NRK > Nyheter

Mandag, 17 Mai, 21:09

NRK - 04 mai 21 kl. 15:46

Le Pen frikjent for IS-bildedeling

Marine Le Pen, som leder det franske ytre høyre-partiet Nasjonal Samling, er frikjent for å ha delt bilder på Twitter av drap utført av ekstremistgruppa IS. Bildene ble publisert i november 2015, kort tid etter terrorangrepene i Paris. Retten i Nanterre fant at bildene ble publisert uredigert, hadde et informativt formål, var del av en politisk protest og bidro til offentlig debatt..
Les mer på NRK


Les mer om:
Le Pen, Nasjonal Samling, Twitter, IS, Paris, Nanterre, Pen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Le Pen, frikjent, for, IS-bildedeling
Klartale - 15 feb. 21 kl. 10:28

Trump ble frikjent- hva nå?

USAs tidligere president Donald Trump ble frikjent i riksrettssaken. Men etterforskningen av ham er ikke over..

NRK - 02 mars 21 kl. 12:31

Aktivister frikjent i Polen

Tre polske aktivister er frikjent fra anklager om blasfemi da de viste plakater med bilde av jomfru Maria og regnbuebakgrunn. De lagde plakatene i protest mot det de mener er fiendtlighet fra den innflytelsesrike katolske kirken mot LGBT-samfunnet..

NRK - 07 mars 21 kl. 17:17

Mor frikjent i overgrepssak

Agder lagmannsrett har frikjent ei mor som var dømt til 5,5 års fengsel for medvirkning til overgrep mot sine to døtre skriver fvn.no. Kristiansand tingrett mente hun ikke hadde grepet inn da stefaren begikk overgrep.

NRK - 08 mars 21 kl. 17:48

Idrettsprofil frikjent for vold

Tingretten har frikjent den tidligere idrettsprofilen som stod tiltalt for vold og voldtekter mot sin kone over en periode på 15 år. En enstemmig rett mener at det ikke med klar sannsynlighetsovervekt er bevist at idrettsprofilen har begått voldtekter eller mishandlet sin kone. I den 37 sider lange dommen kommer det frem at den frikjente idrettsprofilen mener konas motiv for anklagene er hevn.

NRK - 08 mars 21 kl. 19:38

Bruktbilselger frikjent i ankesak

Borgarting lagmannsrett har frikjent en bruktbilselger fra Fredrikstad for en lang rekke bedragerier og opphevet næringsforbudet han var idømt. 54-åringen ble likevel dømt til å betale drøyt 200.000 kroner i sivile erstatningskrav i åtte av sakene..

NRK - 16 mars 21 kl. 09:40

Frikjent for trusler mot rådhus

En samisk mann er frikjent i lagmannsretten for trusler mot Karasjok rådhus, ifølge Rett24. Retten mener utsagnet «mun sprengen rådhusa» ikke er «egnet til å fremkalle alvorlig frykt». De mener dette minnet om et «fyllerør» uten klart meningsinnhold..

NRK - 12 april 21 kl. 17:11

Syria brukte kjemiske våpen i 2018

Det syriske regimet brukte kjemiske våpen i et angrep mot byen Saraqeb i 2018, konkluderer Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) i en gransking. Mandagens rapport er den andre i rekken fra OPCW om bruk av kjemiske våpen i Syria..

NRK - 13 feb. 21 kl. 14:36

Frykter Le Pen, bønnfaller Macron

Frankrikes finansminister Bruno Le Maire frykter at høyrenasjonalisten Marine Le Pen vinner neste års presidentvalg. Han ber derfor president Emmanuel Macron stille til valg til en ny femårsperiode. Le Pen tapte mot sentrumspolitiker Macron i 2017..

NRK - 05 april 21 kl. 18:21

Veien åpen igjen over Haukelifjell

E134 er åpen for normal trafikk over Haukelifjell etter stenging og kolonnekjøring tidligere i dag. Veien er den eneste fjellovergangen mellom Vestlandet og Østlandet som er åpen i ettermiddag..

NRK - 08 april 21 kl. 19:01

Biden vil regulere skytevåpen

President Joe Biden foreslår å stramme inn reguleringene av hjemmebygde skytevåpen. Han vil også ha strengere regler for ekstrautstyr som holder pistoler mer stabilt. Presidenten tok også til orde for et forbud mot visse typer halvautomatiske våpen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Tre måtte bergast

Redningsskøyta "Bergen Kreds" måtte i kveld rykke ut til ein seglbåt som hadde grunnstøytt nordvest av Atløy i Sunnfjord. Tre personar blei evakuert av redningsskøyta med bistand frå redningshelikopteret frå Florø..

NRK - 10 minutter siden

Tente på paller

Politiet har fått melding om at noen har tent på paller i parken ved Sandgata og Kongens Gate. Politiet er på stedet for å undersøke hva som har skjedd..

NRK - 5 minutter siden

2700 over Marokko-grensa

Spanske myndigheter opplyser at 2.700 personer, rundt 1.000 av dem mindreårige, tok seg over grensa fra Marokko mandag.

NRK - 15 minutter siden

Ungdommar utøver vald mot politiet

Politiet skriv at ungdommar i Fredrikstad går imot politiet og utøver vald mot politiet. Dei skriv at dei er der med fleire patruljar, og at dei har fleire på veg. Fleire hundre ungdommar er aggressive.

NRK - 15 minutter siden

Beruset gutt til akuttmottaket

En overstadig beruset gutt er kjørt med ambulanse til akuttmottaket i Kristiansand. Ifølge politiet gikk gutten inn og ut av bevissthet da han ble funnet på gata av en patrulje..

NRK - 15 minutter siden

Sikre på at Hamas var i bygget

En talsmann for den israelske hæren (IDF) sier de er 100 prosent sikre på at Hamas bedrev planlegging av angrep fra mediebygget som ble bombet i Gaza by. Bygget huset blant annet det amerikanske nyhetsbyrået AP. Israels statsminister Benjamin Netanyahu har sagt at Israel har gitt USA dokumentasjon på at Hamas brukte mediebygget, men det sa USAs utenriksminister Antony Blinken mandag at han ikke hadde sett..

NRK - 30 minutter siden

Politiet løyser opp stor samling

Politiet skriv på Twitter at dei løyser opp ei stor samling av meir enn 400 ungdommar i alderen 12–20 år i Stavanger på Valuen badeplass. Mange står fram som svært rusa, og det er fleire ordensoppdrag på staden. Dei ber foreldre kontakta ungane sine og få dei heim.

NRK - 15 minutter siden

Mange unge samla i Kristiansand

Politiet skriv på Twitter at det er veldig mange ungdom i sentrum av Kristiansand. Mange er rusa, og smittevern er fråverande mange stader, skriv politiet. Dei oppmodar foreldre om å ta kontakt med borna sine og henta dei..

NRK - 30 minutter siden

Røde Kors: Reglene er krystallklare

Norges Røde Kors har kommet med en uttalelse i forbindelse med at Røde Halvmånes kontor i Gaza ble rammet av et israelsk angrep. «Krigens regler er krystallklare: Sivile er ikke lovlige mål, og hjelpearbeidere har krav på beskyttelse», skriver de..

NRK - 30 minutter siden

Demonstrasjoner i Beirut

Hundrevis av Hizbollah-tilhengere samlet seg mandag sør i Libanons hovedstad Beirut for å vise solidaritet med palestinerne på Gazastripen. – Vi står sammen med våre palestinske brødre i én kamp, for ett mål og i én front, deres raketter er våre raketter, og hvis Gud vil, er deres seier vår seier, sa Hashem Seiffeddine, som leder Hizbollahs utøvende råd..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt