NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 22:12

NRK - 21 feb 23 kl. 12:46

LO vedtok krav om auka kjøpekraft

Representantskapet i LO har einstemmig vedteke eit krav om auka kjøpekraft i lønnsoppgjeret. I fjor auka lønningane med 4,1 prosent, ifølge ein fersk rapport frå Det tekniske berekningsutvalet for inntektsoppgjera. Samtidig auka prisane med 5,8 prosent i 2022, ifølge SSB. Det vil seie at folk flest fekk dårlegare kjøpekraft i fjor..
Les mer på NRK


Les mer om:
LO, Det, SSB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: LO vedtok, kravom , auka, kjøpekraft
NRK - 26 apr 23 kl. 13:02

YS krever økt kjøpekraft i lønnsoppgjøret

Onsdag startet det sentrale lønnsoppgjøret mellom YS og Virke. YS krever økt kjøpekraft for sine medlemmer. – Vi forventer økt kjøpekraft for våre medlemmer, på linje med resultat fra oppgjøret mellom YS og NHO, sier Anneli Nyberg, leder for YS Privat.

NRK - 21 feb 23 kl. 10:00

LOs ledelse forslår økt kjøpekraft som hovedkrav i årets lønnsoppgjør

I dag møter LOs representantskap for å bestemme forhandlingsposisjon og vedta endelige krav i forkant av tariffoppgjøret i år. De forslår å ha økt kjøpekraft som hovedkrav i årets lønnsoppgjør. Det fremgår av LOs tariffpolitiske uttalelse i forkant av mellomoppgjøret i 2023.

Klartale - 21 sep 23 kl. 14:05

Kjøpekraft

---KjøpekraftOrdet «kjøpekraft» består av to ord. Å «kjøpe» betyr å bytte en vare eller tjeneste mot penger. «Kraft» kan bety «styrke».

NRK - 16 feb 23 kl. 10:39

Alderspensjonister fikk mindre å rutte med i 2022

Høy prisvekst har ført til at alderspensjonister fikk i gjennomsnitt 1,5 prosent lavere kjøpekraft i 2022. – 2022 ble et år med uvanlig høy prisvekst, ikke minst på energi og matvarer, sier avdelingsdirektør i Nav, Ole Christian Lien. Det siste steg alderspensjonen med 4,2 prosent, men prisene økte mer.

Aftenposten - 20 apr 23 kl. 19:15

Plutselig kunne hun ikke garantere økt kjøpekraft likevel

Hun kan ikke garantere økt kjøpekraft for alle. Men strengt tatt kan hun ikke garantere økt kjøpekraft for noen..

NRK - 01 jan 23 kl. 16:35

Mindre bruk av kredittkort

Bruken av kredittkort blei redusert med 9 millionar, medan den renteberande kredittkortgjelda auka med 3 millionar i desember, ifølge Norsk Gjeldsinformasjon. Forbrukslånet falt med tre millionar same månad. – Det kan verka som om folk er litt meir forsiktige med bruk av kreditt på grunn av auka priser, seier Svein Ove Karstensen, dagleg leiar i Norsk Gjeldsinformasjon i ei pressemelding.

NRK - 03 nov 23 kl. 08:40

SSB: Spesialisthelsetenesta var elleve milliardar dyrare i 2022

Omtrent heile auka var på grunn av prisveksten på varar og tenester, viser dei ferske tal frå Statistisk sentralbyrå. Spesialisthelsetenesta hadde driftskostnadar på 18,6 milliardar kroner i 2022. – Prisstigina førte til at kostnadane i spesialisthelsetenesta auka med om lang ti millionar frå året før.

NRK - 09 mar 23 kl. 15:56

NHO: – Mellomoppgjøret blir krevende

Bedriftenes lønnsevne må ligge til grunn for lønnsoppgjøret. Det har NHOs representanskap vedtatt i dag. – For å styrke konkurranseevnen og sikre folk jobber å gå til, må bedriftens lønnsevne ligge til grunn for lønnsoppgjøret.

Klartale - 17 apr 23 kl. 13:32

Derfor streiker de

Sola skinner i Oslo. Og sjøen er flat. Men på Aker Brygge står hurtigbåtene stille.

