NRK > Nyheter

Friday, 22 October, 17:26

NRK - 20 sep 21 kl. 23:21

Lavaen har sakket ned

Vulkanutbruddet på kanariøya La Palma fortsetter. Lavaen beveger seg sakte mot kysten, men har sakket ned, ifølge lokale myndigheter. Mandag kveld hadde lavaen nådd omtrent halvveis til havet, og det ser ikke ut til at lavamassene vil nå kysten i løpet av mandag..
Les mer på NRK


Les mer om:
La Palma

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Lavaenhar , sakket, ned
NRK - 20 sep 21 kl. 11:30

20 hus øydelagt av vulkanutbrot

Lava frå vulkanutbrota på kanariøya La Palma har øydelagt 20 hus i byen El Paso. Den har også gått over vegar og gjort det umogleg å kome fram fleire stadar. Lavaen spreiar seg no gjennom ein busetnad i Los Llanos de Aridane, der hundrevis av hus er i faresona, ifølge ordføraren.

Aftenposten - 21 sep 21 kl. 11:50

Her velter lavaen over i bassenget. Frykter hva som kan skje om den når havet.

Flere mennesker måtte evakueres da lavaen tok nye veier etter vulkanutbruddet på kanariøya La Palma mandag..

VG - 27 sep 21 kl. 12:32

Lavaen har begynt å strømme ut fra vulkanen på La Palma igjen

Lavaen har begynt å strømme ut igjen fra vulkanen på kanariøya La Palma, etter en to timers pause tidligere på dagen..

Aftenposten - 29 sep 21 kl. 06:05

Lavaen på La Palma har nådd havet, frykt for giftgass

På La Palma har lavaen fra vulkanen nådd havet. Vitner sier det ble skapt en stor sky av gass..

E24 - 01 okt 21 kl. 10:00

PMI: Litt mindre industrioptimisme i september

Den norske industriaktiviteten er fortsatt på vei oppover, men har sakket farten. Samtidig melder leverandørene om rekordhøy leveringstid, mens flaskehalser og høye priser påvirker tilbudssiden, ifølge ferske PMI-tall fra Nima og DNB..

NRK - 18 jun 21 kl. 15:53

Vulkanutbrudd i Italia

Vulkanene Etna og Stromboli har utbrudd og lavaen strømmer nedover fjellsidene, skriver NTB. Etna ligger på øya Sicilia. Stromboli ligger på en øy med samme navn..

Aftenposten - 19 sep 21 kl. 18:14

Den har holdt seg i ro siden 1971. Nå må 1000 mennesker bort fra vulkanen.

Lavaen og røyken etterlot ingen tvil: Det smarteste var å rømme..

NRK - 20 sep 21 kl. 07:38

Tusenvis evakuerte frå vulkanutbrot

Rundt 5000 menneske evakuerte etter at vulkanen Cumbre Vieja på den spanske øya La Palma hadde utbrot søndag. Lavaen har allereie nådd nokre bustader og gjort det umogeleg å kome fram på fleire vegar. Det er 50 år sidan sist vulkanen hadde utbrot..

Klartale - 20 sep 21 kl. 08:33

Tusener må flykte fra lavaen

Vulkuanen Cumbre Vieja hadde et utbrudd søndag. Rundt 5.000 mennesker har måttet flykte.

Dagbladet - 20 sep 21 kl. 18:37

Tusen graders varme i lavaen

Evakuerer turister og innstiller fly til La Palma..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Piloter søker jobb

Flyselskapet Norse Atlantic Airways har fått mange søknader fra piloter som vil jobbe for selskapet som har hovedkontor i Arendal. Over 2300 piloter har søkt til stillinger i Oslo og London, skriver E24. Planen er at selskapet skal fly mellom Europa og USA neste år..

NRK - 3 minutter siden

Gravemaskin veltet i Eidsvoll

En person er kjørt til sykehus med ambulanse etter at en gravemaskin veltet på en privat eiendom i Doknesgutua. Politiet skriver på Twitter at føreren fremstår som alvorlig skadd..

NRK - 10 minutter siden

Sikta for drap på kona

Eigedomsarvingen Robert Durst (78), kjent frå HBO-dokumentaren «The Jinx», er sikta for å ha drepe kona si. Han vart nyleg dømd til livstid for eit anna drap. Drapssiktinga vart levert inn til ein domstol i Lewisboro i New York tysdag, stadfestar styresmaktene fredag.

NRK - 15 minutter siden

16 omkom i brann

Minst 16 menneske mista livet og ein er sakna i Russland etter at det byrja å brenne i ein fabrikk som produserte sprengstoff. Det vart først meldt 15 omkomne, men den eine tilsette som vart lagt inn på sjukehus, døde seinare av brannskadane..

NRK - 15 minutter siden

Norske studentar jobbar mykje

SSB tala frå undersøkinga Eurostudent viser at studentar i Noreg har i gjennomsnitt 19.000 kroner å rutte med i 2019. Betalt arbeid og jobbinntekter utgjer 53 prosent av dette.

NRK - 30 minutter siden

Pågriping i Mortensrud-saka

Oslo Politidistrikt har etter to veker med etterforsking arrestert ein mann som er sikta for medverknad til drapet på Hamse Hashi Adan, skriv dei i ei pressemelding..

NRK - 1 time siden

Ikkje kontakt mellom partane

Partane som meklar for å finne ei løysing på kulturstreiken, har enno ikkje sett seg ved forhandlingsbordet igjen. LO Stats forhandlingsleiar og nestleiar Lise Olsen stadfestar til NTB at det ikkje har vore noko kontakt mellom partane. LO og Spekter møtte heller ikkje kvarandre på torsdag, etter at forhandlingane onsdag ikkje førte fram.

NRK - 1 time siden

Mer enn 90 houthi-opprørere drept

Den saudiledede koalisjonen opplyser at 90 medlemmer av houthi-bevegelsen er drept nær Maarib i Jemen. Houthi-opprørere har den siste tiden innledet en offensiv mot Maarib, det siste området nord i Jemen som fortsatt kontrolleres av regjeringsstyrkene. Store deler av landets olje- og gass-beholdning holder også til i området.

NRK - 1 time siden

Dronning Elizabeth tilbake på jobb

Britenes 95 år gamle monark gjenopptok fredag sine kongelige plikter etter å ha tilbrakt onsdag kveld på sykehus, opplyser statsminister Boris Johnson. – Jeg har forstått det slik at hennes majestet har returnert til skrivepulten sin på Windsor i dette øyeblikk. Vi sender henne alle gode ønsker, sier Johnson..

NRK - 2 timer siden

To av pasientene er døde

To av pasientene som deltok i endetarmkreftstudien på Haukeland universitetssjukehus, er døde, melder VG. Pasientene ble operert og døde av medisinske komplikasjoner. Ti pasienter fikk spredning eller tilbakefall lokalt i endetarmen mens de deltok i studien, og studien er stanset som følge av dette..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt