NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 13:59

NRK - 13 jul 23 kl. 16:17

Legemiddelverket: Meldinger om bivirkninger etter slankemedisin

Europeiske legemiddelmyndigheter undersøker meldinger om alvorlige bivirkninger av slankemedisinen Ozempic. Også i Norge har det kommet noen meldinger. Legemiddelverket har mottatt mindre enn fem tilfeller om mistanke om selvskading- eller selvmordstanker etter bruk av denne medisinen i Norge, skriver Aftenposten. Legemiddelverket venter nå på utredningene som gjøres av Den europeiske legemiddelmyndigheten EMA. Undersøkelsene vil trolig pågå over flere måneder, opplyser seniorrådgiver Pernille Harg i Legemiddelverket.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ozempic, Norge, Aftenposten, Den, EMA, Pernille Harg, Legemiddelverket, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Legemiddelverket, Meldingerom , bivirkninger, etter, slankemedisin
NRK - 13 apr 23 kl. 15:13

Nesten 8.000 meldinger om alvorlige bivirkninger etter koronavaksinen

Av 61.847 meldinger om mistenkte bivirkninger etter koronavaksinasjonen, er 7818 klassifisert som alvorlige, skriver legemiddelverket i en rapport dater 11. april.

Klartale - 16 jun 23 kl. 13:30

57 meldinger til barnevernet er forsvunnet

Bergen kommune holdt en presse-konferanse mandag forrige uke. Kommunen hadde oppdaget en teknisk feil. Feilen gjorde at bekymrings-meldinger til barnevernet forsvant.

NRK - 13 nov 23 kl. 21:41

ADHD-medisin mangler over hele landet

Flere personer som har reseptbelagt ADHD-medisin, har denne høsten opplevd trøbbel med å få hentet ut det de har fått utskrevet. – Mangel på legemidlene med lisdeksamfetamin har rammet mange pasienter med ADHD. Det har vært vanskelig å få tak i legemidlene hele høsten, og Legemiddelverket vurderer mangelsituasjonen som alvorlig, sier overlege Ingrid Aas i Legemiddelverket Nettavisen.

Klartale - 11 jul 23 kl. 12:50

Meldinger fra politiet har ikke blitt lest

Meldinger med bekymringer er borte. Politiet sendte dem til kommunene. Men kommunene fikk ikke lest dem.

Aftenposten - 13 jul 23 kl. 15:25

«Slankemedisinen» koster staten 400 mill. i året. Nå kommer meldinger om bivirkninger som selvmordstanker og selvskading.

Meldinger om selvskading- og selvmordstanker har ført til undersøkelser av flere legemidler brukt for diabetes og….

E24 - 02 jul 23 kl. 22:50

Er i dialog om overvektsmedisin: – Kan ta tid

Novo Nordisk og Legemiddelverket er i dialog etter at et nytt legemiddel mot overvekt fikk avslag på refusjon. – Avhengige av at produsenten kommer på banen, sier Legemiddelverket..

NRK - 05 maj 23 kl. 13:50

Farmasiet nektes å sende medisiner i posten

Det nettbaserte apoteket Farmasiet saksøker staten fordi de blir nektet å sende reseptfrie medisiner i posten til kundene. Legemiddelverket mener at reseptfrie medisiner kan havne i feil hender om de sendes i posten. Farmasiet har i en årrekke sendt medisiner som Paracet og fluortabletter til ulåste postkasser.

Dagbladet - 28 jun 23 kl. 10:07

Slutter i Legemiddelverket

Steinar Madsen (66) går av med pensjon til høsten, og slutter dermed som medisinsk fagdirektør i Legemiddelverket..

NRK - 14 jul 23 kl. 11:58

Personer med diabetes kan miste rett til Ozempic på blå resept

Legemiddelverket sier én av tre som fikk Ozempic på blå resept i fjor, ikke oppfylte refusjonskriteriene. Nå skal forhåndsgodkjent refusjon revurderes. Diabetesforbundet er svært kritiske til at Legemiddelverket (SLV) nå vurderer å fjerne retten til Ozempic på blå resept for dem som har diabetes type 2.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

AFP: Israel trekker forhandlere ut fra Qatar etter ingen fremgang

Israelsk etterretning har vært i samtaler med qatarske meklere for å opprette en ny våpenhvile mellom Israel og Hamas. Nå skal statsminister Benjamin Netanyahu ha beordret Mossad-sjef David Barnea og hans team til å returnere fra Qatar på grunn av en «blindvei» i forhandlingene som fant sted i Doha lørdag, opplyser statsministerens kontor, ifølge The Jerusalem Post og AFP. Israel er angivelig åpen for å vurdere flere fremtidige våpenhviler i krigen på Gazastripen for å tillate løslatelse av gisler holdt av Hamas, ifølge The Jerusalem Post.

