NRK > Nyheter

Tuesday, 16 July, 10:37

NRK - 30 maj 24 kl. 06:28

Lavrov mener vestlige F-16-donasjoner er atomsignal

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov mener de planlagte leveransene av F-16-fly til Ukraina er en «signalhandling» fra Nato på atomfeltet. Lavrov sier dette torsdag i et intervju med nyhetsbyrået Ria. – De prøver å fortelle oss at USA og Nato ikke vil stoppe for noe i Ukraina, sier Lavrov, etter å ha konstatert at kampflyene har kapasitet til å frakte atomvåpen. Allerede i fjor sommer anklaget utenriksministeren Vesten for å skape en atomtrussel mot Russland ved å planlegge å forsyne Ukraina med F-16-fly. – USA og dets Nato-følgesvenner fremkaller risiko for direkte militær konfrontasjon med Russland, noe som kan få katastrofale konsekvenser, sa Lavrov i et intervju med den russiske nettportalen Lenta.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sergej Lavrov, Ukraina, Nato, Ria, USA, Lavrov, Vesten, Russland, Lenta, Nederland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Lavrov, mener, vestlige, F-16-donasjonerer , atomsignal
NRK - 18 jan 24 kl. 11:00

Russland: – USAs tid som verdens supermakt er over

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov avskriver USA som et globalt maktsenter. – De regjerte verden i 500 år, sier Lavrov, og legger til at USA i løpet av denne perioden ikke har hatt noen konkurrenter bortsett fra Sovjetunionen. USA ble etablert som stat i 1776, altså for knapt 250 år siden.

NRK - 23 jan 24 kl. 00:47

Lavrov langer ut mot USA og Ukraina i FN

På et møte i FNs sikkerhetsråd i New York mandag avviste Russlands utenriksminister Sergej Lavrov enhver fredsplan for Ukraina som støttes av Ukraina og Vesten. Lavrov hevdet at de ukrainske styrkene er fullstendig mislykket på slagmarken og ikke er i stand til å beseire eller svekke Russland. Han sa at Russland alltid er klar for fredsforhandlinger, men at fredsplanene som er lagt fram av Ukraina og deres vestlige «herrer», bare tjener til å dekke over en fortsettelse av krigen.

Klartale - 01 mar 24 kl. 11:55

Sier Vesten forsøker å svekke Russland fra innsiden

President Vladimir Putin holdt sin årlige tale torsdag. Den handlet om hvordan det går med Russland.Han startet med å si at et stort flertall av russere støtter Russlands krig mot Ukraina.

NRK - 29 maj 24 kl. 08:41

Macron mener Ukraina må få lov til å «nøytralisere» russiske militærbaser

Frankrikes president Emmanuel Macron sier at Ukraina bør kunne bruke vestlige våpen til å angripe russiske baser som brukes til å angripe landet. – Vi mener at vi bør gi dem lov til å nøytralisere militære steder der det skytes ut raketter, steder hvorfra Ukraina blir angrepet, sa Macron under statsbesøket i Tyskland tirsdag. Han kom med uttalelsen mens han holdt en pressekonferanse med Tysklands statsminister Olaf Scholz.

NRK - 22 feb 24 kl. 16:55

Putin godkjenner bombefly etter flytur

Russlands president Vladimir Putin var torsdag på en kort flytur med et russisk strategisk bombefly. Kort etter flyturen ga Putin tommel opp til at flyene kan tas inn i luftforsvaret. Ifølge det statlige nyhetsbyrået Ria kalte han flyet «pålitelig».

NRK - 24 feb 24 kl. 10:31

Dmitrij Medvedev: – Russland vil søke hevn for vestlige sanksjoner

Russlands ekspresident og nestleder for Russlands nasjonale sikkerhetsråd, Dmitrij Medvedev, sier i sosiale medier at Russland vil søke hevn for vestlige sanksjoner. Både EU og USA har innført nye sanksjoner mot Russland i løpet av den siste uken. USA begrunnet straffetiltakene både med ønsket om å ramme krigføringen i Ukraina og regimekritikeren Aleksej Navalnyjs død i en russisk straffekoloni.

NRK - 28 maj 24 kl. 16:33

Putin advarer vestlige land mot å åpne for angrep mot russisk territorium

Russlands president Vladimir Putin advarer vestlige land med alvorlige konsekvenser dersom dr. åpner opp for å bruke vestlige våpen mot mål på russisk territorium, skriver AFP. – Denne konstante eskaleringen kan føre til alvorlige konsekvenser, sa Putin under et besøk i Usbekistan tirsdag Spesielt små land i Europa bør være klar over hva de leker med.

NRK - 19 apr 24 kl. 18:15

Lavrov: Vil fortsatt ha et russisk Ukraina

Russland er fortsatt fast bestemt på at Ukraina må bli russisk, og at Russland har rett til å styre over sin nabo, sier utenriksminister Sergej Lavrov. Han understreket at Russland ikke ønsker å angripe Nato-landene, slik han mener det påstås i Vesten. – Men hvis de vil skyve Natos grenser helt til vår grense, vet vi selvsagt hvordan vi skal hindre det i Ukraina, sa han videre.

NRK - 17 jan 24 kl. 12:11

Tass: Lavrov skal møte i FNs sikkerhetsråd neste uke

Sikkerhetsrådet holder en debatt om Midtøsten 23. januar. På spørsmål om Lavrov vil delta fysisk, svarer utenriksdepartementets talsperson Maria Zakharova «ja», melder det statlige russiske nyhetsbyrået onsdag.

NRK - 07 apr 24 kl. 09:58

Russlands utenriksminister til Kina

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov reiser til Kina mandag og tirsdag for å diskutere «en bredt spekter av saker», ifølge Kinas utenriksdepartement. Lavrov skal møte den kinesiske utenriksministeren Wang Yi. Besøket skjer samtidig som USAs finansminister Janet Yellen er i Kina.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 timer siden

WSJ. Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 15 minutter siden

Ny kartlegging av havet rundt Svalbard

Nå skal store områder av havet rundt Svalbard som ikke er kartlagt, bli dokumentert. De allerede dokumenterte områdene er fra 80-tallet, og nå skal Kartverket bruke sommersesongen til å ta nye målinger. Avdelingsdirektør i Kartverket, Gudmund Jønsson sier i en pressemelding at bedre data og sjøkart vil ivareta navigasjonssikkerheten i disse områdene.

NRK - 1 time siden

Flere drept av militante grupper i Pakistan og India

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militante opprørere. Samtidig er fire indiske soldater drept i et angrep i delstaten Jammu og Kashmir, ifølge den indiske hæren.

NRK - 1 time siden

Afghanistan: Minst 17 omkommet i bussulykke

17 personer er døde og 34 såret etter en bussulykke i Afghanistan. Det melder lokale myndigheter, ifølge AFP..

NRK - 1 time siden

USA til Israel: Uakseptabelt høye sivile tap i Gaza

USAs utenriksminister Antony Blinken har gjort det klart overfor Israel at de sivile tapene på Gazastripen er «uakseptabelt høye», melder AFP. Det israelske forsvaret har de siste dagene gjennomført flere massive angrep, blant annet mot en flyktningleir og flere FN-drevne skoler i jakten på medlemmer av toppledelsen i Hamas. Tapstallene har vært omfattende.

NRK - 1 time siden

HRW: Barn fengslet og mishandlet i El Salvador

Mer enn 1000 mindreårige er blitt fengslet under El Salvadors unntakstilstand. Mange blir pågrepet nærmest tilfeldig, ifølge Human Rights Watch (HRW). Barn er blitt dømt til flere års års fengsel, som oftest for svært uspesifikke lovbrudd og på bakgrunn av vitnemål fra politifolk som ikke kan bekreftes fra annet hold, ifølge organisasjonen.

NRK - 1 time siden

Åtte personer drept etter angrep på pakistansk militærbase

Det pakistanske militæret melder tirsdag om et angrep mot en militærbase nordvest i landet, skriver Reuters. Åtte av basens sikkerhetspersonell skal ha blitt drept under angrepet, i tillegg til ti militanter..

NRK - 2 timer siden

Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 2 timer siden

WSJ: Elon Musk vil donere 45 millioner dollar månedlig til Trump-valgkampen

Lørdag meldte Bloomberg at Elon Musk har donert «en betydelig sum» penger til en America PAC, en aksjonsgruppe som driver valgkamp for tidligere president Donald Trump. Ifølge Wall Street Journal vil Musk forplikte seg seg til å gi rundt 45 millioner dollar til aksjonsgruppen hver måned. Det tilsvarer nesten en halv milliard norske kroner.

NRK - 3 timer siden

Tyskland forbyr høyreekstremt tidskrift

Tyske myndigheter har forbudt det tyske tidskriftet Compact Magazin. Samtidig blir eiendommer tilknyttet bedriften gjennomsøkt flere steder i landet, skriver Reuters. De begrunner dette med at publiseringen er «et sentralt talerør for den høyreekstreme scenen».


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com