NRK > Nyheter

Torsdag, 29 Juli, 11:01

NRK - 07 mai 21 kl. 18:56

Legionella på sjukehus

Det er oppdaga legionellasmitte i vatnet på sjukehuset i Kristiansund. Det betyr at pasientane og tilsette på den eine fløya ikkje får dusje eller drikke vatnet frå kranen. Sjukehuset har sett krisestab for å handtere smitten. Legionellabakteriar kan formeire seg i vatn med lav sirkulasjon. No blir leidningsnettet skylt i høg temperatur og alle dusjhovud og slangar blir skifta.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kristiansund, Ola Hermund Grønset

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Legionella, sjukehus
NRK - 14 mai 21 kl. 15:28

Legionella på Kristiansund sjukehus

Helse Møre og Romsdal har funne bakreien leginoella i vatnprøver hjå Kristiansund sjukehus. Dei inføere no ekstratiltak ved heile sjukehuset. Tiltaka inneber mellom anna at ingen skal drikke vatn som kjem frå springen, ingen tannpuss i vann frå springvatn, ingen skal nytte dusj.

NRK - 09 mars 21 kl. 12:25

155 innlagde på sjukehus

Tysdag var 155 koronasmitta pasientar innlagde på norske sjukehus. Det er ein auke på åtte pasientar frå dagen før. Det er det høgste talet på innleggingar sidan 14.

NRK - 17 mars 21 kl. 19:49

Smitte på Ålesund sjukehus

I dag onsdag testa to tilsette positivt på Covid-19 ved Ålesund sjukehus. Personane har ikkje hatt direkte pasientkontakt og smittevegen er kjent. Ytterlegare 10 tilsette er på grunn av dette i karantene og ventekarantene.

NRK - 24 juni 21 kl. 15:53

To kritisk skada i eksplosjon

Sju personar blei frakta til Sørlandet sjukehus i Kristiansand etter ein eksplosjon og brann i gjenvinningsanlegget på Langemyr. To av desse er kritisk skada og frakta med luftambulanse til Haukeland sjukehus for vidare behandling, melder Sørlandet sjukehus. Fem personar er lettare skada og er innlagt til observasjon..

NRK - 23 juli 21 kl. 14:38

Fullvaksinerte innlagt på sjukehus

I England var 22,8 prosent av dei som vart innlagt på sjukehus smitta med delta-varianten av koronaviruset, fullvaksinerte. 58,3 prosent var uvaksinerte. Det oppgir den engelske folkehelsemyndigheita i ei ny risikovurdering.

Aftenposten - 30 mai 21 kl. 15:52

Ni fontener i Oslo stengt på grunn av legionella-fare

Ni fontener i Oslo er stengt fordi de er potensielle kilder til legionellasmitte..

NRK - 11 juni 21 kl. 15:48

Tar uker å fjerne legionella

Det vil ta fire til seks uker å få på plass klorbehandling mot legionellabakteriene i vannet på Kristiansund sykehus. Men allerede neste uke vil de fleste drikkevannspunktene utstyres med filter slik at vannet kan drikkes igjen. Det er fem uker siden legionellabakterien ble oppdaget og strenge restriksjoner ble innført for bruk av vannet på sykehuset.

NRK - 12 feb. 21 kl. 13:11

80 innlagde på sjukehus

Fredag var 80 koronasmitta pasientar innlagde på sjukehus i Noreg. Det er ein nedgang på to pasientar frå dagen før. 18 av pasientane får respiratorbehandling, syner oversikta til Helsedirektoratet..

NRK - 01 mars 21 kl. 14:49

Koronadødsfall på Bærum sjukehus

Bærum sjukehus har måndag bekrefta at ein person som var smitta med koronaviruset døydde på sjukehuset, melder Budstikka. Det er det 25. koronarelaterte dødsfallet på sjukehuset..

NRK - 05 mars 21 kl. 13:18

120 innlagde på sjukehus

Fredag var 120 koronasmitta pasientar innlagde på norske sjukehus. Det er ein auke på ni pasientar frå dagen før. 19 av pasientane får respiratorbehandling, syner tal frå Helsedirektoratet..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Ny smitterekord i Japan

Dagens smittetall i Japan registrerer over 10.000 tilfeller, skriver Reuters. Ifølge den japanske TV-kanalen Nippon TV er det ny rekord..

NRK - 1 time siden

94.000 uvaksinerte voksne i Oslo

Alle i Oslo skal nå ha fått et tilbud om koronavaksine. Likevel er én av fem unge voksne i Oslo ikke vaksinert, skriver Aftenposten. I alt 15 prosent av den voksne befolkningen har ikke mottatt noen doser med vaksine, skriver avisen.

NRK - 1 time siden

Mustafa Hasan vant i retten

Mustafa Hasan vant mot Utlendingsnemda i retten. Nå får han saken sin prøvd på nytt, skriver VG. I 2019 vedtok UNE at Hasan skulle bortvises fra landet, fordi moren ikke hadde vært ærlig på hvor familien kom fra.

NRK - 1 time siden

Raketter traff nær USA-ambassade

To raketter skal ha truffet i nærheten av den USAs ambassade i den irakiske hovedstaden Bagdhad. Iranske myndigheter sier at ingen er meldt skadet foreløpig, ifølge Reuters..

NRK - 1 time siden

Raketter avfyrt nær USA-ambassade

To raketter skal være avfyrt i nærheten av USAs ambassade i den irakiske hovedstaden Bagdhad. Iranske myndigheter sier at ingen er meldt skadet foreløpig, ifølge Reuters..

NRK - 1 time siden

94.000 voksne uvaksinerte i Oslo

Alle i Oslo skal nå ha fått et tilbud om koronavaksine. Likevel er én av fem unge voksne i Oslo ikke vaksinert, skriver Aftenposten. Særlig unge voksne har vaksineringsgrad..

NRK - 1 time siden

Journalsnoking ender i Høyesterett

En helsefagarbeider ble sagt opp fra Helse vest etter å ha sett i en pasientjournal uten grunn. Nå skal Høyesterett avgjøre om dette er gyldig oppsigelsesgrunn. Oppsigelsen ble kjent ugyldig i tingretten, mens Gulating lagmannsrett i april kom til motsatt resultat, skriver Rett24..

NRK - 1 time siden

Ever Given har vendt hjem

Skipet som blokkerte Suez-kanalen har vendt hjem. Konteinerskipet Ever Given, som har vært holdt tilbake i Suezkanalen siden grunnstøtingen i mars, er nå tilbake til sin hjemhavn i Rotterdam i Nederland..

NRK - 1 time siden

Person fastklemt i bil i Steinkjer

En lastebil har veltet og en person er fastklemt på Namsosvegen ved Dyrstad i Steinkjer. Nødetatene jobber med å sike skadestedet og få sjåføren ut av kjøretøyet..

NRK - 1 time siden

Fylkesvei 775 stengt etter ulykke

En trafikkulykke mellom en trailer og en bil har ført til at fylkesvei 775 er stengt. To er sendt til sykehus som følge av ulykken, som involverte fire personer. Skadeomfanget og hendelsesforløpet er foreløpig ukjent.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt