VG > Utenriks

Monday, 29 November, 16:17

VG - 20 okt 21 kl. 18:44

Latvia varsler nedstenging med portforbud i fire uker

Latvia stenger ned landet i fire uker og blir det første i Europa som igjen tyr til harde coronatiltak..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Europa

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Latvia, varsler, nedstengingmed , portforbudi , fire, uker
NRK - 20 okt 21 kl. 18:41

Latvia varsler nedstenging

Latvia stenger ned landet i fire uker og blir det første i Europa som igjen tyr til harde koronatiltak. Latvia har nå en av de høyeste smitteratene i verden i forhold til befolkningens størrelse, melder The Guardian. Tallene kommer fra USAs senter for smittekontroll (CDC).

NRK - 19 okt 21 kl. 02:29

Ny nedstengning i Latvia

Smitteøkningen i Latvia er så stor at landet må stengte ned i nesten en måned, varsler statsministeren. Det innebærer stengning av alle butikker utenom de som selger viktige varer, og dessuten utstrakt bruk av hjemmeskole. Det blir også innført et delvis portforbud fra klokka 20 til 5 om morgenen..

NRK - 23 aug 21 kl. 19:58

Avviser nytt portforbud i Barcelona

En spansk domstol nekter Barcelona og andre katalanske byer å innføre portforbud for å få has på et smitteutbrudd. Retten mener at et krav om portforbud er uforholdsmessig siden koronasmitten har gått ned..

NRK - 05 sep 21 kl. 23:10

Kuppmakere innfører portforbud

Det er innført nasjonalt portforbud i det vestafrikanske landet Guinea etter at spesialstyrker skal ha tatt makten i et militærkupp søndag. President Alpha Condé er pågrepet og avsatt, regjeringen er oppløst og grensene og luftrommet er stengt, opplyste oberstløytnant Mamady Doumbouya på statlig tv søndag kveld. Et par timer senere meldte AFP at det er innført nasjonalt portforbud i landet..

NRK - 27 jul 21 kl. 06:43

Melbourne letter på restriksjonene

Melbourne åpner igjen tirsdag etter den siste tids nedstenging. I storbyen Sydney i New South Wales går fortsatt mot nedstenging etter fire uker med strenge restriksjoner. Tirsdag ble det registrert 172 nye smittetilfeller i delstaten.

NRK - 23 aug 21 kl. 08:03

New Zealand forlenger nedstenging

New Zealands statsminister Jacinda Ardern sier at deltautbruddet i landet fortsatt ikke har nådd toppen, og hun forlenger den nasjonale nedstengningen. – Deltavarianten tjuvstartet, og vi måtte ta igjen forspranget så raskt vi kunne. Vi tror ikke at toppen er nådd, sier statsminister Jacinda Ardern.

NRK - 30 sep 21 kl. 10:46

Tremåneders nedstenging oppheves

Etter tre måneder med nedstenging i Vietnams største by, Ho Chi Minh-byen, får nå innbyggerne igjen forlate hjemmene og samfunnskritiske butikker kan gjenåpne. Skoler og kollektivtrafikk forblir stengt, og det vil ikke være lov å møtes flere enn ti personer utendørs..

NRK - 04 nov 21 kl. 06:28

Snart slutt på Moskva-nedstenging

I Moskva lempar myndigheitene på ein delvis nedstenging, sjølv om smittetala stadig er høge. Situasjonen ved sjukehusa i byen og elles i landet har betra seg, seier ordførar Sergej Sobjanin ifølge Interfax. «Friveka» president Vladimir Putin innførte i heile landet for å hindra smittespreiing blir difor ikkje forlenga utover måndag, heiter det..

NRK - 01 jul 21 kl. 18:51

Portugal innfører portforbud

Portugal innfører portforbud mellom klokken 23.00 og 05.00 i deler av landet.

NRK - 14 jul 21 kl. 20:45

Spania gjeninnfører tiltak

Portforbud og andre smitteverntiltak gjeninnføres i deler av Spania i et forsøk på å stanse deltasmitten i landet, spesielt blant uvaksinerte unge. Det ventes at den nordøstlige regionen Catalonia onsdag vil be spanske domstoler om tillatelse til å innføre et portforbud om natten i byene hardest rammet av deltaviruset, inkludert feriefavoritten Barcelona. Naboregionen Valencia har allerede fått grønt lys for det samme..

Fler nyheter fra VG

VG - 09 nov 21 kl. 08:24

Egg ble forvekslet på prøverørsklinikk

To amerikanske babyer ble født inn i «feil» familier etter en forveksling av befruktede egg på en prøverørsklinikk. Nå havner saken i retten..

VG - 09 nov 21 kl. 02:46

Wales: Mann satt seg fast i grottesystem – reddet ut etter to døgn

En storstilt redningsaksjon lyktes mandag i å redde ut en mann som i helgen falt og skadet seg inne i et hulesystem i Wales..

VG - 08 nov 21 kl. 18:22

Irak er i høyspenn etter et attentatforsøk med droner: – Et veiskille

BEIRUT (VG) Søndag ble Iraks statsminister forsøkt likvidert – av eksplosive droner. Bevisene peker mot Iran..

VG - 08 nov 21 kl. 08:55

Vaksinepåbud vekker reaksjoner

Stadig flere europeiske land retter restriksjonene mot den uvaksinerte delen av befolkningen. Nå protesterer de uvaksinerte mot vaksinepassene..

VG - 07 nov 21 kl. 22:49

Skuelystne stimlet til for å sanke drivstoff – ble fanget i voldsom eksplosjon

Tankbilsjåføren skal ha advart folk om å holde seg unna etter kollisjonen, men mange strømmet likevel til for å sikre seg gratis drivstoff. Det endte katastrofalt..

VG - 07 nov 21 kl. 05:17

Fant levningene etter savnet tenåring nesten 40 år senere

17-årige Judith Chartier forsvant sporløst 5. juni 1982. Nå er levningene etter henne funnet..

VG - 03 nov 21 kl. 22:57

Taliban-topp drept: – Trapper opp konflikten og viser sårbarhet

Her sitter det som skal være Taliban-toppen i presidentens stol. Nå er han drept av IS. – Angrepet avdekker Talibans sårbarhet på et helt nytt nivå, mener norsk ekspert..

VG - 03 nov 21 kl. 15:06

Skjulte opptak fra Grana Padano-gård: – Tøft å se

Opptakene, som er omtalt i italienske medier, viser melkekyr som vasser i møkk, isolerte kalver og utmagrede dyr. De brukes til produksjon av en populær ost..

VG - 02 nov 21 kl. 18:33

Minister i rullestol fikk ikke delta på klimamøtet

Den israelske energiministeren fikk ikke adgang til klimatoppmøtet, da lokalet ikke var tilrettelagt for rullestolbrukere..

VG - 02 nov 21 kl. 10:09

Kabul: Eksplosjoner ved militærsykehus

Nyhetsbyrået Reuters melder at det ifølge øyenvitner er hørt to kraftige eksplosjoner i nærheten av det militære sykehuset Sardar Mohammad Daud Khan i Kabul..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt