NRK > Nyheter

Tuesday, 28 November, 09:44

NRK - 01 jun 23 kl. 11:47

Lavest prisvekst i eurosonen på ett år

Prisene i landene som bruker euro økte mindre enn analytikerne hadde spådd. I mai var inflasjonen på 6,1 prosent, det er to prosentpoeng mindre enn ekspertene trodde. Og i måneden før var prisveksten på 7 prosent. Grunnen er lavere energipriser. Men mat, alkohol og tobakk økte med hele 12,5 prosent.
Les mer på NRK


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Lavest, prisveksti , eurosonenpå ett år
NRK - 08 feb 23 kl. 10:26

Høyre mener Vedum skaper usikkerhet

Finansminister Trygve Slagsvold Vedums (Sp) varsel om at det vil komme et oppdatert anslag for prisvekst til våren, skaper usikkerhet, mener Høyre. I praksis ber finansministeren om at det vedtatte budsjettet ikke skal følges, fremholdt Høyres Helge Orten i Stortingets spørretime i dag. – Kommuner, sykehus og andre som mottar penger, skal isteden basere seg på at de får mer midler til å dekke prisvekst.

NRK - 11 maj 23 kl. 09:24

NRK erfarer: Anslår prisvekst på 5,4 prosent i år

Regjeringen anslår en prisvekst på 5,4 prosent i 2023. Det kommer fram i revidert nasjonalbudsjett, etter det NRK erfarer. – Konsumprisveksten er vesentlig høyere enn anslått i nasjonalbudsjettet.

E24 - 31 aug 23 kl. 07:03

Dette skjer i dag: Prisvekst og mer prisvekst

I dag kommer det kvartalstall fra Adevinta og Norse Atlantic, før prisvekst i eurosonen og USA tar over (det planlagte) nyhetsbildet..

NRK - 31 mar 23 kl. 13:57

Prisveksten avtar i eurosonen

Prisveksten i eurosonen avtar, og inflasjonen har falt fra 8,5 til 6,9 prosent fra februar til mars, viser tall fra EUs statistikkbyrå. I oktober i fjor var inflasjonen i eurolandene på hele 10,6 prosent, men den har falt jevnt siden. Prisveksten på mat, alkohol og tobakk har imidlertid vært høy, hele 15,4 prosent det siste året.

NRK - 09 nov 23 kl. 05:24

Vin og snus har lavere prisvekst

Ferieturer og restaurantbesøk er noe av det som er blitt dyrest de siste årene, mens alkohol og tobakk ikke har hatt samme prisvekst. Inflasjon og dyrtid preger nyheter om nordmenns økonomiske tilstand. Men alt er ikke blitt like mye dyrere, viser en oversikt fra Statistisk sentralbyrå som Aftenposten/E24 omtaler.

NRK - 11 sep 23 kl. 11:04

EU spår tysk resesjon og svakere vekst

EU kutter vekstanslaget i eurosonen med 0,3 prosentpoeng og forventer en vekst på 0,8 prosent i år. Samtidig ventes det at året ender med resesjon i Tyskland. Det er spesielt nedgangen i tysk økonomi som gjør at det ser dårligere ut for økonomien i eurolandene enn hva det gjorde tidligere.

NRK - 23 maj 23 kl. 12:05

Veksten i eurosonen har flatet ut

Veksten i eurosonen i mai er den laveste på tre måneder. Årsaken er fall i produksjonen, ifølge sjeføkonom. Veksten i mai var på 53,3 prosent, som er noe ned fra april, da den var på 54,1 prosent.

NRK - 23 jun 23 kl. 11:38

Indeks: Veksten i eurosonen bremser

Veksten i eurosonen bremset kraftig opp i juni og er nå lavere enn på fem måneder. Det skyldes fall i industriproduksjonen, ifølge indeks. Data fra S & P-indeksen Global Flash Eurozone PMI viser en nedgang fra 52,8 i mai til 50,3 i juni.

NRK - 29 sep 23 kl. 11:06

Prisveksten i eurosonen endte på 4,3 prosent i september – laveste nivå på nesten to år

Den årlige prisveksten for eurosonen falt til 4,3 prosent i september, viser tall fra EUs statistikkbyrå. Det er det laveste nivået siden oktober 2021. Nedgangen er større enn analytikere forventer for septembertallene for de 20 landene i eurosonen.

VG - 23 mar 23 kl. 17:42

Lekkasje fra Høyre: Skattelette til de med lavest inntekt

En enstemmig resolusjonskomite i Høyre går inn for å gi skattelette til de med lavest inntekt og å lette på importvernet for å senke matvarepriser..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Påkjørselen på Solli plass: fremstilles for varetektsfengsling

Mannen som er drapssiktet etter påkjørselen ved Solli plass må møte i Oslo tingrett i ettermiddag. Der fremstilles han for varetektsfengsling. Politiet begjærer siktede fengslet i fire uker med restriksjoner.

NRK - 10 minutter siden

– Vi gjorde en alvorlig feilvurdering

Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen beklaget igjen håndteringen av saken rundt dokumentaren «Ingen elsker Bamsegutt» da hun redegjorde i Kringkastingsrådet i dag. – Vi gjorde en alvorlig feilvurdering, sier Fürst Haugen under sin redegjørelse. Hun sier at NRK jobber med en grundig gjennomgang av hva som har gått galt, og at arbeidet har høy prioritet.

NRK - 15 minutter siden

Påkjørselen på Solli plass: Siktede knytter seg til hendelsen, ifølge politiet

Mannen som er pågrepet etter påkjørselen på Solli plass har i et flere timer langt avhør hos politiet mandag, knyttet seg til hendelsen. Det skriver Oslo-politiet i en pressemelding tirsdag. Mannen nekter straffskyld etter siktelsen.

NRK - 15 minutter siden

Påkjørsel Solli plass: Siktede knytter seg til hendelsen, ifølge politiet

Mannen nekter straffskyld etter siktelsen..

NRK - 1 time siden

Russland: Amerikansk journalist holdes fengslet til 30. januar

Den amerikanske journalisten Evan Gershkovich, som sitter fengslet i Russland i påvente av en rettssak, får forlenget varetekten med to måneder. Det har en russisk domstol besluttet tirsdag, melder Reuters og AFP. Wall Street Journal-journalisten er med det fengslet frem til 30.

NRK - 30 minutter siden

Kripos: Hovedmann bak Hydro-angrep i 2019 pågrepet i Ukraina

Kripos har bistått i pågripelsen av flere medlemmer i en organisert kriminell gruppe i Ukraina. En av de pågrepne antas å være hovedmannen bak angrepet mot Hydro i 2019, skriver Kripos i en pressemelding tirsdag. – Etterforskningen har pågått i lang tid, men den har gitt bemerkelsesverdig gode resultater.

NRK - 45 minutter siden

Reuters: Har nådd inn til innesperrede gruvearbeidere i India

Redningsarbeidere har gravd seg frem til de innesperrede gruvearbeiderne i India, melder Reuters. De er med det klare til å frakte arbeiderne ut. Tidligere tirsdag sa indiske myndigheter at de bare var fem meter unna å nå igjennom til de 41 arbeiderne som har sittet innesperret i over to uker.

NRK - 45 minutter siden

Norges Bank vil la oljefondet investere i unoterte aksjer

Hovedstyret i Norges Bank har gitt en enstemmig innstilling til Finansdepartementet om å la oljefondet få investere i unoterte aksjer. Det skriver Norges Bank Investment Management (NBIM) i en pressemelding. – Det er vår vurdering at å åpne for unoterte aksjeinvesteringer nå, vil være en naturlig videreutvikling av investeringsstrategien.

NRK - 1 time siden

No er BankID tilgjengeleg på nynorsk

BankID er omsider tilgjengeleg på nynorsk, etter 20 år med drift på bokmål og engelsk. Det skriv BankID BankAxept i ei pressemelding tysdag morgon. – Det var ei glede at BankID endeleg kom på nynorsk.

NRK - 1 time siden

Digitaliseringsministeren: Personvernsopplysninger ikke håndtert godt nok i Nav

Datatilsynet vil gi Nav et rekordstort gebyr på 20 millioner kroner for brudd på personvernet. Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap) er glad for at det nå ryddes opp. – Personopplysninger skal ikke være tilgjengelig for flere enn helt nødvendig.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com