NRK > Nyheter

Sunday, 14 July, 11:54

NRK - 16 maj 23 kl. 04:55

Luftangrep mot Ukrainas hovedstad

Et objekt er skutt ned over dyreparken i Ukrainas hovedstad og det er hørt eksplosjoner i flere bydeler, opplyser lokale myndigheter. - Noen få eksplosjoner i Solomjanskyj-distriktet, skriver Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko i meldingstjenesten Telegram. Han opplyser at vrakrester har falt ned og ført til brann i flere biler i denne bydelen, og han legger til at vrakrester har falt ned også over hovedstadens dyrepark, som ligger i bydelen Sjevtsjenkivskyj. Uttalelsene hans kom kort tid etter at det ble meldt om russiske luftangrep mot Kyiv-regionen og andre steder i landet natt til tirsdag. – Luftforsvaret arbeider mot målene, skriver president Volodymyr Zelenskyjs stabssjef Andrij Jermak i meldingstjenesten Telegram.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ukrainas, Solomjanskyj, Kyivs, Vitalij Klitsjko, Telegram, Sjevtsjenkivskyj, Kyiv, Volodymyr Zelenskyjs, Andrij Jermak, Reuters, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Luftangrepmot , Ukrainas, hovedstad
NRK - 13 apr 23 kl. 13:39

Ukrainas BNP falt med 29 prosent i fjor

Ukrainas økonomi krympet med 29,1 prosent i 2022, viser landets egne offisielle tall, som naturlig nok peker på den russiske invasjonen av landet som årsak. Til sammenligning steg Ukrainas bruttonasjonalprodukt med 3,4 prosent i 2021. Russlands krig mot Ukraina har påført landet omfattende skader.

Klartale - 03 maj 23 kl. 12:06

Støre møter Ukrainas president

Volodymyr Zelenskyj har reist til Finland for å møte Sauli Niinistö. Han er Finlands president. Der skal han også møte Norges statsminister Jonas Gahr Støre.

NRK - 06 aug 23 kl. 18:11

Ukrainas posisjon styrket under fredssamtaler i Saudi-Arabia

Fredssamtalene i Saudi-Arabia lørdag bidro til å styrke Ukrainas posisjon, uttalte lederen for Ukrainas presidentkontor søndag. Selv om det er meningsforskjeller blant landene som deltok på toppmøtet, forpliktet alle seg til å respektere FN-pakten, folkeretten og prinsippene om suverenitet og territoriell integritet, sa leder Andrij Jermak for Ukrainas presidentkontor søndag. Yermak var leder av Ukrainas delegasjon på fredskonferansen i Jeddah i Saudi-Arabia, som ble avsluttet rundt klokken 20 norsk tid lørdag.

Klartale - 08 jul 24 kl. 12:21

Russland har angrepet minst fem byer i Ukraina

Russland har sendt raketter mot flere ukrainske byer. Minst 20 mennesker er drept. Rundt 50 er skadd.

NRK - 29 jan 23 kl. 19:05

Minst tre drept i russisk luftangrep i Ukraina

Den ukrainske byen Kherson ble søndag utsatt for luftangrep fra russiske styrker, ifølge lokale myndigheter. De opplyser at minst tre personer ble drept. To menn og en kvinne mistet livet i angrepene, mens seks andre ble såret, ifølge lokale myndigheter.

NRK - 08 jan 24 kl. 06:27

Ukrainas forsvarsdepartementet: Storskala luftangrep fra Russland mot flere ukrainske regioner

Russland har mandag morgen satt i gang et luftangrep i stor skala mot flere ukrainske regioner. Ukrainas forsvar har sendt ut varsler i store deler av landet. Ukrainsk luftforsvar meldte om at åtte russiske bombefly av typen Su-35, var i luften.

NRK - 02 jul 23 kl. 11:08

Luftangrep mot Kyiv for første gang på tolv dager

Ukrainas hovedstad Kyiv har blitt utsatt for russiske luftangrep for første gang på nesten to uker natt til søndag, ifølge det ukrainske luftforsvaret. Byens luftforsvar var i stand til å ødelegge alle de innkommende rakettene, men en person ble såret og det ble skader på flere hus i regionen som følge av rakettrester som falt mot bakken. Andre ukrainske regioner har også vært utsatt for angrep gjennom natten, ifølge det ukrainske forsvaret.

Klartale - 16 maj 24 kl. 06:00

– Vi vil ikke la oss okkupere

Russlands angrep mot Ukraina har i over to år. Både Ukraina og Russland har hatt sine små seire.Den siste tiden er det russerne som har rykket framover.

NRK - 08 jul 24 kl. 09:51

Russiske angrep mot Kyiv på høylys dag

Ukrainas hovedstad Kyiv har blitt utsatt for et luftangrep mandag morgen og formiddag, melder lokale myndigheter. Regionale myndigheter sier at byens luftvern måtte i aksjon da Russland angrep byen med raketter mandag. Det er svært sjeldent at Kyiv angripes på dagtid.

NRK - 03 feb 23 kl. 15:41

EU-presidenten: – Ukrainas fremtid er i EU

EU-president Charles Michel forsikret Volodymyr Zelenskyj om at EU vil fortsette å støtte Ukraina så lenge det trengs etter et toppmøte i Kyiv fredag. – EU vil støtte dere på alle mulige måter så lenge det trengs. Vi lar oss ikke skremme av Kreml.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Svær ballong observert flere steder i Nord-Norge

NRK har fått flere tips fra folk som har sett en gigantisk ballong flyvende over flere steder i Nord-Norge. Den er blant annet observert fra Træna, Gildeskål, Bodø, Evenes, Evenskjær, Bardufoss og Vannøya. Det viser seg at ballongen er skutt opp fra Esrange Space Center i Kiruna.

NRK - 8 timer siden

Mistenkte knivstikking i Trondheim

Trøndelag politidistrikt meldte natt til søndag om det som skulle ha vært en knivstikking. En person var lettere skadet i Trondheim sentrum. Både det politiet antok var gjerningspersonen og den skadde forlot stedet etter hendelsen.

NRK - 2 timer siden

Brann i leilighet i Elverum

Politiet fikk melding om brann i en leilighet i flermannsbolig i Eleverum klokken 09.27. Det var ingen personer i leiligheten og øvrige beboere i bygget er evakuert.

NRK - 2 timer siden

Basehoppar omkom

Redningshelikopteret gjorde i natt funn av basehopparen som var sakna i Aurland. Då personen blei funnen like før midnatt blei personen funnen omkomen. Den omkomne var ein utanlandsk statsborgar, melder politiet.

NRK - 2 timer siden

Stoltenberg om Trump-attentatet: – Jeg er sjokkert

Nato-sjef Jens Stoltenberg fordømmer attentatforsøket på Donald Trump. – Jeg er sjokkert av attentatforsøket på tidligere president Trump. Jeg ønsker ham rask bedring og mine tanker går til de som ble rammet.

NRK - 2 timer siden

Politiet brøt opp rave i Østmarka

Omkring 100 personer skal ha deltatt på en ravefest på Grønmo i Østmarka natt til søndag. Høy musikk og berusete personer førte til at politiet brøt opp festen, melder de søndag morgen. – Vi har kontroll på stedet, musikken er slått av og vi oppløser festen nå.

NRK - 2 timer siden

Brann i leilighet i flermannsbolig i Elverum

Det er meldt om brann i en leilighet i flermannsbolig i Eleverum. Nødetater er på stedet og brannvesen iverksetter røykdykking, melder politiet..

NRK - 2 timer siden

AFP: Hamas trekker seg fra våpenhvilesamtaler

Ifølge nyhetsbyrået AFP har Hamas trukket seg fra samtaler om våpenhvile som følge av den siste tids israelske angrep i Gaza..

NRK - 3 timer siden

Minst 17 palestinere skal ha blitt drept natt til lørdag

Ifølge helsemyndighetene i Gaza har minst 17 palestinere blitt drept og 50 såret i israelske angrep mot Gaza by natt til lørdag. Det skriver Reuters..

NRK - 10 timer siden

To pågrepet etter mulig knivstikking i Arendal

En mann i Arendal sentrum meldte selv fra til politiet om at han var knivstukket, melder Agder-politiet i Politiloggen. – Personen som er stukket med kniv er ikke alvorlig skadd, og er kuttet i en finger, opplyser politiet. Politiet har pågrepet to personer etter hendelsen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com