NRK > Nyheter

Saturday, 03 December, 23:29

NRK - 28 sep 22 kl. 14:37

Lakseselskapa rasar på børsen

Regjeringa sitt varsel om innføring av grunnrenteskatt på havbruk, har skapt sjokkbølger på Oslo Børs i dag. Sjømatindeksen er i skrivande stund ned 18 prosent sidan børsopning. Slik er situasjonen for dei største lakseaksjane akkurat no: • Salmar er ned 26,72 prosent • Grieg Seafood har falt 24,59 prosent • Mowi har falt 15,7 prosent • Lerøy Seafood har falt 21,92 prosent • Austevoll Seafood er ned 18,90 prosent.
Les mer på NRK


Les mer om:
Oslo Børs, Seafood

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Lakseselskapa, rasar, børsen
NRK - 05 jul 22 kl. 09:32

SAS faller på børsen

Flyselskapet SAS faller 8,75 prosent på børsen ved åpningstider tirsdag etter nyhetene om pilotstreik og at selskapet søker konkursbeskyttelse i USA. Det kriserammede selskapet er notert på børsen i Stockholm, der børsen ellers har åpnet positivt tirsdag med en oppgang på 0,88 prosent. På den annen side stiger SAS-konkurrenten Norwegian kraftig med 4,30 prosent ved åpningstider på Oslo Børs.

NRK - 10 okt 22 kl. 04:15

Nedgang på børsen i Hongkong

Verdien av aksjene på Hongkong-børsen falt fra start da ukens første handelsdag var i gang mandag. Hang Seng-indeksen falt 1,64 prosent i åpningshandelen mandag. Utviklingen på de kinesiske fastlandsbørsene var derimot nærmest flat.

NRK - 25 jul 22 kl. 10:31

Børsene i Asia startet uken i rødt

Børsen i Tokyo åpnet uka med nedgang da handelen ble avsluttet mandag. Nikkei-indeksen endte ned 0,8 prosent. Nedgangen i Japan fulgte trenden fra de amerikanske børsene ved stengetid fredag.

E24 - 27 okt 22 kl. 05:45

Tek-rekylen på Hongkong-børsen fortsetter

For andre dag på rad klatrer børsen i Hongkong, etter det brutale fallet i starten av uken. Teknologiaksjer drar børsen opp..

NRK - 15 nov 22 kl. 05:27

Hongkong-børsen opp 3 prosent

Hongkong-børsen stiger 3,6 prosent i morgenhandelen. Investorer reagerer positivt på lettelser i koronarestriksjoner i Kina og på samtaler mellom Kina og USA. Også hovedindeksene på de to kinesiske fastlandsbørsene gikk opp i morgentimene tirsdag.

NRK - Igår: 09:44

Nedgang på Børsen fra start

Oslo Børs faller fra start. Like etter åpning er hovedindeksen ned 0,8 prosent. Etter at børsen har vært åpen i femten minutter ligger Hovedindeksen på 1208,12 poeng, og børsen har falt 1,2 prosent.

Klartale - 13 maj 22 kl. 12:14

Tror vi må rasjonere vegetabilsk olje i Norge

Danmark og flere andre land har innført rasjonering på vegetabilske oljer. Ole Robert Reitan sier til avisa Børsen at vi må forvente at det samme skjer i Norge.Reitan er konsernsjef for Reitan Retail.

NRK - 19 maj 22 kl. 08:29

Børsene i Asia faller etter ras i USA

De toneangivende børsindeksene i Asia gikk ned torsdag, dagen etter at aksjehandelen i New York endte med et kraftig fall. På Tokyo-børsen var hovedindeksen Nikkei 225 ned 1,9 prosent ved stenging, mens den bredere Topix-indeksen falt 1,3 prosent. Nyheter fra USA, samt Japans handelsunderskudd, bidro til å presse indeksene ned.

NRK - 27 maj 22 kl. 04:55

Oppgang på børsen i Hongkong

Stor oppgang i teknologisektoren tok hovedindeksen Hang Seng på børsen i Hongkong opp 3 prosent fredag morgen. Netthandelgiganten Alibaba gikk fram mer enn 12 prosent, mens søkemotoren Baidu steg med 15 prosent. De to selskapene la fram bedre salgstall enn ventet, noe som roet bekymringer for hvordan koronarestriksjoner og inflasjon kan ramme teknologisektoren.

E24 - 01 jun 22 kl. 09:01

Markant nedgang på Børsen – PGS klatrer

Seismikkselskapet klatrer voldsomt etter å ha varslet inntektshopp i andre kvartal. Samtidig trekker særlig oljeaksjene Børsen nedover..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Pelé fra sykesenga: – Tusen takk for alt

Fotballegenden Pelé har i lengre tid slitt med kreftsykdom og ligger nå på pallitativ avdeling og får lindrende behandling på sykehus i Sao Paolo. I et innlegg på Instagram lørdag kveld kommer han med en oppdatering. «Mine venner, jeg vil holde alle rolige og positive.

NRK - 1 time siden

Stabil tilstand etter knivstikking i Oslo

En person ble tidligere lørdag kveld sendt til sykehus etter å ha blitt knivstukket på T-banen i Oslo. Ifølge politiet var personen kritisk skadet. Tilstanden skal nå være stabil.

NRK - 2 timer siden

Sex utenfor ekteskap kan bli forbudt i Indonesia

Nasjonalforsamlingen i Indonesia ligger an til å godkjenne en lov som vil straffe sex utenfor ekteskap med opptil ett års fengsel. Blir loven vedtatt, vil den gjelde både landets egne borgere og besøkende utlendinger, skriver BBC. Dermed kan for eksempel turister på Bali bli omfattet.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj: Pristaket på russisk olje er ikke seriøst

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener pristaket på russisk olje er satt for lavt. Pristaket er satt til 60 dollar fatet. – Nivået er ikke seriøst fordi dette nivået er ganske komfortabelt for Russland, sier Zelenskyj lørdag, og fortsetter: – Russland har allerede skapt store tap for alle verdens land ved å bevisst destabilisere energimarkedet.

NRK - 3 timer siden

Alvorlig trafikkulykke i Balsfjord

To trailere har kollidert i 80-sonen på E6 ved Strupen i Balsfjord lørdag kveld. Det skal være alvorlig personskade to av de tre involverte, melder politiet. – Vi fikk melding klokka 19:14 om at to trailere hadde kollidert på E6 nord for Heia og Strupen.

NRK - 3 timer siden

Ukrainske ambassader har mottatt pakker med dyredeler

En rekke ukrainske ambassader har mottatt pakker med kroppsdeler fra dyr eller eksplosiver. Landets utenriksminister mener avsenderne forsøker å skape frykt. Utenriksminister Dmytro Kuleba sier i et intervju med CNN at det har vært 17 slike tilfeller.

NRK - 3 timer siden

To skadet i trafikkulykke i Troms

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord. To vogntog skal ha kollidert, opplyser politiet i Troms. Tre personer var involvert i ulykken, og to av dem er skadet.

NRK - 3 timer siden

Person funnet omkommet etter brann i Lofoten

En person har vært savnet etter brann i en bolig på Bøstad i Lofoten lørdag morgen. Krimteknikere fra politiet har vært inne på branntomten og det er gjort funn av en omkommet person, opplyser politiet i Nordland i en pressemelding. Politiet har all grunn til å tro at det er den savnede som er funnet.

NRK - 4 timer siden

Fjøsbrann utanfor Florø

Naudetatane er på veg i båt til ein fjøsbrann på ei øy utanfor Florø. Alle dyr skal i fylgje politiet vere redda ut, og personar er gjort greie for. Det er framleis full fyr i fjøset..

NRK - 3 timer siden

Minst tre skadd i trafikkulykke i Troms

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord. To vogntog skal ha kollidert, opplyser politiet i Troms. Minst tre personer skal være skadet.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com