NRK > Nyheter

Tirsdag, 15 Juni, 21:34

NRK - 13 mai 21 kl. 20:39

Lavrov og Blinken møtes i Reykjavik

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov møter i neste uke sin amerikanske motpart Antony Blinken i Reykjavik, der de to skal delta under et møte i Arktisk råd. Forholdet mellom USA og Russland er for tiden svært anstrengt, men de to utenriksministrene har snakket sammen på telefon og blitt enige om å møtes på sidelinjen i Reykjavik 20. mai, opplyser Kreml..
Les mer på NRK


Les mer om:
Sergej Lavrov, Antony Blinken, Reykjavik, Arktisk, USA, Russland, Kreml, Blinken

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Lavrovog , Blinken, møtesi , Reykjavik
NRK - 20 mai 21 kl. 01:01

Blinken sier USA vil samarbeide

USAs utenriksminister Antony Blinken oppfordret i møte med sin russiske kollega Sergej Lavrov i Reykjavik landene til å samarbeide om å gjøre verden tryggere. Blinken advarte derimot om at Washington vil svare på det han omtaler som «aggressive handlinger» fra Russland..

NRK - 20 mai 21 kl. 00:26

Lavrov og Blinken møttes på Island

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov sa i et møte med USAs Antony Blinken onsdag at Russland er klar til å diskutere alle saker åpent og ærlig. Møtet mellom utenriksministrene i Reykjavik er det første mellom USA og Russland siden Joe Biden ble president..

NRK - 18 mai 21 kl. 16:07

Søreide møter Lavrov og Blinken

Utanriksminister Ine Eriksen Søreide skal torsdag ha eit møte med den russiske kollegaen sin, Sergej Lavrov. I morgon har ho møte med den amerikanske utanriksministeren, Antony Blinken. Begge møta finn stad i samband med ministermøtet i Arktisk råd på Island.

NRK - 04 mai 21 kl. 06:44

Blinken kritiserer Kina

USAs utenriksminister Anthony Blinken anklager Kina for å ha begått folkemord mot den muslimske minoriteten i landet. - Vi har de siste årene vært vitne til at Kina opptrer stadig mer undertrykkende hjemme og mer aggressivt i utlandet, sier Anthony Blinken. Blinken vil delta i et toppmøte i FNs sikkerhetsråd fredag, som blir ledet av Kinas utenriksminister..

NRK - 19 mars 21 kl. 14:42

Blinken reiser til Nato-møte

USAs utenriksminister Antony Blinken reiser neste uke til Brussel for å delta på Nato-møte. Blinken skal også møte flere EU-topper mens han er i byen. Møtene bekrefter USAs forpliktelse overfor de europeiske partnerne, ifølge amerikansk UD..

NRK - 16 april 21 kl. 15:07

Blinken: – Avtale styrker forholdet

USAs utenriksminister Antony Blinken sier i en uttalelse at den nye forsvarsavtalen med Norge vil styrke sikkerhetssamarbeidet mellom landene. – Avtalen reflekterer flere tiår med tett sikkerhetspartnerskap mellom USA og Norge, sier Blinken..

NRK - 19 april 21 kl. 02:18

Blinken om Afghanistan-retrett

USAs utenriksminister Antony Blinken forsvarte søndag beslutningen om å trekke USA militært fra Afghanistan. Til TV-kanalen ABC sa Blinken at terrortrusselen nå kommer fra andre steder, og at USA må konsentrere seg om trusler som Kina og pandemien..

NRK - 03 mai 21 kl. 08:44

Blinken: Kina opptrer aggressivt

USAs utenriksminister Antony Blinken anklager Kina for å opptre stadig mer aggressivt i utlandet foran G7-møtet denne uken. Det sier Blinken i et intervju med CBS. – Kina tror at de kan og bør være et dominerende land i verden, sier han..

NRK - 07 mai 21 kl. 09:30

Blinken: – Slepp fri aktivistar

Den amerikanske utanriksministeren Antony Blinken ber Hongkong om å sette fri fire aktivistar som deltok i ei minnemarkering på Den himmelske freds plass i fjor. – USA avviser dommane mot aktivistane, skriv Blinken på Twitter..

NRK - 12 mai 21 kl. 19:40

Blinken i Netanyahu-samtale

USAs utenriksminister Antony Blinken har bedt partene i i Israel og Gaza om å de-eskalere konflikten. Det var et av budskapene da Blinken onsdag snakket med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, melder AFP. Tidligere i dag ble det kjent at USA sender en spesialutsending til Midtøsten for å møte israelske og palestinske ledere.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Nye Afghanistan-forhandlinger

Fredsforhandlingene mellom Taliban og den afghanske regjeringen ble gjenopptatt i Qatar i dag, opplyser begge sider i forhandlingene. Møtet er det første siden april. Taliban har erobret store områder i Afghanistan mens USA og Nato forbereder seg på å trekke ut de siste styrkene de kommende ukene..

NRK - 45 minutter siden

Smitte etter konsert i Sola

En av artistene i «Tina-Simply the best» har testet positivt for covid-19 etter konserter som gikk av stabelen i Sola kulturhus fredag og lørdag i forrige uke. Nå bes publikum om å teste seg. Alle de 50 besøkende har fått sms fra kommunen og bedt om å gå i ventekarantene..

NRK - 1 time siden

Ronaldo ble historisk

Cristiano Ronaldo skåret to av målene da Portugal slo Ungarn 3–0 i fotball-EM i kveld. Ronaldo har dermed skåret totalt elleve mål i EM-sluttspill og ble med det tidenes mestskårende i EM-sammenheng..

NRK - 1 time siden

NRK-redaktør ble årets redaktør

Oslo Redaktørforening kåret i dag Helje Solberg, nyhetsredaktør i NRK, til årets redaktør. «Årets redaktør har styrt skuta si støtt i korona-unntaksåret,» heter det i begrunnelsen. «Med koronanedstengningen oppsto det et meget stort behov for faktabasert journalistikk og informasjon i hele Norge.

NRK - 2 timer siden

USA passerte 600.000 koronadødsfall

I dag passerte antallet registrerte dødsfall som knyttes til koronapandemien, 600.000 i USA, viser tall fra Johns Hopkins-universitetet. USA president Joe Biden varslet i går at landet var i ferd med å nå det han omtalte som en trist milepæl.

NRK - 2 timer siden

Frankrike vil koronavaksinere barn

Frankrike vil vaksinere alle barn over 12 år i håp om å oppnå flokkimmunitet og å bremse spredningen av koronamutasjoner i landet. Målet er å oppnå at 80 prosent av befolkningen blir vaksinert, noe eksperter mener er nødvendig for å stoppe spredningen av viruset. Vaksineringen er ikke obligatorisk og trenger foreldrenes godkjenning..

NRK - 2 timer siden

Sarkozy avviste anklager

Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy møtte i dag i retten i Paris tiltalt for å ha brukt dobbelt så mye i valgkampen sin i 2012 som det lovlige maksimumsbeløpet på 22,5 millioner euro. Sarkozy avviste anklagene og sa at han ledet valgkampen politisk, men ikke var involvert i organisering og logistikk. Han nektet også for at valgkampen i 2012 var organisert i mye større skala enn i 2007.

NRK - 2 timer siden

DNA-prøver av Jan Helge Andersen

Politiet har tatt nye DNA-prøver av Jan Helge Andersen, og han skal i nye avhør i Baneheia-saken, bekrefter hans forsvarer Svein Holden til Nettavisen. – Dette var forventet, og han er innstilt på å forklare seg om det politiet ønsker å spørre om, sier Holden. Andersen ble sammen med Viggo Kristiansen dømt for drapene på to småjenter i Baneheia i Kristiansand i 2000..

NRK - 3 timer siden

Slovakisk rett opphever frifinnelse

Slovakisk høyesterett har opphevet frifinnelsen av en forretningsmann som var tiltalt for å ha bestilt drapene på journalisten Jan Kuciak og hans forlovede. Gravejournalisten var før han ble drept, i ferd med å lage en sak om forbindelsene mellom slovakiske samfunnstopper og den italienske mafiaen. Forretningsmannen Marian Kocner var tiltakt for å være hjernen bak drapene, men ble frikjent i september i fjor da dommeren menste det ikke var nok bevis.

NRK - 3 timer siden

Tilbakekaller «Opphøgde potteter»

Hoff tilbakekaller «Opphøgde potteter ekstra sprø» og «Opphøgde potteter ekstra sprø med salt og pepper» på grunn av risiko for spor av melk i produktene. Partiet med førstnevnte produkt har best før-dato 20. april 2023 og 21.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt