NRK > Nyheter

Sunday, 29 January, 07:25

NRK - 05 dec 22 kl. 11:33

Like mykje seinfølger etter omikronsmitte

Ny forsking viser at dei som har vore smita av omikronvarianten av koronaviruset like ofte melder om seinfølger som dei som har hatt deltaviruset. Forskarar frå blant anna FHI har følgt 1,3 millionar nordmenn i 126 dagar etter at dei testa seg for viruset, og studert kontakten med allmennlegen for typiske seinfølger som utmatting, hoste, muskel- og skjelettsmerter og hjartebank..
Les mer på NRK


Les mer om:
FHI

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Like, mykje, seinfølger, etter, omikronsmitte
Klartale - 06 dec 22 kl. 08:22

Like mye senfølger etter omikron som delta

– Risikoen for typiske senfølger har er like høy om du har vært smittet av omikron eller delta. De fikk like ofte diagnose hos allmennlege etter korona-infeksjon, sier Karin Magnusson. Hun er forsker ved Folkehelse-instituttet (FHI).

Nyhetspressen - 08 jan 23 kl. 21:42

Kva er eigentleg VPN?

VPN-tenester blir stadig meir populære her heime i Noreg og generelt i verda. Det er det fleire grunnar til, men kort frotalt gjer VPN deg mange fordelar på nettet når det gjeld personvern, tryggleik og ikkje minst brukaropplevingar. Med ein VPN-teneste kan du sjå innhald som eigentleg er blokkert i Noreg, som til dømes Netflix i USA, der utvalet av underhaldning er langt større enn her heime.

Klartale - 04 okt 22 kl. 13:40

Her vokter unge menn og kvinner grensa døgnet rundt

Soldatene gjør en viktig oppgave for norsk forsvar og politi. Spesielt nå. De siste ukene har Norge passet ekstra på.

NRK - 30 sep 22 kl. 10:45

Dobbelt så mykje metan over Skandinavia enn første anslag

Forskarar har oppdatert sine eigne anslag for kor mykje av klimagassen metan som har lekka ut etter eksplosjonane i Nord Stream-leidninga i Østersjøen. Først kom forkarane med eit anslag på 40.000 tonn metan, men det nye anslaget viser at det var dobbelt så mykje – altså 80.

Klartale - 16 dec 22 kl. 16:00

Dette er de mest populære norske TikTok-erne

En av de mest populære nordmennene på TikTok er hunden Honey the Iggy. Hunden har hele 2,9 millioner følgere. Bak henne kommer artisten Girl in Red.

NRK - 26 jul 22 kl. 08:53

Isbreane i Alpene krymper i rekordfart som følge av hetebølgja

Alpenes isbrear er på veg til sine høgaste massetap på minst 60 år, viser data som er nyheitsbyrået Reuters har fått. Ved å sjå på foskjellen i kor mykje snø som har falt om vintaren, og kor mykje is som smelter om sommaren, kan forskarane måla kor mykje ein isbre har krympa eit gitt år. Sidan sist vinter, med relativt lite snøfall, har Aplene gått gjennom to store hetebølgjer på forsommaren, inkludert ein i juli prega av temperaturer nær 30 grader i den sveitsiske landsbyen Zermatt.

NRK - 26 jul 22 kl. 08:53

Isbreane i Alpene krympar i rekordfart som følge av hetebølgja

Alpenes isbrear er på veg til sine høgaste massetap på minst 60 år, viser data som er nyheitsbyrået Reuters har fått. Ved å sjå på forskjellen i kor mykje snø som har falt om vinteren, og kor mykje is som smelter om sommaren, kan forskarane måla kor mykje ein isbre har krympa eit gitt år. Sidan sist vinter, med relativt lite snøfall, har Alpene gått gjennom to store hetebølgjer på forsommaren, inkludert ein i juli prega av temperaturar nær 30 grader i den sveitsiske landsbyen Zermatt.

NRK - 07 sep 22 kl. 09:19

Lulas leiing krympar marginalt på måling

Utfordrar Lula Da Silvas leiing over Brasils president Jair Bolsonaro går ned frå 12 til 10 prosentpoeng i ei meiningsmåling publisert onsdag. Ein snau månad før valet 2. oktober får ekspresident Lula ei oppslutning på 44 prosent på målinga til Genial/Quaest, like mykje som for ei veke sidan, melder Reuters.

Klartale - 27 jul 22 kl. 06:30

Sanja har vært syk etter korona i snart 2,5 år

Sanja Salih fikk korona i mars 2020. Det var da korona-viruset var nytt i Norge. Det var lenge før folk hadde fått vaksiner.

Klartale - 31 aug 22 kl. 12:15

Slik kan billigere gass i EU føre til billigere strøm i Norge

Mange i Europa er urolige som følge av svært dyr gass og strøm. Også ledere i Den europeiske union (EU) er bekymret.Mandag sa Ursula von der Leyen at det kan komme en plan for å hindre at det blir enda dyrere.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Politiet har tatt ut siktelse mot helikopterfirma etter ulykke i Verdal

Midt-Norsk Helikopterservice er siktet etter helikopterulykken der to personer omkom i Verdal i november i fjor. Fra før er piloten siktet i saken. En mann og en kvinne fra Overhalla, begge 68 år gamle, mistet livet da helikopteret fra Midt-Norsk Helikopterservice styrtet i bakken i Verdal 1.

NRK - 30 minutter siden

Mor og besteforeldre bortførte nyfødt baby i Danmark

Lørdag kveld fikk politiet i Danmark melding om at en nyfødt baby var blitt bortført fra fødeavdelingen ved Slagelse sykehus på Sjælland. Babyen var da bare noen timer gammel. – Barnets mor, bestemor og bestefar er pågrepet og siktet for å ha bortført barnet, sier Jakob Jensen som er vaktleder for Sørsjelland og Lolland Falsters politi, til Ritzau.

NRK - 1 time siden

En person til sykehus etter boligbrann i Larvik

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en enebolig i Larvik tidlig søndag morgen. Tre personer som bor i huset kom seg ut av huset. – En person blir kjørt til sykehus for behandling/sjekk og to andre blir sendt til legevakt for sjekk, melder Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 1 time siden

Flere stengte fjelloverganger i Vest

Vegtrafikksentralen Vest melder om flere stengte veier søndag morgen, på grunn av uvær i fjellet. Fv50 Aurland-Hol: Stengt Fv53 Tyin-Årdal: Stengt E134 Haukeli: Kolonne Rv7 Hardangervidda blir stengt til mandag, ny vurdering kl. 12.

NRK - 1 time siden

Rekordstort kokainbeslag i Colombia

Myndighetene i Colombia beslagla i fjor mer kokain enn noensinne, viser tall fra forsvarsdepartementet i Bogota. Sikkerhetsstyrkene beslagla 671 tonn kokain i fjor. Dermed ble rekorden fra 2021 slått med rundt 1,7 tonn.

NRK - 1 time siden

Boligbrann i Larvik

Nødetatene har rykket ut etter melding om brann i en enebolig i Larvik tidlig søndag morgen. – De som bor i huset har kommet seg ut, melder Sør-Øst politidistrikt..

NRK - 1 time siden

Minst tre døde og flere hundre skadd etter jordskjelv i Iran

Minst tre personer mistet livet og flere hundre er skadd etter at et jordskjelv med en styrke på 5,9 rammet nordvest i Iran, nær grensen til Tyrkia. Det melder statlige medier. I noen av de berørte områdene var det snø og minusgrader da jordskjelvet fant sted lørdag kveld klokken 21.

NRK - 1 time siden

Eksplosjoner ved boliger nær Stockholm

To eksplosjoner førte til materielle skader på inngangspartiet til to boliger nordvest for Stockholm natt til søndag. Politiet opplyste klokken 4 natt til søndag at ingen personer skal ha blitt fysisk skadd, men at det oppsto materielle skader. Politiet ble varslet om den første eksplosjonen klokken 2.

NRK - 1 time siden

14 personer evakuert etter boligbrann i Fauske

14 personer ble evakuert fra en bolig i Fauske etter en brann natt til søndag. Brannen ble slukket av personer på stedet. Noen av beboerne pustet inn røyk og ble undersøkt av ambulansepersonell på stedet, melder politiet i Nordland på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Truet med pistol i Moss

Rundt klokken tre natt til søndag ble en politipatrulje i Moss kontaktet av en mann og kvinne som fortalte at de hadde blitt truet av en ukjent mann med pistol. Beskrivelser av mannen fra de fornærmede, og innsats fra politiet, ble en mann i 20-årene pågrepet i nærheten etter kort tid, melder politiet i Øst på Twitter..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com