NRK - 15 minutter siden

Sverige tar til orde for atomkraft

Mer enn 20 land klimatoppmøtet ber om en tredobling av verdens kjernekraftkapasitet som en del av arbeidet med å oppnå nullutslipp innen 2050, skriver France 24. I en erklæring signert av blant annet USA, Ghana, Sverige og Japan skriver landene at atomenergi spiller en nøkkelrolle for å nå målet om karbonnøytralitet. – Vi argumenterer ikke for noen at dette absolutt kommer til å være et omfattende alternativ til alle andre energikilder, sa den amerikanske klimautsendingen John Kerry.

NRK - 45 minutter siden

Iran: To i den iranske Revolusjonsgarden er drept av israelske angrep

Statlig media i Iran melder at to soldater i den iranske Revolusjonsgarden er drept etter et israelsk angrep i Syria. Det skriver flere nyhetsbyråer. Israel har startet hundrevis av luftangrep mot sin nordlige nabo siden Syrias borgerkrig startet i 2011.

NRK - 1 time siden

Raid mot skeive klubber i Russland

Fredag kveld stormet politiet minst fire skeive klubber i Moskva, og en badstue for homofile menn. Politiet skal ha fotograferte pass og andre identitetspapirer til de som var til stede. Noen forklarte også at de skal ha måttet kle av seg.

NRK - 1 time siden

Reuters: Nye hjelpesendinger på vei til Gazastripen

De første lastebilene med nødhjelp er på vei til Gazastripen siden våpenhvilen i området kollapset, opplyser kilder i Røde Halvmåne. Det er nyhetsbyrået Reuters som har snakket med kildene i hjelpeorganisasjonen. Lastebilene skal lørdag ha passert den egyptiske siden av grenseovergangen Rafah, før de skal undersøkes.

NRK - 1 time siden

Ingen flyvninger på flyplassen i München før søndag

På grunn av det fortsatt store snøfallet vil det trolig ikke være flytrafikk før klokken 06.00 søndag, skriver flyplassen i München på sine nettsider. – Passasjerer anbefales på det sterkeste å ikke reise til flyplassen i dag og sjekke statusen til flyet med flyselskapet før de reiser til flyplassen i morgen, informerer flyplassen..

NRK - 1 time siden

Person bekreftet død etter brann i Halden

Personen som ble hentet ut fra boligen som brant i Halden ved 9-tiden lørdag er bekreftet omkommet. – Dette skal være en mann i 60-årene. Pårørende er varslet, skriver Øst politidistrikt på X..

NRK - 2 timer siden

Gult farevarsel for snø i Rogaland

Meteorologisk institutt varsler store snømengder i Rogaland det neste døgnet. I den forbindelse har de sendt ut gult farevarsel. – Fra lørdag ettermiddag til søndag formiddag ventes det rundt 10–20 centimeter snø, skriver instituttet på X.

NRK - 2 timer siden

Bevaring av skog og hav i sentrum

Statsminister Jonas Gahr Støre deltar på klimatoppmøtet i Dubai sammen med stats- og regjeringssjefer fra Brasil, Frankrike, Tonga, Ghana og Indonesia. Der fremhevet Støre viktigheten av en global innsats for å ta vare på skog og hav, skriver regjeringen i en pressemelding. – Vi når ikke klimamålene uten å ta vare på naturen.

NRK - 2 timer siden

Vatikanet oppfordrer verdens land til gjennombrudd på klimatoppmøtet

Pave Frans oppfordrer landene på FNs klimatoppmøte til å komme med et gjennombrudd som vil muliggjøre framskritt. Paven uttrykker uro knyttet til hvordan verdens land skal takle den stigende globale temperaturen. – Brødre og søstre, det er essensielt at det blir et gjennombrudd som ikke er en delvis endring av kursen, men heller en ny måte å gjøre fremskritt på sammen, sa kardinal Pietro Parolin ved Vatikanets sekretariat på klimatoppmøtet på vegne av paven lørdag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com