NRK > Nyheter

Søndag, 25 Juli, 18:13

NRK - 20 april 21 kl. 02:02

Laschet valgt som kanslerkandidat

Tyskland ga sentralstyret i Angela Merkels kristeligkonservative parti CDU natt til onsdag klar støtte til Armin Laschet som kandidat til forbundskansler. 77,5 prosent stemte for Laschet, mens 22,5 prosent ville ha CSUs Markus Söder..
Les mer på NRK


Les mer om:
Angela Merkels, CDU, Armin Laschet, Laschet, CSUs Markus Söder

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Laschet, valgtsom , kanslerkandidat
NRK - 20 april 21 kl. 13:25

Laschet kan bli ny forbundskansler

CDU-leder Armin Laschet blir de tyske regjeringspartienes kandidat til forbundskansler ved valget til høsten. CSU-leder Markus Söder har erkjent nederlaget. Angela Merkel går av etter 15 år som forbundskansler, hun har representert CDU..

NRK - 15 mars 21 kl. 17:00

Innrømmer dårlig koronahåndtering

Etter valgsmellene i to delstatsvalg vedgår CDUs nyvalgte leder Armin Laschet at Tysklands regjering kunne håndtert koronakrisen bedre. Angela Merkels kristeligdemokratiske CDU gikk på historiske tap i Baden-Württemberg og Rheinland-Pfalz helgen. Valgene ble av mange sett på som en vurdering av regjeringens koronainnsats..

VG - 21 april 21 kl. 18:52

Grønt skifte i Tyskland: Hun kan bli den neste Merkel

Det er verdt å merke seg navnene Armin Laschet og Annalena Baerbock. Han blir trolig Tysklands neste forbundskansler. Hun er en ny stjerne i tysk politikk..

NRK - 23 april 21 kl. 21:46

Anspent i Merkels allianse

Markus Söder, som ikke lyktes i å bli statsministerkandidat for de tyske konservative, sier han ikke er overbevist om at rivalen Armin Laschet er riktig mann. Kampen om å ta over Merkels plass har ført til strid mellom søsterpartiene CDU og CSU..

NRK - 21 juni 21 kl. 16:38

Merkels etterfølger med valgprogram

Etter en lang ventetid presenterer de tyske kristendemokratene CDU sitt valgprogram. CDU ledes inn i valgkampen av Angela Merkels ettefølger som partileder, Armin Laschet. Avisen Die Zeit oppsumerer innholdet i programmet som «ingen nye skatter, mindre byråkrati, mer politi.

Aftenposten - 04 juli 21 kl. 17:00

Aftenposten mener: Stø kurs og endring samtidig for Tyskland

De grønnes kandidat er i krise. Tysklands neste kansler blir trolig konservative Armin Laschet..

NRK - 14 juli 21 kl. 13:03

Blir trolig Merkels etterfølger

Den konservative CDU-lederen Armin Laschet ligger best an til å overta som tysk statsminister etter Angela Merkel etter valget i høst. CDU og søsterpartiet CSU har de siste tre ukene ligget på 30 prosent oppslutning, en framgang fra 28 prosent for én måned siden, viser en måling fra Forsa skriver NTB..

NRK - 17 juli 21 kl. 06:27

Besøker katastrofeområde

Forbundspresident Frank-Walter Steinmeier skal besøke distriktet Rhein-Erft lørdag, som ble spesielt hardt rammet av uværet. CDU-leder Armin Laschet skal også være med, opplyser forbundspresidentens kontor til avisen Bild..

VG - 18 juli 21 kl. 13:02

Partileder lo i bakgrunnen under tale til flomrammede: – Beklager

Angela Merkels arvtager Armin Laschet ble sett leende i bakgrunnen under presidentens tale til de flomrammede. Nå beklager han..

Dagbladet - 19 juli 21 kl. 03:54

Merkels arvtaker lattermild under katastrofebesøk

Den antatte arvtakeren til Tysklands forbundskansler Angela Merkel, Armin Laschet, er havnet i hardt vær. Under en reise for å se på skadene etter flomkatastrofen, ble han avbildet mens han spøkte og lo med folk rundt seg..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Indonesia forlenger nedstenging

Indonesia har besluttet å forlenge den delvise nedstengningen av landet med en uke, men gir noen lettelser til næringslivet. Landet innførte strenge tiltak grunnet en ny smittetopp den siste tiden, som gjorde landet til episenter for koronasmitten i Asia. President Joko Widodo sier at utbruddet, som har krevd 83.

NRK - 30 minutter siden

Livlaus mann henta opp av vatn

Ein livlaus mann er funne i eit vatn i Øyangen i Ringerike. Vedkommande blei funne ved ein kano. Det blir gjort livreddande tiltak på staden, skriv Sør-aust politidistrikt på Twitter.

NRK - 30 minutter siden

Ni døde i skred nord i India

Ni personer omkom da en steinblokk raste ned over kjøretøyene deres i Nord-India, melder nyhetsbyrået ANI. Ytterligere fire personer ble skadd i ulykken i den fjellkledde delstaten Himachal Pradesh. Ifølge lokale medier var det turister fra hovedstaden New Delhi som omkom.

NRK - 30 minutter siden

Livlaus mann funne i vatn

Ein livlaus mann er funne i eit vatn i Øyangen i Rikeringe. Vedkommande blei funne ved ein kano. Naudetatane er på veg, og det blir gjort livreddande tiltak på staden, skriv Sør-aust politidistrikt på Twitter..

NRK - 45 minutter siden

Synkehull i Tønsberg

Politiet har fått melding om et synkehull i Nedre Langgate. Det er et dypt hull midt i veibanen. Kommune og veitrafikksentralen er varslet.

NRK - 45 minutter siden

Ein person frakta med luftambulanse

Ein person er frakta med luftambulanse til Ullevål universitetssjukehus etter ei utforkøyring på E16 ved Langsjøodden i Ringerike. Vedkommande betraktast som alvorleg skada. Tre personar var i bilen, opplyser Sør-Aust politidistrikt på Twitter.

NRK - 1 time siden

Torevêret bevegar seg nordaustover

– Det er fjellområda sør i Trøndelag og nord i Innlandet som får det verste torevêret no, seier Martin Granerød. Han er vakthavande meteorolog ved Meteorologisk institutt. Vêret beveger nordaustover og det ser ut som om det vil halde seg søraust for Trondheim.

NRK - 2 timer siden

Amper stemning mellom fotballfans

Det har vore eit samanstøyt mellom Vålerenga- og Lyn-supporterar utanfor Bislett stadion søndag, i forkant av første runde av cupen. Ifølge eit vitne NRK har snakka med sat Lyn-fans i alle aldrar på uteserveringa til Bislett Bad då dei plutseleg blei angripne av ei gruppe Vålerenga-fans. Det skal ha blitt kasta nødbluss og flasker mot Lyn-fansen.

NRK - 2 timer siden

VIF-supporter arrestert

– Ein risikosupporter frå VIF har slått ein supporter frå Lyn. Mannen er pågripen og blir køyrt i arrest, melder Oslo-politiet på Twitter. Den fornærma er køyrt til legevakt for sårbehandling i hovudet..

NRK - 2 timer siden

Masseslagsmål mellom fotballfans

Det har vore eit samanstøyt mellom Vålerenga- og Lyn-supportarar utanfor Bislet stadion laurdag, i forkant av første runde av cupen. Ifølge eit vitne NRK har snakket med kasta Vålerenga-fans bluss og flasker mot Lyn-fansen. Minst ein Lyn-supporter er skada.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt