NRK > Nyheter

Tuesday, 17 May, 03:57

NRK - 13 jan 22 kl. 09:28

Lite influensa i Norge nå

Det er fremdeles svært lavt nivå av influensa i Norge, det kommer frem i FHIs ukesrapport om influensa. Så langt denne sesongen er det påvist totalt 640 tilfeller med influensa. FHI mener de nye smitteverntiltakene mot covid-19 kan begrense smittespredningen med influensa. Fra uke 40 er det registrert 74 sykehusinnleggelser og fem intensivinnleggelser med influensa. 1 305 043 personer vaksinert mot influensa per 11.
Les mer på NRK


Les mer om:
Norge, FHIs, FHI, Europa, Sverige

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Lite, influensai , Norge
Klartale - 05 apr 22 kl. 08:44

Flere blir sykmeldt med influensa

Færre blir smittet av korona-viruset, men mange er fortsatt sykmeldt. De siste ukene har også flere folk blitt sykmeldt med influensa.Sist uke var 39.

NRK - 04 nov 21 kl. 10:01

Fremdeles lite influensa i Norge

Den siste ukerapporten fra FHI viser at det fremdeles er svært lav forekomst av influensa i landet. De fleste smittetilfellene er knyttet til utenlandsreise. Til nå i sesongen er færre enn fem pasienter blitt lagt inn på sykehus med påvist influensa.

Klartale - 31 mar 22 kl. 08:44

Venter ny runde med korona til høsten

Korona-smitten er fortsatt høy i Norge. Men stadig færre blir smittet. Nå er det vår og sommer.

NRK - 21 okt 21 kl. 10:30

Låg influensaaktivitet i Noreg

Det er framleis ingen teikn til spreiing av influensa i Noreg. Dei få tilfella av influensa som har vore dei to siste vekene er alle importtilfelle, ifølge FHI. Det er førebels ikkje registrert nye pasientar med influensa på sjukehus i denne sesongen..

NRK - 28 apr 22 kl. 10:50

Smittetoppen for influensa kan være passert

FHI tror smittetoppen for influensa kan være passert. Andelen positive influensaprøver går ned, og det samme gjør antall legebesøk som en følge av influensa. – Dette tyder på at smittetoppen kan være passert, skriver FHI i sin ukesrapport.

Klartale - 28 apr 22 kl. 13:13

NVE advarer om at det kan bli behov for å spare vann

Det har vært uvanlig lite nedbør siden februar i deler av Norge. Det har også vært varmt vær på Østlandet og Sørlandet. Til sammen har dette ført til at det nå er lite vann i elver og innsjøer.

NRK - 04 nov 21 kl. 10:01

Fortsatt lite influensa i Norge

Den siste ukerapporten fra FHI viser at det fremdeles er svært lav forekomst av influensa i landet. Samtidig er utbruddet av RS-viruset på sterk fremvekst..

NRK - 14 okt 21 kl. 07:26

Ikke påvist influensa i Norge

Det er ikke påvist influensavirus i den nye influensasesongens første uke. Siden mai i fjor er det kun registrert 23 influensatilfeller i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI). Det er nå oppstart av en ny influensasesong.

Klartale - 10 apr 22 kl. 07:00

Dette påskegodtet kan du trygt unne deg

– Åh, denne var fersk og god, sier Arnfinn Storsveen.Er du nysgjerrig på hva han snakker om? Les videre.

NRK - 01 mar 22 kl. 02:48

FHI: Neste år kommer influensaen tilbake for fullt

– I år har vi hatt influensasmitte på et svært lavt nivå, og det er lite trolig at vi rekker en stor influensaepidemi i år i Norge, sier seksjonsleder for influensa og annen luftsmitte Karoline Bragstad i Folkehelseinstiuttet (FHI) til ABC Nyheter. Samtidig betyr lite influensasmitte denne vinteren at det kan dukke opp et problem med å produsere en ny influensavaksine til neste vinter. – Det blir utfordrende å velge ut de influensavirusstammene som skal inngå i vaksinen til høsten.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Børsoppgang i Kina

På børsen i Hongkong har den telknologitunge Hang Seng-indeksen steget med 3 prosent på morgenkvisten, melder Reuters. Den kinesiske netthandel-giganten Alibaba steg med 3,4 prosent kort tid etter børsåpning..

NRK - 3 minutter siden

USA testet hypersonisk missil

Det amerikanske forsvaret melder at de har testet et hypersonisk våpen som fløy fem ganger lydens hastighet. Våpentesten foregikk utenfor kysten av California fra et B-52 bombefly og var vellykket, opplyser flyvåpenet ifølge Reuters..

NRK - 30 minutter siden

Bråk, fyll og vold natt til 17. mai

Politiet i store deler av landet melder om nye bråk og voldshendelser natt til 17. mai. På Sørenga i Oslo er en person fraktet til sykehus etter å ha blitt stukket med en spiss gjenstand.

NRK - 30 minutter siden

Bråk og vold natt til 17. mai

Politiet i store deler av landet melder om nye bråk og voldshendelser natt til 17. mai. På Sørenga i Oslo er en person fraktet til sykehus etter å ha blitt stukket med en spiss gjenstand.

NRK - 1 time siden

To ungdommer til sykehus

Politiet i Rogaland melder om flere voldshendelser i natt. En gutt i tenårene er sendt til legevakt i ambulanse med brudd i nesen, og en annen er blitt slått og sparket i Vangen. I begge tilfellene er jevnaldrende gutter pågrepet eller mistenkt for kroppskrenkelse..

NRK - 1 time siden

Stanset russebuss med folk på taket

Politiet har stanset en russebuss på E18 i Kristiasand der en person oppholdt seg på taket av bussen. Bussjåføren har fått førerkortet beslaglagt og er anmeldt, melder Agder politidistrikt..

NRK - 1 time siden

Lateaksjon etter kvinne på Hamar

Politi med helikopter og frivillige leter etter en savnet kvinne i området Kalkberget på Jessnesstranda ved Hamar. Kvinnen er kledd i rød skalljakke, svart bukse og grå sko, opplyser politiet i Innlandet..

NRK - 5 timer siden

Tenåring alvorleg skadd i Engerdal

Ein person er alvorleg skadd og køyrd til Hamar sjukehus etter ei trafikkulykke på Fv 26 ved Hylleråsen i Engerdal. Ifølgje NTB skal bilføraren vere ein 19 år gamal mann. Dei to andre i bilen er lettare skadd, seier operasjonsleder Kristian Bjaanes i Innlandet politidistrikt.

NRK - 2 timer siden

19 sivile drept i Donbas

Minst 19 sivile er mandag drept i russiske angrep i Donbas i Øst-Ukraina, ifølge ukrainske myndigheter. Lederen for de regionale myndighetene i Luhansk, Serhij Hajdaj, sier på Telegram at minst 10 mennesker ble drept av russiske granater i byen Sievjerodonetsk. I naboregionen Donetsk ble ytterligere ni drept i russiske angrep, ifølge Pavlo Kyrylenko, som leder regionsadministrasjonen.

NRK - 2 timer siden

Hyller soldatene fra Azovstal

Soldatene som var på det beleirede stålverket i Mariupol blir hyllet av det ukrainske forsvaret for de 82 dagene de holdt stand på Azovstal. – De fulgte ordre og holdt ut mot en overmektig fiende, noe som ga den ukrainske hæren tid til å omgruppere seg, trene opp flere soldater og motta store mengder våpen fra andre land, sier Denys Prokopenko som leder Azovregimentet i en videotale ifølge avisa Kyiv Independent. Generalstaben i Ukrainas væpnede styrker sier at soldatene på Azovstal har fullført sitt kampoppdrag, og at de hadde fått ordre om å redde liv.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt