Klartale > Nyheter

Wednesday, 10 August, 00:52

Klartale - 28 jun 22 kl. 07:00

Liberale stater blir fristeder for abort i USA

– Vi vet at behovet kommer til å skyte i været, sier Sarah Moeller. Hun jobber i organisasjoner Brigid Alliance i New York i USA. De jobber med å hjelpe folk med abort. Organisasjonen hjelper med reise, et sted å bo og betaling. De hjelper også med å støtte kvinner som behov for abort.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Sarah Moeller, Brigid Alliance, New York, USA, Alliance, USAs, Texas, Mexico, California, Washington, York, Kathy Hochul, Starbucks, Disney

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Liberale, staterblir , fristeder, for, aborti , USA
Klartale - 29 jun 22 kl. 06:00

Nå starter en ny kamp for amerikanske kvinner

Amerikanske kvinner har hatt lov til å ta abort i over 50 år. Men nå har det endret seg. Det skjedde etter at høyesterett endret en kjennelse.

Klartale - 05 aug 22 kl. 10:54

Velgerne beskytter retten til abort

Høyesterett fjernet den føderale retten til å ta abort i juni. Det gjør at stater selv kan velge om de vil forby abort. I mange konservative stater er abort forbudt.

Klartale - 24 jun 22 kl. 17:31

USAs høyesterett fjerner den føderale retten til abort

Det er en føderal rett til å ta abort som er satt til side. USAs høyesterett bestemte det fredag. Avgjørelsen var ventet.

VG - 21 apr 22 kl. 15:03

Det liberale demokratiet står på spill

Krigen i Ukraina kan samle Norden om NATO, og slå fast at i møtet med trusselen mot liberale demokratier er samarbeidet mellom Europa og USA avgjørende..

NRK - 04 mar 22 kl. 17:05

Stoltenberg: Sverige og Finland kan lett bli med i Nato

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg sa til nordiske journalister etter Nato-møtet fredag, at Sverige og Finland er de to landene som raskest kunne blitt medlem av Nato. På spørsmål fra en svensk journalist om hva som ville skjedd hvis Sverige skulle blitt angrepet av Russland, svarte Stoltenberg blant annet: – Sverige er en veldig nær partner av Nato. Vi trener sammen, og vi har bestemt oss for å ytterligere styrke både utveksling av informasjon, etterretning og konsultasjoner.

VG - 26 apr 22 kl. 07:45

USA og flere andre stater gjenåpner ambassader i Kyiv: – Viktig symbolhandling

Mandag kunngjorde USA at de vil gjenåpne ambassaden i Kyiv, som den siste i rekken av 17 andre stater. Forsker sier det blant annet handler om å vise støtte til Ukraina..

VG - 27 apr 22 kl. 04:03

Putins mann: Ukraina kollapser til flere stater

En av Vladimir Putins aller nærmeste menn sier at USA i lang tid har innpodet ukrainerne hat mot alt russisk - og at Ukraina vil oppløses og bli delt i flere stater..

Aftenposten - 02 mar 22 kl. 20:36

Ukrainere er blitt mer liberale. – Dette har vært en eksistensiell trussel for Russland.

Stadig flere ukrainere lener seg mot vestens verdier. Hvordan henger den europeiske verdikrigen sammen med angrepskrigen?.

NRK - 09 mar 22 kl. 20:14

Konservativ kandidat vant presidentvalget i Sør-Korea

Yoon Suk Yeol er Sør-Koreas neste president. Etter en nervepirrende valgnatt erkjenner regjeringspartiets kandidat Lee Jae-myung at han har tapt valget. Dermed står den konservative utfordreren Yoon igjen som vinner.

NRK - 14 mar 22 kl. 05:22

Rekordvalg for venstresiden i Colombia

Det venstreorienterte partiet PHxC ser ut til å gjøre sitt beste valg noensinne i Colombia. Foreløpige resultater viser at de ser ut til å vinne flertall i senatet, mens de kniver om å bli nest største parti i underhuset. Det vil i så fall være partiets beste valgresultat noensinne, skriver NTB.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 6 timer siden

Nytt farevarsel for Storbritannia

19. juli var det 40,3 grader i Storbritannia. Det var rekord.

Klartale - 8 timer siden

Britney Spears gjør comeback

Britney Spears var en av de mest populære artistene på 2000-tallet. Men de siste årene har det vært alt annet enn musikk som har vært hovedfokus når vi snakker om Spears.Fra 2007 til november 2021 var faren Jamie Spears vergen hennes.

Klartale - 10 timer siden

Hva skjer egentlig etter at politiet har pågrepet noen?

Hver uke kan vi lese saker om folk som har gjort noe ulovlig. De blir pågrepet av politiet og avhørt. Noen blir også tiltalt.

Klartale - 11 timer siden

Ukrainere sliter fortsatt med å få seg jobb

Ljudmyla Tsjudyjovytsj er fra Ukraina. Hun jobbet advokat før krigen startet. Da krigen startet måtte hun tenke på datteren sin sikkerhet.

Klartale - 11 timer siden

Forsikringsselskap advarer mot å spare for mye på strømmen

– Snart kommer høsten og de første nettene med frost. Det sier Therese Hofstad-Nielsen. Hun er skadeforebygger for Fremtind.

Klartale - 13 timer siden

Bensin og diesel har blitt billigere

Dermed har bensin blitt sju kroner billigere enn før sommeren. Det skriver avisa Nettavisen. Men prisen er likevel mye høyere enn for ett år siden.

Klartale - 06 aug 22 kl. 06:30

Bor i bobil året rundt

Yrjan Olsnes fra Bergen bor i bobilen sin. Det har han gjort i tre år. Når Klar Tale møter Olsnes, har han parkert på Grefsenkollen i Oslo.

Klartale - 13 timer siden

Taiwan øver nå også på krig

Kina og Taiwan er uenige. Kina mener at Taiwan er en del av dem. Mens Taiwan mener det motsatte og vil være uavhengige.

Klartale - 13 timer siden

Gjermund Cappelen er løslatt fra fengsel

Kaja de Vibe Malling er advokaten til Gjermund Cappelen. Hun sendte en e-post til nyhetsbyrået NTB. Der skriver hun at Cappelen er løslatt fra fengsel.

Klartale - 14 timer siden

Håper på et fredelig valg

Raila Odinga leder på meningsmålingene. Han var i eksil i Norge noen måneder i 1991. Odinga har vært en av Kenyas ledende politikere i mange år.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com