NRK > Nyheter

Torsdag, 29 Juli, 09:58

NRK - 16 jan. 21 kl. 11:34

Laschet er ny partileder i CDU

Armin Laschet har vunnet kampen om å bli leder i Tysklands største parti CDU, melder AFP. Ledervalget stod mellom moderate Laschet, som har omtrent samme politiske linje som Angela Merkel, og den mer høyreorienterte Friedrich Merz..
Les mer på NRK


Les mer om:
Laschet, Tysklands, CDU, AFP, Angela Merkel, Friedrich Merz

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Lascheter ny , partilederi , CDU
NRK - 20 april 21 kl. 02:02

Laschet valgt som kanslerkandidat

Tyskland ga sentralstyret i Angela Merkels kristeligkonservative parti CDU natt til onsdag klar støtte til Armin Laschet som kandidat til forbundskansler. 77,5 prosent stemte for Laschet, mens 22,5 prosent ville ha CSUs Markus Söder..

NRK - 20 april 21 kl. 13:25

Laschet kan bli ny forbundskansler

CDU-leder Armin Laschet blir de tyske regjeringspartienes kandidat til forbundskansler ved valget til høsten. CSU-leder Markus Söder har erkjent nederlaget. Angela Merkel går av etter 15 år som forbundskansler, hun har representert CDU..

NRK - 21 juni 21 kl. 16:38

Merkels etterfølger med valgprogram

Etter en lang ventetid presenterer de tyske kristendemokratene CDU sitt valgprogram. CDU ledes inn i valgkampen av Angela Merkels ettefølger som partileder, Armin Laschet. Avisen Die Zeit oppsumerer innholdet i programmet som «ingen nye skatter, mindre byråkrati, mer politi.

E24 - 16 jan. 21 kl. 11:45

Armin Laschet kan bli Europas mektigste politiker

Angela Merkel fikk det som hun ville da sentrumsorienterte og pragmatiske Armin Laschet ble valgt til ny leder i det tyske regjeringspartiet CDU..

E24 - 16 jan. 21 kl. 11:45

CDU valgte Merkels favoritt til ny partileder

Angela Merkel fikk det som hun ville da sentrumsorienterte og pragmatiske Armin Laschet ble valgt til ny leder i det tyske regjeringspartiet CDU..

NRK - 14 juli 21 kl. 13:03

Blir trolig Merkels etterfølger

Den konservative CDU-lederen Armin Laschet ligger best an til å overta som tysk statsminister etter Angela Merkel etter valget i høst. CDU og søsterpartiet CSU har de siste tre ukene ligget på 30 prosent oppslutning, en framgang fra 28 prosent for én måned siden, viser en måling fra Forsa skriver NTB..

NRK - 31 mars 21 kl. 07:18

CDU med dårlige målinger

Det tyske regjeringspartiet CDU sliter med dårlige målinger, melder TT. Siden mars 2020 har unionen CDU/CSU mistet støtte fra hver tredje velger, viser snittet av flere meningsmålinger. Forbundskansler Angela Merkel har varslet at hun gir seg som partileder etter valget i høst..

Aftenposten - 16 jan. 21 kl. 12:59

Pragmatiker og sentrumsorientert: Han overtar arven etter Angela Merkel

Armin Laschet er valgt til ny partileder i det tyske regjeringspartiet CDU..

NRK - 15 mars 21 kl. 17:00

Innrømmer dårlig koronahåndtering

Etter valgsmellene i to delstatsvalg vedgår CDUs nyvalgte leder Armin Laschet at Tysklands regjering kunne håndtert koronakrisen bedre. Angela Merkels kristeligdemokratiske CDU gikk på historiske tap i Baden-Württemberg og Rheinland-Pfalz helgen. Valgene ble av mange sett på som en vurdering av regjeringens koronainnsats..

NRK - 23 april 21 kl. 21:46

Anspent i Merkels allianse

Markus Söder, som ikke lyktes i å bli statsministerkandidat for de tyske konservative, sier han ikke er overbevist om at rivalen Armin Laschet er riktig mann. Kampen om å ta over Merkels plass har ført til strid mellom søsterpartiene CDU og CSU..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Raketter traff nær USA-ambassade

To raketter skal ha truffet i nærheten av den USAs ambassade i den irakiske hovedstaden Bagdhad. Iranske myndigheter sier at ingen er meldt skadet foreløpig, ifølge Reuters..

NRK - 15 minutter siden

Raketter avfyrt nær USA-ambassade

To raketter skal være avfyrt i nærheten av USAs ambassade i den irakiske hovedstaden Bagdhad. Iranske myndigheter sier at ingen er meldt skadet foreløpig, ifølge Reuters..

NRK - 30 minutter siden

94.000 voksne uvaksinerte i Oslo

Alle i Oslo skal nå ha fått et tilbud om koronavaksine. Likevel er én av fem unge voksne i Oslo ikke vaksinert, skriver Aftenposten. Særlig unge voksne har vaksineringsgrad..

NRK - 30 minutter siden

Journalsnoking ender i Høyesterett

En helsefagarbeider ble sagt opp fra Helse vest etter å ha sett i en pasientjournal uten grunn. Nå skal Høyesterett avgjøre om dette er gyldig oppsigelsesgrunn. Oppsigelsen ble kjent ugyldig i tingretten, mens Gulating lagmannsrett i april kom til motsatt resultat, skriver Rett24..

NRK - 30 minutter siden

Ever Given har vendt hjem

Skipet som blokkerte Suez-kanalen har vendt hjem. Konteinerskipet Ever Given, som har vært holdt tilbake i Suezkanalen siden grunnstøtingen i mars, er nå tilbake til sin hjemhavn i Rotterdam i Nederland..

NRK - 45 minutter siden

Person fastklemt i bil i Steinkjer

En lastebil har veltet og en person er fastklemt på Namsosvegen ved Dyrstad i Steinkjer. Nødetatene jobber med å sike skadestedet og få sjåføren ut av kjøretøyet..

NRK - 1 time siden

Fylkesvei 775 stengt etter ulykke

En trafikkulykke mellom en trailer og en bil har ført til at fylkesvei 775 er stengt. To er sendt til sykehus som følge av ulykken, som involverte fire personer. Skadeomfanget og hendelsesforløpet er foreløpig ukjent.

NRK - 1 time siden

Kraftig styrtregn til Østlandet

Torsdag kan bli den våteste dagen i flere deler av landet. I Vestfold og Østfold er det utstedt oransje farevarsel på styrtregn. – Det er observert svært kraftig styrtregn i kyststrøkene i Ytre Oslofjord og det er sendt ut oransje varsel, melder Meteorologisk institutt på Twitter i 8-tiden torsdag.

NRK - 1 time siden

To til sykehus etter ulykke

Fire personer er involvert i trafikkulykken med en trailer og en personbil i Grong. To av dem sendes til sykehus. – Skadeomfang og hendelsesforløp foreløpig ukjent, skriver politiet på Twitter..

NRK - 1 time siden

Tsunamivarsel etter jordskjelv

Det er sendt ut tsunamivarsel for store deler av Stillehavet etter et kraftig jordskjelv på vestkysen av Alaska. Amerikanske myndigheter advarer om en at en tsunamibølge blant annet kan berøre Guam, som ligger tusenvis av kilometer unna. Skjelvet målte 8,2 og berørte et område i Alaska med lite folk, men det fins flere små samfunn langs kysten..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt