NRK > Nyheter

Monday, 26 September, 17:37

NRK - 05 apr 22 kl. 15:52

Latvia og Estland utviser 27 russiske diplomater

Både Latvia og Estland varsler stenging av russiske konsulater og utvisning av diplomater tirsdag. – Tatt i betraktning krigsforbrytelsene som er begått av russiske styrker i Ukraina, har Latvia besluttet å stenge de russiske generalkonsulatene i Daugavpils og Liepaja, og utvise 13 russiske diplomater og ansatte, skriver utenriksminister Edgars Rinkevics på Twitter. Estland utviser 14 russiske ansatte, hvorav sju har diplomatisk status, og stenger konsulatene i Narva og Tartu, står det i en uttalelse fra det estiske utenriksdepartementet. Over 120 russiske diplomater er blitt utvist fra en rekke europeiske land i løpet av de siste dagene. I stor grad er det en reaksjon på funnene av massegraver og døde personer i Butsja, der russiske styrker anklages for å ha drept flere hundre
Les mer på NRK


Les mer om:
Latvia, Estland, Ukraina, Daugavpils, Liepaja, Edgars Rinkevics, Twitter, Narva, Tartu, Butsja, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Latviaog , Estland, utviser27 , russiske, diplomater
NRK - 18 mar 22 kl. 13:35

Latvia, Litauen og Estland utviser russiske diplomatar

Latvia, Estland og Litauen har utvist totalt ti russiske diplomatar, opplyser utanriksdepartementa i dei tre baltiske landa på fredag. Litauen utviste fire diplomatar, medan Latvia og Estland utviste tre diplomatar kvar, skriv nyheitsbyrået Reuters. Diplomatane blei utvist i eit koordinert trekk i tråd med aktivitetar som ikkje samsvarar med deira diplomatiske status.

Klartale - 01 sep 22 kl. 06:25

Latvia bygger gjerde på grensa mot Belarus

Latvia har denne uka valgt å forlenge unntaks-tilstanden på grensa til Belarus. Det er fjerde gang det skjer. Unntaks-tilstanden har vart siden august i fjor.

NRK - 12 aug 22 kl. 09:36

Estland stenger grensene for russiske turister

Estland vil ikke lenger la russiske turister slippe inn i landet. Det er en konsekvens av krigen i Ukraina. Dermed blir en populær rute inn i Europa og resten av Schengenområdet stengt for russiske turister.

NRK - 18 mar 22 kl. 13:35

Lativa, Litauen og Estland utviser russiske diplomatar

Lativa, Estland og Litauen har utvist totalt ti russiske diplomatar, opplyser utanriksdepartementa i dei tre baltiske landa på fredag. Litauen utviste fire diplomatar, medan Lativa og Estland utviste tre diplomatar kvar, skriv nyheitsbyrået Reuters. Diplomatane blei utvist i eit koordinert trekk i tråd med aktivitetar som ikkje samsvarar med deira diplomatiske status.

NRK - 19 apr 22 kl. 14:32

Russland utviser nederlandske og belgiske diplomater

Moskva utviser 15 nederlandske diplomater etter at Nederland ba 18 russiske diplomater om å reise forrige måned, opplyser det russiske utenriksdepartementet. Russland utviser også belgiske diplomater som en gjengjeldelse, sier russiske myndigheter i en separat uttalelse. Europeiske land har kastet ut flere enn 300 russiske ambassadefolk siden krigen startet i februar, ifølge Reuters.

NRK - 19 sep 22 kl. 17:51

Russiske turister får ikke lenger reise til Baltikum

Estland, Latvia og Litauen har som varslet stengt grensene for de aller fleste russere. Beslutningen ble tatt tidligere denne måneden, og mandag trådte innreiseforbudet i kraft i de baltiske landene. – Det er uakseptabelt at folk som støtter krigen, kan reise fritt rundt i verden, sa Litauens innenriksminister Agne Bilotaite.

NRK - 05 apr 22 kl. 15:36

EU utviser russiske diplomater

EU har erklært «et antall» russiske diplomater for uønskede, ifølge utenrikssjef Josep Borrell. Tidligere i dag ble det kjent at Danmark utviser 15 russiske diplomater. Like etter gikk også Sverige ut med at de vil utvise russiske diplomater.

NRK - 05 apr 22 kl. 17:11

Slovenia utviser 33 russiske diplomater

Utenriksdepartementet i Slovenia sier landet utviser 33 russiske diplomater. De følger etter flere europeiske land som Latvia, Frankrike, Danmark og Estonia som og har utvist russiske diplomater..

NRK - 29 mar 22 kl. 16:04

Nederland og Belgia utviser spionskulda russarar

Nederland utviser 17 påståtte russiske etterretningsoffiserar. Dei er skulda for spionasje, og regjeringa i Nederland seier tysdag at dei er ein trussel mot nasjonal sikkerheit, skriv Reuters. På same tid utviser Belgia 21 russiske diplomatar for spionasje.

NRK - 18 aug 22 kl. 03:42

Estlands innreisenekt for russiske turister trår i kraft

Estlands innreisenekt for russiske turister trer i kraft torsdag. Årsaken er Russlands invasjon av Ukraina. Regjeringen i Tallinn kunngjorde tidligere i uka at det ikke lenger vil bli utstedt visum til russere, og at russiske statsborgere med turist-, forretnings-, sport- eller kulturvisum ikke lenger får innreise.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Japansk diplomat fengslet i Russland

Den russiske sikkerhetstjenesten opplyser at de har fengslet en diplomat ved det japanske konsulatet i Russland, og anklaget personen for spionasje, det skriver Reuters som viser til det statlige nyhetsbyrået Ria..

NRK - 30 minutter siden

Tengs-saken er oversendt Riksadvokaten

Statsadvokaten har sendt sin innstilling i Birgitte Tengs-saken til Riksadvokaten, skriver Dagbladet. – Saken ligger nå på Riksadvokatens bord, og vi venter på en avgjørelse derfra, sier advokat Stian Kristensen til avisen. Han er forsvarer til mannen i 50-årene som siden september i fjor har vært siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995.

NRK - 15 minutter siden

Dronning Sonja overrakte dronning Margrethe Nordens språkpris

Danmarks dronning Margrethe var i Oslo mandag for å motta Nordens språkpris. Det var dronning Sonja som overrakte årets pris. – Dronning Margrethe har ved flere anledninger støttet opp under de nordiske språkene.

NRK - 30 minutter siden

Gasslekkasje nær Nord Stream 2

Det er observert en gasslekkasje sørøst for den danske øya Bornholm i Østersjøen. Lekkasjen er påvist der gassrørledningen Nord Stream 2 går. Mandag ble det meldt om et plutselig fall i trykket i gassrørledningen, som går fra Russland til Tyskland via Østersjøen.

NRK - 45 minutter siden

Kiwi fjerner rabatt på fisk

Kiwi slutter denne uken å gi kunder 15 prosent rabatt på fisk. Trumf-medlemmene har inntil nå fått avslag på både fisk og grønnsaker, men dagligvarekjeden opplyser på Facebook at ordningen fjernes..

NRK - 1 time siden

Stjørdal får bot i mobbesak

Stjørdal kommune har fått ei bot på 600.000 kroner for at de ikke greide å løse en mobbesak på en skole. En elev skal ha blitt mobba over flere år og varsla fra om dette, skriver Bladet.

NRK - 1 time siden

Siktet i Oslo-skytingen varetektsfengslet i fire uker

En av de to mennene som er pågrepet og siktet for medvirkning til Oslo-skytingen 25. juni, er varetektsfengslet i fire uker. Mannen undergis fullstendig isolasjon, og forbud mot aviser og kringkasting i to uker.

NRK - 1 time siden

Ungdommer i Bergen strømmer til helsestasjoner for å teste seg for kjønnssykdom

Helsestasjoner i Bergen rapporterer om økning i unge som tester seg for kjønnssykdommen gonoré. Bare den siste uken ble det registrert ti tilfeller. Bakgrunnen er at Helse Bergen og Bergen kommune sendte et varsku for rundt to uker siden etter en kraftig økning av gonoré blant unge helt ned i 15-årsalderen, skriver Bergensavisen.

NRK - 2 timer siden

Skredrapport klar før jul

Ekspertgruppa, som undersøker årsaken til jordskredet i Heim kommune, sier rapporten skal være klar før jul. Gruppa mener de vil ha de tekniske årsakene til hvorfor skredet gikk klar i god tid før jul, opplyser Norges Geologiske Institutt. I mars 2023 vil de også presentere hvilke tiltak som kan gjøres for å unngå lignende skred..

NRK - 1 time siden

Nordea hever boliglånsrenten

Enda en storbank varsler endring i rentene etter at styringsrenten ble satt opp forrige uke. Nordea hever boliglånsrenten med inntil 0,5 prosentpoeng. – Norges Bank har igjen hevet styringsrenten som tiltak for å dempe prisveksten.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com