NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 22:28

NRK - 16 jun 21 kl. 11:01

Lanserer plan for sirkulær økonomi

Regjeringen la i dag fram sin strategi for sirkulær økonomi. – Med denne strategien setter regjeringen i gang en ryddesjau, for å rydde plass for nye utfordringer og tanker. Det skal vi gjøre i Norge, og i samarbeidet inn mot EU, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn. En omlegging fra lineær til sirkulær økonomi innebærer at Norge skal bevege seg bort fra «bruk og kast»– og over til gjenbruk og ombruk. Rotevatn sier regjeringen har satt sammen et utvalg som skal se på hvordan skatter og avgifter kan fremme gjenbruk og sikre en mer sirkulær økonomi.
Les mer på NRK


Les mer om:
Norge, EU, Sveinung Rotevatn, Nederland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Lanserer, plan, for, sirkulær, økonomi
Klartale - 07 okt 23 kl. 06:00

Hvem får prisen i år?

– Prisen betyr mye for de som er nominerte, sier Kari Helene Partapuoli til Klar Tale.Hun snakker om Jenteprisen. Plan International Norge deler ut prisen.

NRK - 14 jun 21 kl. 14:21

Strategi for sirkulær økonomi

Regjeringen legger fram sin strategi for sirkulær økonomi onsdag 16. juni. I forbindelse med lanseringen av strategien vil klima- og miljøministeren også besøke Rec Solar på Herøya kl.

E24 - 16 jun 21 kl. 09:58

Vurderer skatte- og avgiftsgrep for sirkulærøkonomi

Onsdag legger regjeringen frem en fersk strategi for sirkulærøkonomi. Den vil sette ned et utvalg som skal vurdere økonomiske virkemidler..

E24 - 09 sep 21 kl. 14:38

Vi mangler målesystemene som kan dra sirkulærøkonomien videre

Skal vi få materialer og ferdigvarer til å vare lenger – selve målet med sirkulærøkonomien – må vi kunne måle om vi er på rett vei. Da trengs indikatorer, men det skriver regjeringen lite om..

E24 - 04 nov 21 kl. 18:24

Statlige ledere må ta større ansvar for å få i gang sirkulærøkonomien

En sirkulær fremtid krever politisk vilje, handling og ansvar fra både private og offentlige aktører..

Klartale - 11 okt 22 kl. 07:00

Dyrefôr kan bli mat til mennesker

Rundt en tredel av all kornproduksjon i verden går til å mate dyr. Dyrene igjen blir til mat for mennesker. Forskere vil at mer at det som går til dyrefôr går til mennesker i stedet.

NRK - 08 jan 23 kl. 21:35

Vestre vil endre brukthandelloven

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) er i gang med å se på den utdaterte brukthandelloven for å legge bedre til rette for brukthandel, reparasjon og utlån. Det haster med å omstille samfunnet i en mer bærekraftig retning, understreker Vestre overfor Nationen. Regjeringen vil i året som kommer prioriterer å legge til rette for mer utlån, reparasjoner og brukthandel for både privatpersoner og bedrifter, ifølge Vestre.

NRK - 18 jul 23 kl. 05:29

Advarer mot kasting av spraybokser

Ikke kast brukte spraybokser i restavfallet eller i dunken for glass- og metallemballasje! Det er renholdsselskapet Sirkula som kommer med denne oppfordringen. Spraybokser som kastes på feil sted kan eksplodere, starte branner og spre miljøgifter.

NRK - 05 jul 23 kl. 15:27

EU lanserer nye tiltak for tekstilindustrien

EU-kommisjonen vil få bukt med den enorme mengden tekstilavfall. De lanserer nå tiltak for en mer sirkulær klesproduksjon. Hvert år produserer EU-landene 5,2 millioner tonn tekstilavfall, og kun en brøkdel blir gjenvunnet.

E24 - 09 apr 21 kl. 12:11

Oljemilliarder på havvind, batterirevolusjon og en robot som plukker vindruer

I vår nye kronikkserie i E24 har vi spurt utvalgte gjesteskribenter hva som blir det viktigste i det grønne skiftet. Nina Jensen, Siri Kalvig og Ida Pernille Haltebrekke trekker frem forretningsmulighetene, rød hydrogen og sirkulærøkonomi. Denne uken er det solcelle-gründer Andreas Torsheim sin tur.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekka

Det pågår evakuering frå store delar av området kring rekkehuset som står i brann på Frekhaug utanfor Bergen. Politiet seier til NRK at dei ikkje har fått melding om at nokon er sakna. – Det me veit er at det er full fyr i eit rekkehus.

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekkebustaden

På X melder politiet at det er full overtenning og mykje tjukk røyk i området, og at vert jobba med å evakuera rekkehuset og dei ander bustadane i rekka. 110 Vest melder på X at det er sendt ut store ressursar frå to ulike brannstasjonar..

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus i Bergen – mogleg spreiingsfare

Det brenn i eit rekkehus på Frekhaug i Bergen, og det kan vera fare for spreiing til dei andre bustadane i rekka, melder politiet på X. Naudetatane har rykka ut..

NRK - 1 time siden

Haaretz: Rakettåtak mot Tel Aviv

Hamas hevdar dei har gjennomført eit rakettåtak mot Tel Aviv. Det israleske forsvaret (IDF) melder på X at fleire rakettalarmar over heile sentral-Israel har gått, inkludert storbyen Tel Aviv. Ein talsperson for IDF fortel på X at rakettskjolda i byen Iron Dome slo ut fleire av rakettane..

NRK - 1 time siden

Tidlegare gislar ber om å få henta ut dei siste gislane

Fleire av dei lauslatne gislane som Hamas tok 7. oktober samla seg i kveld i Tel Aviv. Både gislar og pårørande møtte opp på det israelske forsvaret sitt hovudkvarter i Tel Aviv.

NRK - 1 time siden

Over 1000 husstander uten strøm etter trafobrann i Sande

Mange husstander har mistet strømmen etter at det lørdag kveld brant i en trafostasjon i Sande i Vestfold. Politiet opplyste klokken 20.21 på X/Twitter at de hadde rykket ut til meldinger om røykutvikling fra en trafo i Meieribakken i Sande.

NRK - 1 time siden

Netanyahu: – Bakkeoperasjonen er nødvendig

Under lørdagens pressekonferanse seier Israels statsminister Benjamin Netanyahu at krigen held på fram til alle «måla våre er oppnådde.» – Bakkeoperasjonen er nødvendig for å oppnå måla våre, nemleg å få tilbake gislane og eliminera Hamas. Under pressekonferansen las han opp fleire av namna til dei gislane som til nå har vorte sloppne fri.

NRK - 2 timer siden

Al Jazeera: Hamas sier de siste gislene er tilknyttet det israelske militære

Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang. Denne beslutningen er endelig.

NRK - 2 timer siden

Røykutvikling i leilegheitskompleks i Haugesund – under kontroll

Innsatsleiar melder om kontroll på staden etter meldingar om røykutvikling i eit leilegheitskompleks i Strandgata i Haugesund. Evakuering pågår, skeriv politiet på X. Det skal vera snakk om eit leilegheitskompleks med butikkar i fyrste etasje og bustadar i dei øvre etasjane, opplyser vaktleiar Svein Nesse ved Rogaland brann og redning.

NRK - 2 timer siden

Al Jazeera: Hamas vil ikke løslate flere gisler før krigen er over

Hamas vil ikke løslate flere gisler i bytte mot fanger i Israel før krigen i Gaza er over, sier en Hamas-leder til Al Jazeera. Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com