovedstaden Brasilia. Bakgrunnen for beslutningen er Lulas mistro til deler av landets væpnede styrker etter hendelsene 8. januar. Da ble både presidentpalasset, kongressen og høyesterett stormet av tilhengere av tidligere president Jair Bolsonaro. I forrige uke sa Lula at han var overbevist om at dørene til presidentpalasset ble åpnet for demonstrantene, siden det ikke var tegn til at dører var brutt opp.
Les mer på NRK


Les mer om:
Lula, Silva, Brasilia, Lulas, Jair Bolsonaro, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Lula, fjerner40 , soldaterfra , presidentpalasset
Klartale - 02 okt 22 kl. 06:00

Vinner Bolsonaro eller Lula?

Brasil er et av verdens største demokratier. Nå skal brasilianerne velge hvordan framtiden deres ser ut. To vidt forskjellige personer kan bli president.

Klartale - 25 jan 23 kl. 14:22

Nå starter jobben for å redde regnskogen

Urfolk og miljøvernere var viktige da Lula vant valget mot president Jair Bolsonaro. Nå får folk fra disse gruppene mye makt og ansvar av Lula.Han har utnevnt flere kjent miljøvernere og urfolk til viktige jobber, blant annet i Funai.

Klartale - 02 nov 22 kl. 08:43

Bolsonaro skal være klar for å slutte som president

Bolsonaro sa selv ingenting om å gi makten videre, Lula da Silva eller tapet i valget. Han takket de som stemte på ham, og ba folk demonstrere uten bruk av vold. Bolsonaro sa at han ville følge grunnloven, og at han også vil gjøre det i fortsettelsen.

Klartale - 03 okt 22 kl. 08:37

Brasil må velge enda en gang

Det var valg på ny president i Brasil søndag. Jair Bolsonaro og Lula da Silva var mest populære. Men ingen av dem fikk 50 prosent av stemmene.

Klartale - 31 okt 22 kl. 07:59

Lula da Silva skal styre Brasil igjen

Lula fikk støtte fra nesten 51 prosent av de som stemte ved valget. Han vant mot Jair Bolsonaro, som har vært president de siste årene.– Vi går mot nye tider med fred, kjærlighet og håp.

NRK - 08 jan 23 kl. 21:58

Lula: – Disse menneskene kaller vi fascister

– Dere har sett barbarismen som foregår i Brasilia i dag. Disse menneskene kaller vi fascister. Disse menneskene er alt som er galt med politikken, sa Brasils president Luiz Inácio Lula da Silva i en tale søndag kveld, bedre kjent som Lula.

NRK - 08 jan 23 kl. 21:58

Lula om kongresstormingen: – Alle som har hatt ansvar for dette vil bli funnet og straffet

– Dere har sett barbarismen som foregår i Brasilia i dag. Disse menneskene kaller vi fascister. Disse menneskene er alt som er galt med politikken, sa Brasils president Luiz Inácio Lula da Silva i en tale søndag kveld, bedre kjent som Lula.

NRK - 03 feb 23 kl. 08:03

Lula anklager Bolsonaro for kupplaner

Tusenvis av Bolsonaros støttespillere brøt seg 8. januar inn i presidentpalasset, kongressen og høyesterett i Brasilia og tok til orde for et militærkupp for å sette valget av Lula i oktober til side. – I dag er jeg sikker, og jeg vil si det høyt og tydelig: Den mannen forberedte kuppet, sa Lula med henvisning til Bolsonaro i et intervju med kringkasteren RedeTV torsdag kveld.

NRK - 17 okt 22 kl. 05:26

Bolsonaro og Lula barket sammen i debatt

Tidligere president Lula og nåværende president Jair Bolsonaro møttes søndag i deres første én-mot-én-debatt i andre runde av den brasilianske valgkampen. I debattene i den første runden av presidentvalget deltok også flere andre kandidater, men ingen av disse fikk mer enn 5 prosent av stemmene 2. oktober.

NRK - 25 okt 22 kl. 06:45

Lula: Håper Bolsonaro vil akseptere et tap i valget

Brasils ekspresident Luiz Inacio Lula da Silva sier han håper president Jair Bolsonaro vil akseptere et eventuelt tap i andre runde av presidentvalget. – Jeg håper at om jeg vinner valget, så vil han i et øyeblikks tilregnelighet ringe meg for å akseptere valgresultatet, sa Lula til en pressekonferanse i São Paulo mandag. – Jeg tapte tre valg.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Easee permitterer 138 ansatte: – En tung og trist dag

Torsdag blir det sendt ut permitteringsvarsel til 138 ansatte, på tvers av selskapets kontorer i Norge i Sandnes, Oslo og Tønsberg. Dette utgjør 40 prosent av de ansatte i Norge, skriver selskapet i en pressemelding. – Dette er en vond og vanskelig situasjon for våre ansatte og deres familier.

NRK - 15 minutter siden

Fransk minister: Protestene får ikke følger for kong Charles' besøk

Frankrike er klare til å ta imot britenes kong Charles, til tross for de omfattende protestene i landet, sier innenriksminister Gérald Darmanin. Torsdag demonstrerte over 1,1 millioner mennesker i franske byer, i protest mot president Emmanuel Macrons omstridte pensjonsreform. Flere steder kom det til voldelige sammenstøt mellom demonstranter og politiet.

NRK - 15 minutter siden

Kina: – Ber ikke selskaper om data samlet inn i utlandet

Myndighetene i Kina avviser at de ber om å få tilgang til data som kinesiske selskaper samler inn i andre land. Det var talsperson Mao Ning i Kinas utenriksdepartement som kom med denne forsikringen fredag. Myndighetene ber ikke om tilgang til slike data på en måte som strider med lovgivningen i landene der selskapene opererer, hevdet hun.

NRK - 30 minutter siden

Kristersson: Ungarn lover å ikke forsinke svensk Nato-medlemskap

Ungarns statsminister Viktor Orban har lovet å ikke forsinke prosessen med å få Sverige inn i Nato, ifølge Sveriges statsminister Ulf Kristersson. Men Orban ga ikke noen forklaring på hvorfor Ungarn velger å ratifisere Finlands søknad om å bli Nato-medlem før Sveriges søknad, sa Kristersson etter å ha møtt den ungarske statsministeren i forbindelse med EU-toppmøtet torsdag. – Jeg fikk ingen forklaring i saklig forstand, men fikk beskjed om at de ikke har tenkt å forsinke noe land som er på vei inn i Nato, sa Kristersson.

NRK - 30 minutter siden

Baneheiaavgjørelse i dag – de etterlatte krever ny rettssak mot Jan Helge Andersen

Foreldrene til de to jentene som ble drept i Baneheia i 2000, forventer at det blir en ny rettssak mot Jan Helge Andersen. Klokken 10.00 kommer Riksadvokatens avgjørelse.

NRK - 45 minutter siden

Frankrike: 457 arrestert i protester

I Frankrike fortsetter de voldsomme protestene mot pensjonsreformen som regjeringen har vedtatt. 457 personer ble arrestert torsdag og 441 politifolk er skadet, opplyser myndighetene. Torsdag kveld satte aktivister fyr på rådhuset i Bourdeaux..

NRK - 1 time siden

Mener Norge må bli bedre på å bevare språk

Europarådet mener Norge må bli bedre på å bevare de seks minioritetsspråkene i Norge. Det kommer fram gjennom en vurdering de nylig gjorde. Nordsamisk, sørsamisk, lulesamisk, kvensk, romanes og romani er definert som minoritetsspråk i Norge, og dermed beskyttet av Minoritetsspråkpakten..

NRK - 1 time siden

KrF ikke på valg i Steinkjer

Kristelig Folkeparti greier ikke å stille liste til kommunevalget til høsten. Årsaken er at de mangler folk. Ved forrige kommunevalg mistet partiet den ene representanten de hadde i kommunestyret.

NRK - 1 time siden

Stjørdal vraker Helseplattformen

Stjørdal kommune mener det i dag er en uakseptabel totalrisiko knyttet til Helseplattformen, og at det derfor er uaktuelt å bli medeier i journalsystemet på kort eller mellomlang sikt. Stjørdal og en rekke andre kommuner i Midt-Norge har de siste to årene gjennomført en markedsdialog med alternative leverandører til Helseplattformen. – Disse møtene ga oss både helse- og IT-faglig forsterket tro på at det finnes gode alternativer.

NRK - 1 time siden

Østfolding dømt for millionbedrageri av 94-åring

En mann fra Østfold er i Oslo tingrett dømt til ett år og elleve måneder ubetinget fengsel for grovt bedrageri på omtrent 1,9 millioner kroner. Den fornærmede er en nå avdød 94 år gammel kvinne, skriver Økokrim. Mannen skal ha fått i oppdrag fra kvinnen og hennes advokat å reise til USA og forsøke å få tilbake penger som kvinnen hadde tapt i et tidligere bedrageri.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com