NRK > Nyheter

Wednesday, 20 October, 03:27

NRK - 14 sep 21 kl. 05:03

Lokker med gavekort i Russland

Entusiasmen er lav i den russiske befolkningen foran helgens valg. Derfor lokker myndighetene med gavekort, biler og leiligheter for å øke lysten til å delta. President Vladimir Putins parti Forente Russland ligger ikke særlig godt an på meningsmålingene. Derfor gjør nå myndighetene det de kan for å få opp interessen for valget, som skal foregå over tre dager; fra fredag til søndag denne uka. Fete premier, deriblant 20 leiligheter, 100 biler og titusenvis av gavekort er lokkemidlene for velgerne som stemmer elektronisk.
Les mer på NRK


Les mer om:
Vladimir Putins, Forente Russland, Russland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Lokkermed , gavekorti , Russland
NRK - 05 jul 21 kl. 10:46

Høye covid-19-dødstall i Russland

654 mennesker er rapportert døde av covid-19 i Russland de siste døgnet. Det er den tiende dagen på rad med over 600 døde i Russland. Siste døgn er det meldt om 24.

NRK - 28 maj 21 kl. 01:34

Lokker med penger til vaksinerte

California lokker med pengepremier for å få folk til å ta koronavaksine. I alt skal det deles ut 116,5 millioner dollar, tilsvarende 975 millioner kroner, for å få flere til å ta vaksine. Det skal lempes kraftig på smitteverntiltakene i California 15.

NRK - 30 jul 21 kl. 10:32

Lokker med fridager til vaksinerte

Den tsjekkiske regjeringen lokker med to ekstra feriedager til offentlige ansatte som lar seg vaksinere. – Jeg har ikke funnet noen annen måte å få folk til å vaksinere seg på. Noen vil kanskje si at dette er urettferdig, men jeg synes ikke det, sier statsminister Andrej Babis, som samtidig ber private bedrifter om å følge regjeringen.

NRK - 01 aug 21 kl. 19:07

Lokker briter med gratis pizza

Restauranter og matleverandører slutter seg til kampen for å dra opp vaksinasjonsdekningen i Storbritannia. De lokker blant annet med gratis pizza. I et nytt program kunngjort av helsedepartementet, inngår myndighetene partnerskap med restauranter, transporttjenester som Uber og Bolt, og matleverandører som Deliveroo og Pizza Pilgrims..

VG - 11 aug 21 kl. 00:36

Slik er Romanias vaksinestrategi: Lokker med Dracula-slott og gratis pølser

Romania lokker innbyggere og turister til å ta vaksiner i Draculas slott. Norske Marius Pettersen (38) fra Mysen fikk andre dose av Pfizer-vaksinen på ferie..

Klartale - 02 maj 20 kl. 06:00

Gjør deg klar for fjord, foss og fjell

– Dette blir en spesiell sommer, sier Bente Bratland Holm til Klar Tale.Holm er direktør for reiseliv i selskapet Innovasjon Norge. Hun forteller om et reiseliv som har det svært tøft for tiden.

NRK - 20 sep 21 kl. 17:17

Kritiserer valet i Russland

Både Storbritannia og USA kritiserer valet som blei heldt i Russland. Storbritannia kallar det «eit seriøst tilbakesteg for demokratisk fridom», og seier tiltaka rundt valet er i strid med dei internasjonale forpliktingane som Russland har inngått. Dei viser mellom anna til at landet skal ha sensurert sjølvstendige medium og ekskludert viktige opposisjonskandidatar frå å delta i valet.

NRK - 13 okt 21 kl. 14:17

Gir Europa skulda for høg gasspris

Russland skuldar Europa for høg gassprisar, og Russland sin energiminister Nikolaj Sjulginov seier at nye kontraktar om leveransar må til for å få ned prisen. Han understrekar at landet er ein påliteleg leverandør, men at det er lite landet aleine kan gjere med dagens høge prisnivå. Russland står for rundt ein tredel av gassforsyninga til Europa.

Aftenposten - 28 jun 21 kl. 07:30

På siste skoledag delte ledelsen ut gavekort til de «beste» elevene. Jeg trodde ikke det jeg så.

Ta vare på egen psyke, oppfordret læreren. Så kom ledelsen og premierte de beste elevene..

Aftenposten - 28 jun 21 kl. 17:04

Han er en av elevene som fikk premie fra skolen: – Forsterker bare unges problemer

Flere reagerer sterkt på at Nydalen videregående skole gir gavekort til elevene med høyest karaktersnitt..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Komité vil straffe Steve Bannon

Komiteen som gransker kongresstormingen i USA har vedtatt at Steve Bannon bør tiltales for å ha vist forakt for Kongressen ved å nekte å vitne. Bannon ble instruert av sin tidligere sjef, Donald Trump, til ikke å vitne for komiteen..

NRK - 1 time siden

OL-ilden ankom Beijing

Den olympiske ilden har kommet fram til Beijing. Ilden ble mottatt av visepresident Yu Zaiqing i den kinesiske OL-komiteen som her viser fram flammen som ble fraktet med fly fra Hellas. Vinter-OL skal arrangeres i Beijing fra 4.

NRK - 1 time siden

Tre barn døde i luftangrep i Tigray

Tre barn ble drept i luftangrepene mot Tigray-regionen i Etiopia denne uken. Det har lokale helsearbeidere rapportert til FN. Statlige medier i Etiopia har bekreftet at det ble gjennomført et luftangrep mot Mekele, hovedstaden i regionen som fredsprisvinner Abiy Ahmeds regime gikk til krig mot i november i fjor..

NRK - 1 time siden

Nord-Korea bekrefter ny missiltest

Nord-Korea bekrefter at landet gjennomførte en prøveskyting av det som omtales som en ny type ballistisk missil fra en ubåt tirsdag. Nyheten gjør at det blir avholdt et krisemøte i FNs sikkerhetsråd onsdag, ifølge AFP. Ifølge diplomatiske kilder var det USA og Storbritannia som kalte inn til møtet.

NRK - 2 timer siden

Vedum: Ingen kur mot dyr strøm

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum sier det ikke finnes noen mirakelkur mot høye strømpriser. Han sier til Klassekampen at han er bekymret over utviklingen og sier regjeringen har startet arbeidet med å få ned prisene..

NRK - 2 timer siden

Over 1000 døde i Russland tirsdag

I Moskva må arbeidstakere over 60 år holde seg hjemme de neste fire månedene, og bedrifter er pålagt å ha minst 30 prosent av de ansatte på hjemmekontor. Tirsdag ble det registert 1015 koronadøde i landet, det høyeste tallet siden pandemien startet. Over 225.

NRK - 3 timer siden

608 nye koronasmittet siste døgn

Tirsdag ble det registrert 608 nye koronatilfeller i Norge. Det er 18 flere enn forrige tirsdag. Den siste uka er det i snitt registrert 410 nye smittede per dag.

NRK - 3 timer siden

96-åring anklaget for 11.000 drap

En 96 år gammel tidligere sekretær i konsentrasjonsleiren Stutthof møtte idag i retten i Tyskland. Irmgard Furchner anklages for medvirkning til over 11.000 drap..

NRK - 3 timer siden

Årets unge kokk 2021

Vinneren av prisen Årets unge kokk 2021 ble 24 år gamle Andrea Svendsen. Hun jobber som kokk ved Bula Neobistro i Trondheim. Andreplassen gikk til Siriyaporn «Mymint» Rithisirikrerg.

NRK - 5 timer siden

Trenger flere lastebilsjåfører

Lange arbeidsdager og dårlig lønn gjør at lastebilbransjen har mangel på sjåfører i Norge. Dette kan føre til at du ikke får de varene du har bestilt eller de du pleier å kjøpe..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt