NRK > Nyheter

Lørdag, 15 Mai, 01:28

NRK - 20 april 21 kl. 02:02

Laschet valgt som kanslerkandidat

Tyskland ga sentralstyret i Angela Merkels kristeligkonservative parti CDU natt til onsdag klar støtte til Armin Laschet som kandidat til forbundskansler. 77,5 prosent stemte for Laschet, mens 22,5 prosent ville ha CSUs Markus Söder..
Les mer på NRK


Les mer om:
Angela Merkels, CDU, Armin Laschet, Laschet, CSUs Markus Söder

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Laschet, valgtsom , kanslerkandidat
NRK - 20 april 21 kl. 13:25

Laschet kan bli ny forbundskansler

CDU-leder Armin Laschet blir de tyske regjeringspartienes kandidat til forbundskansler ved valget til høsten. CSU-leder Markus Söder har erkjent nederlaget. Angela Merkel går av etter 15 år som forbundskansler, hun har representert CDU..

NRK - 15 mars 21 kl. 17:00

Innrømmer dårlig koronahåndtering

Etter valgsmellene i to delstatsvalg vedgår CDUs nyvalgte leder Armin Laschet at Tysklands regjering kunne håndtert koronakrisen bedre. Angela Merkels kristeligdemokratiske CDU gikk på historiske tap i Baden-Württemberg og Rheinland-Pfalz helgen. Valgene ble av mange sett på som en vurdering av regjeringens koronainnsats..

VG - 21 april 21 kl. 18:52

Grønt skifte i Tyskland: Hun kan bli den neste Merkel

Det er verdt å merke seg navnene Armin Laschet og Annalena Baerbock. Han blir trolig Tysklands neste forbundskansler. Hun er en ny stjerne i tysk politikk..

NRK - 23 april 21 kl. 21:46

Anspent i Merkels allianse

Markus Söder, som ikke lyktes i å bli statsministerkandidat for de tyske konservative, sier han ikke er overbevist om at rivalen Armin Laschet er riktig mann. Kampen om å ta over Merkels plass har ført til strid mellom søsterpartiene CDU og CSU..

NRK - 07 mars 21 kl. 18:16

Ny fylkesleder i Oslo Frp

Peter N. Myhre er valgt til ny leder av Oslo Frp av fylkeslagets årsmøte, melder NTB. Andreas Meeg-Bentzen og Karin Stål Woldseth er valgt som nestledere, og hele ledertrioen ble enstemmig valgt ved akklamasjon etter innstilling fra valgkomiteen..

NRK - 05 feb. 21 kl. 19:22

Valgt som midlertidig statsminister

De libyske delegatene i FN-forhandlingene om landet har valgt Abdul Hamid Dbeibah som statsminister fram til valget i desember, melder AFP. Dbeibah skal lede en overgangsregjering fram til det krigsherjede landet holder valg julaften..

NRK - 12 mars 21 kl. 16:31

Valgte separatist til leder

Den katalanske regionforsamlingen har valgt Laura Borras som ny leder. Hun ble valgt av separatistpartiene som økte sitt flertall i parlamentet i valget 14. februar.

NRK - 13 mars 21 kl. 11:38

Tybring-Gjedde på førsteplass

Lørdag formiddag har Oslo Frp stemt fram Christian Tybring-Gjedde til førsteplassen til partiets stortingsliste. Jon Helgheim ble valgt til andreplassen. – Jeg vil takke for at nominasjonskomiteen har valgt meg til førsteplassen, sier Tybring-Gjedde..

NRK - 15 mars 21 kl. 01:02

Sandberg valgt for Liberalistene

Tidligere Frp-nestleder Per Sandberg er enstemmig valgt som førstekandidat for Liberalistene i Oslo ved stortingsvalget til høsten. Det ble klart under fylkesårsmøtet søndag..

E24 - 16 mars 21 kl. 09:18

Hva gjør man hvis man har valgt feil studium?

Hvordan vet man egentlig om man har valgt feil studium, og hva gjør man?.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 minutter siden

Skal ha blitt sparket i hodet

En person skal ha blitt sparket i hodet etter en slagsmål ved Sotra arena i Øygarden kommune. Vedkommende som har vært bevisstløs er tatt hånd om av ambulanse, tvitrer Vest politidistrikt..

NRK - 5 minutter siden

Flom sperret inne to personer i Lom

I Visdalen i Lom kommune har to personer blitt hentet ut av politiet etter at en flom i en elv som har gravd seg over Visdalsvegen. En bil skal stå fast på stedet. Rasfaren skal vurderes nærmere, melder politiet i Innlandet på Twitter..

NRK - 30 minutter siden

IDF: Over 200 000 uten strøm i Gaza

Ifølge Det israelske forsvaret (IDF) skal Hamas ha skutt ut flere hundre raketter mot Gazastripen, og flere av rakettene skal ha truffet høyspentledninger. Ifølge forsvaret har det ført til at over 200 000 personer i Gaza nå er uten strøm, tvitrer Det israelske forsvaret..

NRK - 45 minutter siden

Politiet avsluttet fest i Bodø

I Bodø har politiet avsluttet en fest etter at det var for mange ungdommer til stede og som har forstyrret naboer. Politiet har gitt pålegg om å holde det rolig resten av natten, skriver politiet i Nordland på Twitter..

NRK - 45 minutter siden

Brann i gapahuk i Alta

I Alta fikk politiet melding om brann i en gapahuk på baksiden av Sandfallet skole. Både politi og brann er på stedet. Skadeomfanget på gapahuken er så langt ukjent, melder politiet i Finnmark på Twitter..

NRK - 1 time siden

To barn såret i Jaffa

To arabiske barn skal ha blitt såret etter at en brannbombe ble kastet inn i huset de befant seg i Jaffa, som ligger ved utkanten av Tel Aviv, melder The Times of Israel. Begge barna, på 10 og 12 år, får medisinsk behandling. Politiet etterforsker saken..

NRK - 1 time siden

425 nye smittede i Norge

Det siste døgnet er det registrert 425 koronasmittede i Norge. Det er 18 flere enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 417 koronasmittede per dag.

NRK - 1 time siden

Brann i fyrverkerifabrikk i Sverige

Etter lynnedslag fredag kveld brøt det ut brann i et fyrverkerifabrikk i Ljungby i Sverige. Brannen resulterte i at flere fyrverkeriraketter gikk av ved fabrikken. Ingen personer skal ha kommet til skade, melder SVT..

NRK - 1 time siden

Børsoppgang i USA

Børsene i USA steg fredag og hentet inn igjen noe av det store fallet fra tidligere i uken. Industritunge Dow Jones steg 1,1 prosent. Den bredt sammensatte S&P 500-indeksen gikk opp 1,5 prosent.

NRK - 1 time siden

13 nye smittede i Porsgrunn

13 nye smittetilfeller ble registrert i Porsgrunn fredag. Flesteparten av disse har kjent smittevei og var allerede i karantene, skriver Porsgrunn kommune på sine hjemmesider..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt