NRK > Nyheter

Wednesday, 27 September, 17:12

NRK - 01 jun 23 kl. 11:47

Lavest prisvekst i eurosonen på ett år

Prisene i landene som bruker euro økte mindre enn analytikerne hadde spådd. I mai var inflasjonen på 6,1 prosent, det er to prosentpoeng mindre enn ekspertene trodde. Og i måneden før var prisveksten på 7 prosent. Grunnen er lavere energipriser. Men mat, alkohol og tobakk økte med hele 12,5 prosent.
Les mer på NRK


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Lavest, prisveksti , eurosonenpå ett år
NRK - 08 feb 23 kl. 10:26

Høyre mener Vedum skaper usikkerhet

Finansminister Trygve Slagsvold Vedums (Sp) varsel om at det vil komme et oppdatert anslag for prisvekst til våren, skaper usikkerhet, mener Høyre. I praksis ber finansministeren om at det vedtatte budsjettet ikke skal følges, fremholdt Høyres Helge Orten i Stortingets spørretime i dag. – Kommuner, sykehus og andre som mottar penger, skal isteden basere seg på at de får mer midler til å dekke prisvekst.

NRK - 11 maj 23 kl. 09:24

NRK erfarer: Anslår prisvekst på 5,4 prosent i år

Regjeringen anslår en prisvekst på 5,4 prosent i 2023. Det kommer fram i revidert nasjonalbudsjett, etter det NRK erfarer. – Konsumprisveksten er vesentlig høyere enn anslått i nasjonalbudsjettet.

E24 - 31 aug 23 kl. 07:03

Dette skjer i dag: Prisvekst og mer prisvekst

I dag kommer det kvartalstall fra Adevinta og Norse Atlantic, før prisvekst i eurosonen og USA tar over (det planlagte) nyhetsbildet..

NRK - 31 mar 23 kl. 13:57

Prisveksten avtar i eurosonen

Prisveksten i eurosonen avtar, og inflasjonen har falt fra 8,5 til 6,9 prosent fra februar til mars, viser tall fra EUs statistikkbyrå. I oktober i fjor var inflasjonen i eurolandene på hele 10,6 prosent, men den har falt jevnt siden. Prisveksten på mat, alkohol og tobakk har imidlertid vært høy, hele 15,4 prosent det siste året.

NRK - 11 sep 23 kl. 11:04

EU spår tysk resesjon og svakere vekst

EU kutter vekstanslaget i eurosonen med 0,3 prosentpoeng og forventer en vekst på 0,8 prosent i år. Samtidig ventes det at året ender med resesjon i Tyskland. Det er spesielt nedgangen i tysk økonomi som gjør at det ser dårligere ut for økonomien i eurolandene enn hva det gjorde tidligere.

NRK - 23 maj 23 kl. 12:05

Veksten i eurosonen har flatet ut

Veksten i eurosonen i mai er den laveste på tre måneder. Årsaken er fall i produksjonen, ifølge sjeføkonom. Veksten i mai var på 53,3 prosent, som er noe ned fra april, da den var på 54,1 prosent.

NRK - 23 jun 23 kl. 11:38

Indeks: Veksten i eurosonen bremser

Veksten i eurosonen bremset kraftig opp i juni og er nå lavere enn på fem måneder. Det skyldes fall i industriproduksjonen, ifølge indeks. Data fra S & P-indeksen Global Flash Eurozone PMI viser en nedgang fra 52,8 i mai til 50,3 i juni.

VG - 23 mar 23 kl. 17:42

Lekkasje fra Høyre: Skattelette til de med lavest inntekt

En enstemmig resolusjonskomite i Høyre går inn for å gi skattelette til de med lavest inntekt og å lette på importvernet for å senke matvarepriser..

NRK - 27 apr 23 kl. 11:24

 – Forholdet er på lavest mulig nivå

Kremlin har torsdag kommentert de europeiske utvisningene av russiske diplomater den siste tiden. – Forholdet er på lavest mulig nivå, heter det i en uttalelse, ifølge Reuters. De siste dagene har både Moldova, Sverige og Norge alle utvist russiske diplomater..

NRK - 23 maj 23 kl. 14:28

Rødt: Urettferdig trygdeoppgjør

- Det går ikke an å betale regningene med prosent. Når regjeringen nå legger opp til er trygdeoppgjør med flatt prosenttillegg, betyr det at de med lavest pensjon og lavest trygd får minst. Det er urettferdig, sier Mimir Kristjansson, stortingsrepresentant for Rødt.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 3 minutter siden

Solberg ukjent med SMKs oversikt 

Tirsdag ble det kjent at Erna Solberg kunne slått opp i Aksjonærregisteret flere selskaper som ektemannen investerte i, men som Statsministerens kontor ikke hadde fått beskjed om. NRK har spurt Solberg hvorfor hun ikke fanget opp disse aksjene ved å slå opp i Aksjonærregisteret. Hun svarer skriftlig: – Sindre Finnes har opplyst at han orienterte Statsministerens kontor om hvilke aksjer han eide før tiltredelse og hvilke han valgte å beholde etter at han solgte seg ned etterkant av sitt møte med embetsverket.

NRK - 10 minutter siden

EU og USA med toppmøte i Washington i slutten av oktober

USAs president Joe Biden tar imot EU-sjefene Charles Michel og Ursula von der Leyen til toppmøte i Washington 20. oktober, sier en amerikansk tjenestemann. Det siste toppmøtet mellom EU og USA var i Brussel i juni 2021, selv om Biden var gjest under Det europeiske råds møte i mars i fjor.

NRK - 1 time siden

Mann siktet for drap i Porsgrunn i fjor er varetektsfengslet i fire uker

Mannen som denne uken ble pågrepet og siktet for drap etter at en kvinne døde av brannskader i Porsgrunn i fjor, er varetektsfengslet i fire uker. Mannen i 30-årene undergis brev- og besøksforbud og medieforbud i hele fengslingsperioden, samt fullstendig isolasjon de to første ukene. (NTB).

NRK - 1 time siden

Politiet i Agder: Varsler pressekonferanse i ettermiddag

I forbindelse med de mistenkelige dødsfallene i Vågsbygd i Kristiansand, holder Agder politidistrikt pressekonferanse klokka 18.00..

NRK - 30 minutter siden

Mann utsett for vald under skeiv konferanse på Island

Den skeive organisasjonen Samtökin`78 arrangerte denne veka ein nordisk konferanse for skeive rettar i Reykjavík. Mellom anna deltok alle dei nordiske likestillingsministrane på konferansen. I går kveld blei det meldt om ei valdshending i sentrum av Reykjavík.

NRK - 1 time siden

Sjekket ikke for kvikkleire før utbygging

Jordgrunnen der det store kvikkleirskredet på E6 i Sverige gikk natt til lørdag, ble aldri undersøkt for kvikkleire før veiutbyggingen ble satt i gang. Det viser dokumenter som den svenske avisen Dagens Nyheter har sett. Ifølge Statens geotekniska institut er det viktig å undersøke om det finner kvikkleire i områder der forutsetningene for det er til stede, før utbygginger settes i gang.

NRK - 2 timer siden

AP: Soldaten Travis King skal være i amerikanske hender

To amerikanske myndighetskilder opplyser til nyhetsbyrået AP at soldaten Travis King, som krysset grensen til Nord-Korea i juli, nå er i amerikansk varetekt. King skal ha blitt overlevert til amerikanske myndigheter i Kina. Tidligere onsdag meldte det statlige nordkoreanske nyhetsbyrået KCNA at King skulle utvises fra landet.

NRK - 2 timer siden

To personer funnet døde i Kristiansand

- To personer er bekreftet døde og saken behandles som mistenkelige dødsfall. Politiet har startet etterforskning, sier politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt i en pressemelding. Det er ambulanse og flere patruljer på stedet, i tillegg til politiets kriminalteknikere.

NRK - 2 timer siden

Irland med rekordstort kokainbeslag

En aksjon rettet mot et Panama-registert lasteskip førte til at irske myndigheter har gjort sitt største kokainbeslag noensinne. Beslaget var på 2253 kilo kokain med en anslått verdi på 157 millioner euro, omtrent 1,7 milliarder kroner. Irske soldater gikk ombord på skipet ved å fire seg ned fra helikopter etter at det nektet å følge instrukser fra myndighetene, ifølge irsk politi.

NRK - 2 timer siden

Mann pågrepet etter knivstikking i Harstad natt til onsdag

En person er pågrepet etter en voldshendelse natt til onsdag i Harstad. Den første meldingen til politiet gikk ut på at en person var blitt stukket med kniv på en adresse i Harstad-området. Gjennom natten og formiddagen har politiet arbeidet for å få kontroll på den antatte gjerningspersonen, inkludert ulike gjennomførte etterforskningsskritt, avhør og åstedsundersøkelser, skriver politiet i en pressemelding.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com