NRK > Nyheter

Onsdag, 23 Juni, 09:49

NRK - 07 mai 21 kl. 18:56

Legionella på sjukehus

Det er oppdaga legionellasmitte i vatnet på sjukehuset i Kristiansund. Det betyr at pasientane og tilsette på den eine fløya ikkje får dusje eller drikke vatnet frå kranen. Sjukehuset har sett krisestab for å handtere smitten. Legionellabakteriar kan formeire seg i vatn med lav sirkulasjon. No blir leidningsnettet skylt i høg temperatur og alle dusjhovud og slangar blir skifta.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kristiansund, Ola Hermund Grønset

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Legionella, sjukehus
NRK - 14 mai 21 kl. 15:28

Legionella på Kristiansund sjukehus

Helse Møre og Romsdal har funne bakreien leginoella i vatnprøver hjå Kristiansund sjukehus. Dei inføere no ekstratiltak ved heile sjukehuset. Tiltaka inneber mellom anna at ingen skal drikke vatn som kjem frå springen, ingen tannpuss i vann frå springvatn, ingen skal nytte dusj.

NRK - 09 mars 21 kl. 12:25

155 innlagde på sjukehus

Tysdag var 155 koronasmitta pasientar innlagde på norske sjukehus. Det er ein auke på åtte pasientar frå dagen før. Det er det høgste talet på innleggingar sidan 14.

NRK - 17 mars 21 kl. 19:49

Smitte på Ålesund sjukehus

I dag onsdag testa to tilsette positivt på Covid-19 ved Ålesund sjukehus. Personane har ikkje hatt direkte pasientkontakt og smittevegen er kjent. Ytterlegare 10 tilsette er på grunn av dette i karantene og ventekarantene.

Aftenposten - 30 mai 21 kl. 15:52

Ni fontener i Oslo stengt på grunn av legionella-fare

Ni fontener i Oslo er stengt fordi de er potensielle kilder til legionellasmitte..

NRK - 11 juni 21 kl. 15:48

Tar uker å fjerne legionella

Det vil ta fire til seks uker å få på plass klorbehandling mot legionellabakteriene i vannet på Kristiansund sykehus. Men allerede neste uke vil de fleste drikkevannspunktene utstyres med filter slik at vannet kan drikkes igjen. Det er fem uker siden legionellabakterien ble oppdaget og strenge restriksjoner ble innført for bruk av vannet på sykehuset.

NRK - 12 feb. 21 kl. 13:11

80 innlagde på sjukehus

Fredag var 80 koronasmitta pasientar innlagde på sjukehus i Noreg. Det er ein nedgang på to pasientar frå dagen før. 18 av pasientane får respiratorbehandling, syner oversikta til Helsedirektoratet..

NRK - 01 mars 21 kl. 14:49

Koronadødsfall på Bærum sjukehus

Bærum sjukehus har måndag bekrefta at ein person som var smitta med koronaviruset døydde på sjukehuset, melder Budstikka. Det er det 25. koronarelaterte dødsfallet på sjukehuset..

NRK - 05 mars 21 kl. 13:18

120 innlagde på sjukehus

Fredag var 120 koronasmitta pasientar innlagde på norske sjukehus. Det er ein auke på ni pasientar frå dagen før. 19 av pasientane får respiratorbehandling, syner tal frå Helsedirektoratet..

NRK - 05 mars 21 kl. 17:26

Éin til sjukehus etter ulykke

Frå ulykka i Malmefjorden blir éin person blir sendt til sjukehus for vidare behandling, mens den andre involverte blir sendt til legevakt for ein sjekk. Skadegraden på førstenemnde er framleis ukjent..

NRK - 06 mars 21 kl. 15:43

Lars Sponheim lagt inn på sjukehus

Statsforvaltar i Vestland, Lars Sponheim, er lagt inn på sjukehus med mild hjernebløding, melder Sogn Avis. Avdelingsdirektør Bjørg Holen i Kommunal- og moderniseringsdepartementet seier han har det bra no og at sjukmeldinga gjeld «inntil vidare»..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

OL-publikum bes unngå «high five»

Publikum på OL i Tokyo bes om å unngå å gi hverandre «high fives» eller snakke høyt under lekene, melder Reuters. Årsaken er å forhindre smittespredning..

NRK - 10 minutter siden

45 nye smittede på Nord-Jæren

Det er registrert 45 nye tilfeller av koronasmitte i kommunene på Nord-Jæren det siste døgnet. 27 av smittetilfellene er registrert i Stavanger. 19 av de smittede i Stavanger er nærkontakter, mens seks har ukjent smittevei.

NRK - 15 minutter siden

Apple Daily gir opp

Den prodemokratiske Hongkong-avisen Apple Daily gir seg, melder AFP. Forrige uke gikk myndighetene til aksjon mot avisen. Kontoer ble sperret og flere ledere pågrepet med hjemmel i den omstridte sikkerhetsloven.

NRK - 15 minutter siden

Krisemøte i Grimstad

26 ungdommer i aldersgruppen 15 til 20 år har testet positivt på koronaviruset i Grimstad. I dag møtes kriseledelsen for å vurdere tiltak..

NRK - 30 minutter siden

Kommunaltopp i Vestfold dømt

En tidligere kommunaltopp i Vestfold er dømt til ni års fengsel for voldtekt av en 13-åring og seksuelle overgrep mot samme gutt og en 15-åring. Agder lagmannsrett dømte han også for oppbevaring av overgrepsmateriale, skriver Sandefjords Blad..

NRK - 30 minutter siden

Katastrofemåling for Abbas

Palestinere flest har vendt ryggen til president Mahmoud Abbas og hans Fatah-parti og mener Hamas bør overta ledelsen, viser en ny meningsmåling. 53 prosent av de spurte mener Hamas bør styre og representere det palestinske folket, mens bare 14 prosent svarer Fatah, viser målingen som er foretatt på Vestbredden og i Gaza av Palestinian Center for Policy and Survey Research, som NTB omtaler. Professor Khalil Shikaki, som i over to tiår har ledet arbeidet med slike målinger, kaller det «et dramatisk skifte», om enn ikke uventet etter den siste krigen mellom Israel og Hamas.

NRK - 30 minutter siden

Moskva vil samarbeide om cyberkrim

Russland vil samarbeide med USA for å finne cyberkriminelle, skriver Reuters. Nyhetsbyrået siterer et annet nyhetsbyrå som heter RIA, som siterer sjefen for det russiske sikkerhetspolititiet, Alexander Bortnikov. Bortnikov sier at sikkerhetsbyrået vil følge avtalene mellom USAs president Joe Biden, og Russlands president Vladimir Putin- De diskuterte cybersikkerhet tidligere denne måneden i Sveits..

NRK - 30 minutter siden

Vei stengt på grunn av bilbrann

Fylkesvei 255 ved Fåberg kirke på Lillehammer er stengt på grunn av en bilbrann. Det opplyser vegtrafikksentralen øst på Twitter..

NRK - 45 minutter siden

Vil forby overvåkningsreklame

I en ny rapport tar Forbrukerrådet oppgjør med det de kaller «overvåkningsbasert reklame», noe de ønsker å forby, skriver NRKBeta. 55 organisasjoner i Norge og utlandet, skal sende brev til beslutningstakere om å vurdere et forbud mot overvåkningsbasert reklame. – Dette er et tydelig signal om at mennesker ikke skal bli utsatt for overvåkning for at produsenter av varer og tjenester skal drive med markedsføring, sier direktør Inger Lise Blyverket til NRK.

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke sør for Brumunddal

Politiet i Innlandet skriver på Twitter at det er meldt om en trafikkulykke på E6 like sør for Brumunddal i sørgående felt. Nødetatene er på stedet og skadeomfanget er uavklart..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt