NRK > Nyheter

Saturday, 13 August, 07:33

NRK - 26 jun 22 kl. 19:24

Landemerke i Berlin i regnbuens farger i solidaritet med ofrene for angrepet i Oslo

Etter masseskytingen i Oslo natt til lørdag, blir Brandenburger Tor i Berlin badet i regnbuens farger søndag kveld. – Vår medfølelse går til innbyggerne i Oslo som ble ofre for et homofobisk og homofiendtlig terrorangrep, sa Berlins ordfører Franziska Giffey (SPD) ifølge den lokale kringkasteren RBB24. Ordføreren sier at som regnbuehovedstad står Berlin side om side med innbyggerne i Oslo og hele Norge, som er i sorg. – Vi vil alltid kjempe for frihet og stå opp mot fiender av demokratiet og våre verdier, sa Giffey. Brandenburger Tor vil være opplyst i regnbuefarger fra 22-tiden søndag kveld.
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslo, Brandenburger Tor, Berlin, Berlins, Franziska Giffey, SPD, RBB24, Norge, Giffey, Tor, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Landemerkei , Berlini , regnbuens, fargeri , solidaritetmed , ofrene for angrepet i Oslo
Aftenposten - 28 jul 22 kl. 22:39

Snart males gater og torg i Oslo i regnbuens farger

Gater og torg i Oslo kan bli malt i regnbuens farger etter skyteepisoden i juni. Først ut er gaten utenfor London pub..

NRK - 27 jun 22 kl. 09:26

Berlin markerte skytingen i Oslo

Brandenburger Tor ble søndag kveld lyst opp i regnbuens farger i solidaritet med ofrene for skytingen i Oslo. Senatskansleriet i Berlin har delt et bilde av dette på sin Twitter-konto og uttrykker sin sympati med ofrene for skytingen..

NRK - 02 mar 22 kl. 23:05

Tana bru lyssatt i ukrainske farger

Onsdag kveld ble Tana bru i Finnmark lyssatt i de ukrainske farger for å markere solidaritet med Ukraina og motstand mot krigen. – Det er veldig viktig for befolkningen i Tana å markere sin solidaritet med Ukraina. Lyssettingen av vårt stolte landemerke Tana bru, vil være et synlig uttrykk for det vi føler og tenker akkurat nå, sier Pedersen.

Klartale - 12 jul 22 kl. 09:06

Nasa har publisert første bilde med farger fra romteleskop

Tirsdag fikk vi se det første bildet med farger fra James Webb-teleskopet. Teleskopet skal ta bilder av verdensrommet. Og har erstattet det gamle, som het Hubble.

NRK - 08 jun 22 kl. 15:46

Reuters: Berlin-sjåføren kjørte inn i skoleklasse

En ikke navngitt politiker i Berlin hevder, ifølge Reuters, at sjåføren skal ha kjørt inn i en gruppe skolebarn onsdag formiddag, hvor læreren deres ble drept. Hendelsen fant sted i et populært shoppingområde i Charlottenburg i Berlin onsdag formiddag. Ifølge den tyske avisen Bild, la sjåføren igjen et tilståelsesbrev i bilen, som ble funnet etter hendelsen.

NRK - 20 maj 22 kl. 03:34

Trondheim kjøper regnbueflagg

Trondheim kommune skal kjøpe regnbueflagg til en halv million kroner, vedtok bystyret torsdag kveld. Alle skoler, helse- og velferdssenter og kulturhus som har flaggstang, får flagg i regnbuens farger, mens 117 barnehager får balkongflagg, skriver Adresseavisen..

NRK - 25 jun 22 kl. 15:02

Støre: – Igjen er Norge rammet av et brutalt angrep mot uskyldige mennesker. 

– Denne dagen skulle vi feire kjærligheten og farge gatene i regnbuens farger. I steden er vi fulle av sorg. Igjen er Norge rammet av et brutalt angrep mot uskyldige mennesker.

VG - 25 jun 22 kl. 23:41

På innsiden av London Pub: – Panikk og kaos

Fredag kveld var dansegulvet på London Pub fullt av mennesker. Discolysene blinket i alle regnbuens farger. Gjennom mengden hørtes plutselig et høyt smell..

NRK - 08 maj 22 kl. 17:12

Tysk politi fant mulig brannbombe i blokk som huser russiske journalister

Politiet i Berlin meldte lørdag at de hadde ødelagt en gjenstand funnet i et bygg som huser journalister fra et russisk nyhetsbyrå. Politiet skal ha blitt tilkalt til adressen etter at en tom ølflaske ble kastet gjennom et vindu på bygget. Bomben skal ha blitt funnet etter et påfølgende søk, forteller den russiske ambassade i Berlin.

E24 - 27 feb 22 kl. 09:42

Fargegründeren

Dagny Thurmann-Moe leste faglitteratur om farger og interiør allerede som tenåring. Likevel kom hun langt i en helt annen karriere, før farger ble jobben hennes..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Mann med stort sår i halsen

Politiet har fått melding om ein mann med eit stort sår i halsen i Trondheim, skriv politiet i Trøndelag på Twitter. Naudetatane er på veg. Mannen skal vera bevisst..

NRK - 45 minutter siden

Mekling sju timer på overtid

Meklingen mellom Norsk Industri og arbeidstakerorganisasjonen Industri Energi om oppgjøret for prosessindustrien fortsetter på overtid på sjuende timen lørdag. Meklingsfristen om elektrokjemisk overenskomst gikk ut ved midnatt, men klokken 6.45 lørdag morgen pågår meklingen fortsatt.

NRK - 1 time siden

Ingen har mistet livet på firefelts motorvei i år

En oversikt fra Aftenposten viser at ingen har mistet livet på veiene som har de høyeste fartsgrense i Norge. Per 12. august i år har 82 personer mistet livet i ulykker langs norske veier.

NRK - 1 time siden

Nord-Korea fjerner munnbindpåbud

Nord-Korea har fjernet munnbindpåbudet og lettet på også andre koronarestriksjoner, melder landets statlige nyhetsbyrå KCNA. Tiltakene omfatter hele landet, bortsett fra grenseområdene, der restriksjonene fortsatt opprettholdes. Folk med symptomer på luftveissykdommer anbefales dessuten å bruke munnbind.

NRK - 2 timer siden

Bankenes innskuddsmarginer har økt

Mens lånerenten går til værs, står kundenes innskuddsrente nærmest på stedet hvil, skriver Dagens Næringsliv. Siden i fjor høst har innskuddsrentene økt med 0,2 prosentpoeng, mens boliglånsrentene har økt med rundt 0,5 prosentpoeng, ifølge Statistisk sentralbyrå. (NTB).

NRK - 4 timer siden

Russlands økonomi falt 4 prosent

Russlands bruttonasjonalprodukt (BNP) falt 4 prosent i årets andre kvartal, sammenlignet med tilsvarende kvartal i fjor, ifølge offisielle tall. Tallene fra landets statistiske sentralbyrå Rosstat omfatter det første fulle kvartalet etter at Russland gikk inn i Ukraina med soldater. (NTB).

NRK - 4 timer siden

Alvorlig skadet etter sykkelulykke

En syklist er sendt til Ullevål sykehus med alvorlige skader etter en trafikkulykke på Vettre i Asker fredag kveld. Personen ble funnet i Granbakken like før midnatt fredag kveld. Det er uklart hva som har skjedd.

NRK - 6 timer siden

Salman Rushdie ligger på respirator

Forfatteren Salman Rushdie som ble knivstukket i New York fredag ligger på respirator og vil trolig miste et øye. Det opplyser agenten hans, ifølge nyhetsbyrået Reuters. – Nyhetene er ikke gode.

NRK - 7 timer siden

Mekling på overtid i prosessindustri-oppgjøret

Meklingen mellom Norsk Industri og Industri Energi om oppgjøret for prosessindustrien fortsetter på overtid. Det opplyste riksmekler Mats Ruland til NRK, kort tid etter at meklingsfristen gikk ut ved midnatt natt til lørdag. Dersom brudd blir det streik fra mandag morgen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com