NRK > Nyheter

Thursday, 09 February, 01:02

NRK - 25 nov 22 kl. 02:53

Litauen ber EU justere sanksjonene mot Russland

EU må justere sanksjonene som er innført mot Russland over Ukraina-krigen, mener Litauens president. Ifølge ham rammer noen av dem EU hardere enn Russland. President Gitanas Nauseda sa at det russiske, statseide energiselskapet Gazprom fortsatt tjener godt, trass i at det får solgt langt mindre gass enn tidligere, på grunn av den økte gassprisen. Derfor må EU-kommisjonen på nytt se hvordan sanksjonene rammer Russland, og om nødvendig justere dem, sa han etter et møte med sin rumenske motpart Klaus Iohannis i Vilnius torsdag. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Russland, Ukraina, Litauens, EU, Gitanas Nauseda, Gazprom, Klaus Iohannis, Vilnius, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Litauen, berEU , justere, sanksjonenemot , Russland
NRK - 25 nov 22 kl. 15:04

Anklager iranske sikkerhetsstyrker for å skyte mot demonstranter

14.24 Stoltenberg om Tyrkia-offensiv: – Har rett til selvforsvar 14.19 Svenske ungdommer demonstrerte for å markere klimasøksmål 13.

NRK - 07 dec 22 kl. 10:49

EU skjerper tonen mot Kina i WTO

EU skjerper tonen ytterligere mot Kina i Verdens handelsorganisasjon (WTO). Bakteppet er Kinas handelsrestriksjoner mot Litauen. EU ber et WTO-panel om å forsøke å løse handelstvisten mellom Kina og Litauen.

E24 - 12 jul 22 kl. 18:43

DNB-sjefen om økte renter: – Enkelte må kanskje justere forbruket sitt

Stigende rente gir positive utslag for selskapet, men kan føre til at privatpersoner må justere forbruket, ifølge konserndirektøren..

Aftenposten - 12 jul 22 kl. 18:43

DNB-sjefen om økte renter: – Enkelte må kanskje justere forbruket sitt

Stigende rente gir positive utslag for selskapet, men kan føre til at privatpersoner må justere forbruket, ifølge….

NRK - 26 okt 22 kl. 04:38

Finansministeren åpen for å justere lakseskatten

Utformingen av den varslede lakseskatten skjer i Stortinget til våren, og ikke i budsjettforhandlinger med SV, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Ifølge Klassekampen er finansministeren og Sp-lederen åpen for å justere på lakseskatten, og han håper at flere enn budsjettpartner SV blir med på det endelige vedtaket. – Selv om det har vært mye støy nå, håper jeg at flere partier vil bli med på at vi trenger en viss grunnrenteskatt.

NRK - 13 jul 22 kl. 23:24

EU opphever blokaden av Kaliningrad

Litauen må åpne for at Russland fortsatt kan transportere gods via litauisk territorium til Kaliningrad, ifølge EU-kommisjonen. Kommisjonen slår fast at Litauen må åpne for sivil godstrafikk med tog til Kaliningrad, men dette gjelder ikke varer som kan benyttes til militære formål, og blokaden av godstransport via landeveien blir heller ikke opphevet. Russisk stål og jern, som EU har innført sanksjoner mot, vil imidlertid fortsatt kunne transporteres med tog via Litauen til Kaliningrad.

Klartale - 01 sep 22 kl. 06:25

Latvia bygger gjerde på grensa mot Belarus

Latvia har denne uka valgt å forlenge unntaks-tilstanden på grensa til Belarus. Det er fjerde gang det skjer. Unntaks-tilstanden har vart siden august i fjor.

Klartale - 25 nov 22 kl. 07:00

Flere land øker sikkerheten ved grensene

Berlinmuren strakte seg over 155 kilometer. Muren skilte Øst- og Vest-Berlin. Det endret seg i 1989.

NRK - 17 jan 23 kl. 16:14

Blir utlevert til Litauen etter internasjonal etterlysing

Møre og Romsdal tingrett konkluderer med at ein etterlyst mann kan utleverast til Litauen. Mannen blei tilfeldig stoppa i ein trafikkontroll på Sunnmøre tidlegare i januar. Før jul blei han dømd til fengsel i fire år og tre månader for menneskehandel og oppbevaring av våpen i heimlandet.

NRK - 13 jul 22 kl. 16:01

EU opphever blokaden av Kaliningrad

Russland kan fortsatt transportere gods via EU til Kaliningrad, har EU-kommisjonen besluttet. Litauen innførte 17. juni en blokade av all godstransport til Kaliningrad, den russiske eksklaven ved Østersjøen som grenser til Litauen og Polen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Riksvei 7 er stengt over Hardangervidda

Riksvei 7 er stengt over Hardangervidda på grunn av uvær. Dette gjelder samtlige kjøretøy, skriver Vegtrafikksentralen vest på Twitter. Ny vurdering vil bli gjort klokka 10 på torsdag.

NRK - 30 minutter siden

Twitter har problemer

Mikrobloggtjenesten Twitter opplever natt til torsdag problemer. Flere brukere sliter med å få tilgang til tjenesten. Twitter skriver i en uttalelse at de er klar over problemene og at de jobber med feilretting, skriver Reuters..

NRK - 30 minutter siden

Takplater fra skole i Lakselv flyr

Brannvesenet i Finnmark har rykket ut til Lakselv ungdomsskole etter meldinger om at løse gjenstander kommer flygende rundt skolen. – Det er takplater som har blåst av skolen. Det er snakk om 70 til 100 kvadratmeter, sier vaktleder Kjartan Lunøe ved 110-sentralen i Finnmark til NTB.

NRK - 1 time siden

Flere kutter ut Disney+

De siste tre månedene av 2022 så Walt Disney Cos strømmetjeneste sitt første fall i abonnenter. Årsaken er at folk vil spare penger. I siste kvartal falt andelen Disney+-abonnenter med 1 prosent til 168,1 millioner kunder, sammenlignet med de tre månedene før.

NRK - 1 time siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..

NRK - 2 timer siden

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag.

NRK - 2 timer siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.

NRK - 2 timer siden

Feil på vannledning i Namsos er lokalisert

Vannet er på vei tilbake etter at 5.000 husstander i Namsos mistet vannforsyningen etter et vannledningsbrudd onsdag kveld. – Vi har nå isolert problemet – som er en hovedledning mellom Larsheimen og Daltrøa.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj har ankommet Paris

krainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag kveld Frankrike, som han besøker for første gang siden Russland invaderte hjemlandet. Zelenskyj skal i Paris møte sin franske kollega Emmanuel Macron, opplyser den franske presidentens kontor. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til møtet i Paris, bekrefter Macrons kontor.

NRK - 3 timer siden

FN: Spår at flytrafikken rister av seg pandemien i 2023

Etterspørselen etter kommersielle flyreiser på verdensbasis ventes å ta seg opp i år og overstige tallene fra 2019, ifølge FNs luftfartsorganisasjon (ICAO). I en prognose som ble lagt fram onsdag, skriver ICAO at de forutser en «fullstendig og bærekraftig» bedring for flytrafikken, og at etterspørselen vil nå nivåer fra før pandemien på de fleste ruter innen utgangen av første kvartal. (NTB).


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com