NRK > Nyheter

Friday, 12 August, 04:13

NRK - 05 jun 22 kl. 21:42

Lege brant pasientjournaler utendørs

En pensjonert lege fra Romerike brant natt til søndag 500-600 kilo med pasientjournaler utendørs på Fetsund, skriver Romerikes Blad. Til avisa sier politiet at legen forklarte at det var snakk om journaler som skulle makuleres. Målet var dermed å kvitte seg med dem ved å tenne på. Men da bålet var slukket, var det fremdeles mulig å lese sensitive opplysninger om medisinbruk, diagnoser og prøvesvar for navngitte pasienter. Politiet gjorde det klart at de ville anmelde legen om han ikke ordna opp.
Les mer på NRK


Les mer om:
Romerike, Fetsund, Romerikes Blad, Helsetilsynet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Lege, brant, pasientjournaler, utendørs
NRK - 05 jun 22 kl. 21:42

Lege brente pasientjournaler utendørs

En pensjonert lege fra Romerike brente natt til søndag 500-600 kilo med pasientjournaler utendørs på Fetsund, skriver Romerikes Blad. Til avisa sier politiet at legen forklarte at det var snakk om journaler som skulle makuleres. Målet var dermed å kvitte seg med dem ved å tenne på.

NRK - 11 feb 22 kl. 04:23

Italia fjerne munnbindkrav ute

Fra fredag kan italienere trekke pusten utendørs uten å måtte bruke munnbind. Tidligere i uken kunngjorde italienske myndigheter at munnbindpåbudet som gjaldt utendørs, skulle oppheves fredag. Fram til fredag gjaldt munnbindpåbudet alle steder utendørs og innendørs.

NRK - 25 jul 22 kl. 01:38

Fagforeninger ber EU-kommisjonen sette temperaturgrense for arbeid utendørs

Flere fagforeninger ba mandag EU-kommisjonen innføre en grense for hvor varmt det kan være for å utføre arbeid utendørs. Etter at tre personer omkom på jobben under hetebølgen i Madrid i forrige uke, ber Den europeiske faglige samorganisasjon (DEFS) EU-kommisjonen om å fastsette grenser for hvor varmt det kan være for å utføre arbeid utendørs. – Arbeidere er på frontlinjen mot klimakrisen hver dag og de behøver beskyttelse for å møte den økende faren fra ekstreme temperaturer, sier nestleder Claes-Mikael Stahl i DEFS.

Klartale - 24 mar 22 kl. 06:00

Per kunne levd livet som pensjonist. Isteden jobber han frivillig som lege for papirløse

Per Stensland logger seg inn på en PC på kontoret sitt. Bak ham er en undersøkelses-benk, ved enden av pulten hans en ekstra stol. Det ser ut som et hvilket som helst legekontor.

NRK - 01 jun 22 kl. 15:56

Qatar forbyr utendørsarbeid i sommer

Qatar har innført forbud mot å jobbe utendørs på dagtid i sommermånedene, i det som er et forsøk på å bedre menneskerettighetssituasjonen i landet ør fotball-VM. Qatars arbeidsdepartement varslet onsdag at forbudet gjelder fra 10.00 til 15.

NRK - 11 mar 22 kl. 21:53

Førte ikke tilsyn med blokka som brant i Drammen

Bygg der brann kan medføre store tap av menneskeliv skal registreres som «særskilte brannobjekter», men det gjaldt ikke for blokka som brant i Drammen. Derfor førte brannvesenet heller ikke tilsyn der, opplyser seksjonsleder Cecilie Aali Hornstuen hos Drammensregionen Brannvesen til Drammens Tidende. 300 personer er folkeregistrert i blokka der det brant onsdag, og etter at evakueringen var ferdig, kalte politiets innsatsleder Arne Guddal det «utrolig» at brannen ikke medførte personskader.

NRK - 05 maj 22 kl. 22:36

Lege: – Folk dør av infeksjon i Azovstal

En lege i det ukrainske militæret ber Tyrkia om hjelp til å få evakuert sivile og ukrainske soldater som er syke og såret, fra Azovstal stålverket i Mariupol . – Folk dør i hendene mine i mangel av antibiotika, forteller en lege ved basen. Det melder nettavisen Kyiv Independent..

Klartale - 29 jun 22 kl. 06:00

Nå starter en ny kamp for amerikanske kvinner

Amerikanske kvinner har hatt lov til å ta abort i over 50 år. Men nå har det endret seg. Det skjedde etter at høyesterett endret en kjennelse.

VG - 19 feb 22 kl. 18:52

Ingebrigtsen-rival tror på verdensrekord utendørs: – Fysisk er han klar

Marcin Lewandowski (34) har kjempet side om side med Jakob Ingebrigtsen (21) flere ganger. Nå håper den polske utøveren at Ingebrigtsen skal følge opp torsdagens verdensrekord innendørs med verdensrekord utendørs..

NRK - 20 apr 22 kl. 05:28

Fire millioner får igjen gå utendørs i Shanghai

Ytterligere fire millioner innbyggere i Shanghai får igjen bevege seg utendørs, da myndighetene letter på koronatiltakene i byen. Dermed får til sammen nesten 12 millioner innbyggere forlate boligen sin, sier tjenestepersonen Wang Ganyu til nyhetsbyrået AP. De fleste av Shanghais 25 millioner innbyggere har blitt nødt til å holde seg hjemme siden myndighetene innførte svært strenge smitteverntiltak etter en smitteøkning.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Elektrifisering av sokkelen kan frigjøre ny gass til EU

Elektrifisering av den norske sokkelen kan øke gasseksporten til EU med 2,5 prosent årlig, viser tall fra bransjeorganisasjonen Offshore Norge – Det har stor betydning for Europa som skriker etter gass, sier Benedicte Solaas i Offshore Norge til Klassekmapen. Hun er direktør for klima og miljø i organisasjonen og mener Norge har et ansvar for å hjelpe Europa med å sikre stabil energiforsyning. (NTB).

NRK - 1 time siden

Minst 21 demonstranter drept i Sierra Leone

Minst 21 sivile er drept i demonstrasjonene mot myndighetene i Sierra Leone de siste dagene, opplyser sykehuskilder til Reuters. I tillegg er åtte politibetjenter drept, skriver CNN. Det har vært omfattende demonstrasjoner både i hovedstaden Freetown og i en rekke byer rundt om i landet de siste dagene.

NRK - 1 time siden

Avis: FBI lette etter dokumenter om atomvåpen

FBI-agentene som ransaket hjemmet til Donald Trump, så etter dokumenter om atomvåpen, skriver The Washington Post. Ifølge avisas kilder er det dyp bekymring blant amerikanske tjenestemenn for hvilke dokumenter som kunne være i Trumps besittelse på eiendommen i Mar-a-Lago. Avisa skriver at det ikke er klart om dokumentene FBI så etter dreide seg om amerikanske atomvåpen, eller om andre staters våpenarsenal.

NRK - 2 timer siden

Mann i 60-årene funnet død etter leteaksjon

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon langs Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake etter en fisketur. Mannen ble meldt savnet av pårørende. Både redningshelikopter og frivillige mannskaper bisto politiet i søket.

NRK - 2 timer siden

Mann i 60-årene druknet i Femundselva

Det ble torsdag kveld satt i gang en leteaksjon ved Femundselva i Engerdal kommune etter en mann i 60-årene som ikke hadde kommet tilbake fra en fisketur. Mannen ble funnet i elva av politiet like før midnatt. – Det ble forsøkt HRL, men savnede er bekreftet omkommet.

NRK - 2 timer siden

Estland stenger grensen for russiske turister

Estland vil ikke lenger la russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina. Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av schengenområdet stengt for russiske turister.

NRK - 3 timer siden

Egenæs: Amnestys troverdighet har fått seg et skudd for baugen

Amnesty International Norges generalsekretær varsler intern granskning og sier at den omstridte Ukraina-rapporten hjelper russisk propaganda. John Peder Egenæs sier til Morgenbladet at han personlig skulle ønske at Amnesty hadde valgt en litt annerledes strategi i forbindelse med rapporten der de skriver at de kan dokumentere at Ukraina har brutt folkeretten i utplasseringen av militære styrker i boligstrøk og ved skoler og sykehus. Han sier blant annet at svarfristen Ukrainas forsvarsdepartement fikk var for kort og at det kan hende det ville ha vært best å dele funnene med Ukraina først, uten å gå ut offentlig med dem.

NRK - 3 timer siden

Ohio-gjerningsmannen død

En væpnet mann i skuddsikker vest troppet opp ved FBIs Cincinnati-kontor i Ohio før han flyktet fra stedet og ble drept i skuddveksling med politiet. Hendelsen fant sted torsdag morgen. Etter en innsats fra spesialagenter fra FBI flyktet den mistenkte fra stedet, opplyser etaten.

NRK - 4 timer siden

Republikanere vil ha flere svar

Republikaneren Lindsey Graham sier det fortsatt er mange spørsmål FBI og justisdepartementet må svare på om ransakelsen hos Donald Trump. Justisminister Merrick Garland bekreftet torsdag at han personlig godkjente at FBI skulle be om en ransakelsesordre. Samtidig ble det offentliggjort dokumenter i saken.

NRK - 4 timer siden

Kutter ut talkum i babypudder

Johnson & Johnson vil fra neste år stanse alt internasjonalt salg av sitt talkumbaserte babypudder. Salget ble stanset i USA og Canada for snart to år siden etter at selskapet ble dømt til å betale erstatning til fire kvinner som skal ha fått kreft i eggstokkene som følge av at det skal ha vært asbest i pulveret. – Som følge en av en gjennomgang av vår produktkatalog, har vi tatt en kommersiell avgjørelse om å gå over til å lage babypudder basert på maisstivelse, sier selskapet i en uttalelse..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com