NRK - 28 okt 22 kl. 10:00

NHO spår at vi vil julehandle for 124 milliarder kroner

NHO Service og handel spår i en ny prognose at nordmenn vil julehandle for 124 milliarder kroner i løpet av november og desember. I prognosen spår organisasjonen at hver nordmann bruker 12.047 kroner totalt i desember.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekkebustaden

På X melder politiet at det er full overtenning og mykje tjukk røyk i området, og at vert jobba med å evakuera rekkehuset og dei ander bustadane i rekka. 110 Vest melder på X at det er sendt ut store ressursar frå to ulike brannstasjonar..

NRK - 30 minutter siden

Brann i rekkehus i Bergen – mogleg spreiingsfare

Det brenn i eit rekkehus på Frekhaug i Bergen, og det kan vera fare for spreiing til dei andre bustadane i rekka, melder politiet på X. Naudetatane har rykka ut..

NRK - 1 time siden

Haaretz: Rakettåtak mot Tel Aviv

Hamas hevdar dei har gjennomført eit rakettåtak mot Tel Aviv. Det israleske forsvaret (IDF) melder på X at fleire rakettalarmar over heile sentral-Israel har gått, inkludert storbyen Tel Aviv. Ein talsperson for IDF fortel på X at rakettskjolda i byen Iron Dome slo ut fleire av rakettane..

NRK - 1 time siden

Tidlegare gislar ber om å få henta ut dei siste gislane

Fleire av dei lauslatne gislane som Hamas tok 7. oktober samla seg i kveld i Tel Aviv. Både gislar og pårørande møtte opp på det israelske forsvaret sitt hovudkvarter i Tel Aviv.

NRK - 1 time siden

Over 1000 husstander uten strøm etter trafobrann i Sande

Mange husstander har mistet strømmen etter at det lørdag kveld brant i en trafostasjon i Sande i Vestfold. Politiet opplyste klokken 20.21 på X/Twitter at de hadde rykket ut til meldinger om røykutvikling fra en trafo i Meieribakken i Sande.

NRK - 1 time siden

Netanyahu: – Bakkeoperasjonen er nødvendig

Under lørdagens pressekonferanse seier Israels statsminister Benjamin Netanyahu at krigen held på fram til alle «måla våre er oppnådde.» – Bakkeoperasjonen er nødvendig for å oppnå måla våre, nemleg å få tilbake gislane og eliminera Hamas. Under pressekonferansen las han opp fleire av namna til dei gislane som til nå har vorte sloppne fri.

NRK - 2 timer siden

Al Jazeera: Hamas sier de siste gislene er tilknyttet det israelske militære

Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang. Denne beslutningen er endelig.

NRK - 2 timer siden

Røykutvikling i leilegheitskompleks i Haugesund – under kontroll

Innsatsleiar melder om kontroll på staden etter meldingar om røykutvikling i eit leilegheitskompleks i Strandgata i Haugesund. Evakuering pågår, skeriv politiet på X. Det skal vera snakk om eit leilegheitskompleks med butikkar i fyrste etasje og bustadar i dei øvre etasjane, opplyser vaktleiar Svein Nesse ved Rogaland brann og redning.

NRK - 2 timer siden

Al Jazeera: Hamas vil ikke løslate flere gisler før krigen er over

Hamas vil ikke løslate flere gisler i bytte mot fanger i Israel før krigen i Gaza er over, sier en Hamas-leder til Al Jazeera. Nestkommanderende i Hamas' politbyrå, Saleh al-Arouri, sier i et intervju med Al Jazeera at de israelske gislene som de fortsatt holder, ikke blir satt fri før det kommer en ny våpenhvile, og alle palestinske fanger i israelske fengsler blir løslatt. – La krigen gå sin gang.

NRK - 2 timer siden

Budsjettforhandlingene fortsetter

Ap, Sp og SV fortsetter forhandlingene om neste års statsbudsjett. NTB får lørdag kveld opplyst fra begge sider at det ikke ligger an til at budsjettavtalen blir presentert lørdag kveld..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com